Dat Netflix vol staat met de tofste series, wisten we natuurlijk. Zo schreef ik eerder al een blogpost over de 5 leukste interieurseries op Netflix. Maar dat er ook talloze guilty pleasure films te vinden zijn, is misschien minder bekend. Je weet wel, van die films die je op de middelbare school keek op een klassenavond voorafgaand aan het schuifelen. Of gewoon op de bank met je ouders terwijl je snaaide uit een schaal Wokkels met flippo’s. Voor wie – net als ik – wel van een dosis nostalgie houdt, vind je hieronder mijn top 10 guilty pleasure films op Netflix!

Netflix, slaapkamer, bingewatchen, Netflix films, thathomepage, (th)athomepage, inspiratie, kijktips, Linda Hummel

1. How to Lose a Guy in 10 Days

Netflixtips, guilty pleasure op Netflix, romantische komedie, How to lose a guy in 10 days, guilty pleasure, Netflix, guilty pleasure films, films, thathomepage, (th)athomepageDeze heerlijke romantische komedie stamt uit de tijd dat Matthew McConaughey er nog écht goed uitzag. Dit in tegenstelling tot in Magic Mike bijna een decennium later, welke film overigens ook op Netflix staat. Alleen al daarom is deze film een absolute must watch. Tegenspeelster Kate Hudson schrijft een column over dingen die je niet moet doen als je succesvol wilt daten en McConaughey is haar proefkonijn. Niet wetende dat hij een weddenschap is aangegaan om het ein-de-lijk eens langer dan 10 dagen met iemand vol te houden. En dus komt ze maar niet van hem af. Hoe irritant ze zich ook gedraagt.

Pssst.. wist je trouwens dat ik ook columns schrijf? Zo plaatste ik hier onlangs een column over het fenomeen reserveknuffels en schrijf ik voor Vriendin over het moederschap.

Bekijk hier de trailer van How to Lose a Guy in 10 Days.

2. Clueless

Clueless, guilty pleasure op Netflix, Netflixtips, romantische komedie, high school komedie, guilty pleasure, film, films, Netflix, thathomepage, (th)athomepageDeze film uit 1995 is een favorietje van mijn zus en mij. Ik zou niet eens meer kunnen zeggen hoe vaak we ‘m gekeken hebben, maar váák! Clueless is niet alleen een klassieker in de zin van een guilty pleasure, maar ook omdat het verhaal gebaseerd is op de 19e-eeuwse roman Emma van Jane Austen (tevens schrijfster van het legendarische Pride and Prejudice). Alicia Silverstone speelt de hoofdrol in deze romantische high school komedie waarin het populairste meisje een nieuweling tot de incrowd probeert te laten horen, tótdat ze voor dezelfde jongen vallen.

Bekijk hier de trailer van Clueless.

3. Mean Girls

Mean Girls, Netflix, guilty pleasure, guilty pleasure films, film, films, high school komedie, thathomepage, (th)athomepage, Netflixtips, guilty pleasure op NetflixEen andere geweldige high school komedie is Mean Girls. Als je deze nog nooit hebt gezien: zeker doen! Rachel McAdams (van The Notebook, vanaf 22 april 2019 op Netflix!), Amanda Seyfried (van Mamma Mia, reeds op Netflix) en Lacey Chabert spelen ‘The Plastics’, a.k.a. high school royalty. Lindsey Lohan wordt als nieuwkomer in het kliekje verwelkomt, maar saboteert de boel van binnenuit.

Mean Girls was zo populair dat er een tweede deel werd uitgebracht met andere actrices. By far niet zo’n leuke film als deel 1, maar wel op Netflix te vinden onder Mean Girls 2.

Bekijk hier de trailer van Mean Girls.

4. It Takes Two

It takes two, romantische komedie, Netflix, guilty pleasure, guilty pleasure films, film, Netflixtips, thathomepage, (th)athomepageIn deze feel good film uit 1995 staat het onwaarschijnlijke scenario centraal dat twee identieke vreemdelingen (gespeeld door Mary-Kate en Ashley Olsen) elkaar per toeval ontmoeten. En nog toevalliger is het dat de één schatrijk is met enkel een vader, terwijl de ander een arme wees is met een superleuke sociaal werkster die haar eigelijk wil adopteren, maar geld tekort komt. Je raadt het al: de kinderen bedenken een plan om de twee bij elkaar te brengen. Ondanks het slappe scenario zul je de gehele film een glimlach op je gezicht hebben!

Net als Clueless is ook deze film een bewerking van een bestaand verhaal, namelijk De Prins en De Bedelaar van Mark Twain.

Bekijk hier de trailer van It Takes Two.

5. Ferris Bueller’s Day Off

Ferris Bueller's Day Off, Netflixtips, Netflix, guilty pleasure, thathomepage, (th)athomepageJe weet dat een film oud is wanneer Twist & Shout van The Beatles op de soundtrack staat. Ferris Bueller’s Day Off stamt maar liefst uit 1986 (net als ik overigens), maar blijft leuk. Matthew Broderick – je weet wel, de echtgenoot van Sarah Jessica Parker – speelt Ferris Bueller die een dagje spijbelt van school. Met zijn vlotte babbel en geleende Porsche, weet hij uit handen te blijven van de decaan die het op hem voorzien heeft. Fun fact: de zus van Ferris herken je misschien als de hoofdrolspeelster uit Dirty Dancing. Nóg zo’n guilty pleasure, maar helaas niet te vinden op Netflix. Update: Hoera! Dirty Dancing staat vanaf 1 september 2019 op Netflix! 

Bekijk hier de Twist & Shout scène uit Ferris Bueller’s Day Off.

6. Back to the Future

Back to the Future, Netflix, Netflixtips, guilty pleasure, films op Netflix, Netflixfilms, film, thathomepage, (th)athomepageNóg ouder dan Ferris Bueller’s Day Off (hoewel maar een jaartje), is Back to the Future. Wie kent deze epische film niet? Michael J. Fox speelt de rol van Marty McFly die in een versleutelde DeLorean door de tijd reist. In het eerste deel van deze trilogie, waarvan (tot nu toe) enkel het eerste deel op Netflix staat, reist Marty naar het jaar 1955 en helpt hij zijn vader om zijn moeder te versieren. Héérlijk!

Bekijk hier de trailer van Back to the Future.

7. Notting Hill

romantische film, Notting Hill, Netflixtips, Netflix, films op Netflix, guilty pleasure, guilty pleasure op Netflix, thathomepage, (th)athomepageBij gebrek aan die andere geweldige Julia Roberts-film (Pretty Woman), staat Notting Hill definately op mijn lijstje favo guilty pleasure films op Netflix. Hadden we vóór 1999 nog nooit van Portobello Road gehoord, daarna konden we niet wachten om er naartoe te gaan. Wie herinnert zich niet de “I’m just a girl standing in front of a boy”-scène? En wie kan When You Say Nothing At All niet meezingen? Zegt dit je allemaal niks? Snel kijken dan!

Bekijk hier de videoclip van When You Say Nothing At All met beelden uit de film.

8. Bridget Jones’s Diary

Bridget Jones's Diary, guilty pleasure op Netflix, Netflix, Netflixtips, romantische komedie, romantische film, kijktip, thathomepage, (th)athomepageSpeelde Hugh Grant in Notting Hill nog de socially awkward nice guy, in Bridget Jones’s Diary brak hij met deze welbekende act door de rol van Daniel Cleaver. Eindelijk zagen we Hugh Grant eens als een egocentrische womanizer en was de rol van de prins met de foute kersttrui voor niemand minder dan Colin Firth.

Bridget Jones’s Diary is een verfilming van het gelijknamige boek van Helen Fielding. En waar haalde Fielding haar inspiratie vandaan? Jawel! Uit Jane Austen’s Pride and Prejudice. De echte kenner zal meer overeenkomsten zien dan enkel de naam Darcy. Zo is het personage van Daniel Cleaver bijvoorbeeld gebaseerd op Mr. Wickham.

Er zijn inmiddels drie delen van Bridget Jones’s Diary uitgebracht, waarvan de eerste twee op Netflix zijn verschenen.

Bekijk hier de trailer van Bridget Jones’s Diary.

9. The Holiday

The Holiday, guilty pleasure op Netflix, guilty pleasure, Netflix, Netflixtips, kijktips, romantische films, romantische komedie, romantische films op Netflix, thathomepage, (th)athomepage, inspiratieHeb je na Bridget Jones’s Diary nog niet genoeg gezwijmeld? Dan kun je je hart ophalen met twee liefdesverhalen in één in The Holiday. Deze film lijkt misschien recent, maar is ondertussen toch alweer 13 jaar oud. Gedurende de kerstvakantie ontvluchten Kate Winslet en Cameron Diaz aan hun gebroken hart door van huis te wisselen. De een gaat naar Los Angeles, de ander naar Surrey in Engeland. En daar wacht hen – uiteraard – een nieuwe romance.

Bekijk hier de trailer van The Holiday.

10. The Hangover

The Hangover, guilty pleasure op Netflix, guilty pleasure, Netflix, Netflixtips, kijktips, romantische films, romantische komedie, romantische films op Netflix, thathomepage, (th)athomepage, inspiratieBen je na al die romantische films toe aan wat anders, dan staan er genoeg guilty pleasure films op Netflix in de categorie ‘absurd’. Van Jim Carrey-films (Liar Liar, Dumb & Dumber, The Mask) tot meerdere American Pie films. Maar mijn favoriet is toch wel – de alweer tien jaar oude film – The Hangover over een uit de hand gelopen vrijgezellenfeest in Las Vegas. Er verschenen drie delen van de film, maar alleen het eerste en derde deel zijn beschikbaar op Netflix.

Bekijk hier de trailer van The Hangover.

Wat is jouw guilty pleasure film? Laat het me weten in een reactie hieronder. Veel kijkplezier allemaal!

Linda