Dat Netflix de tofste series heeft, wisten we natuurlijk. Zo schreef ik eerder al een blogpost over de 5 leukste interieurseries op Netflix. Maar dat er ook talloze guilty pleasure films te vinden zijn, is misschien minder bekend. Je weet wel, van die films die je op de middelbare school keek op een klassenavond voorafgaand aan het schuifelen. Of gewoon op de bank met je ouders terwijl je snaaide uit een schaal wokkels met flippo’s. Voor wie – net als ik – wel van een dosis nostalgie houdt, benoem ik hieronder mijn 10 favoriete guilty pleasure films op Netflix!

1. Clueless

Clueless, guilty pleasure, guilty pleasure films, komedie, jaren 90, Netflix, films op Netflix, Netflixfilms, kijktip, thathomepage, (th)athomepage Deze film uit 1995 is een favorietje van mijn zus en mij. Ik zou niet eens meer kunnen zeggen hoe vaak we ‘m gekeken hebben, maar vaak! Clueless is niet alleen een klassieker in de zin van een guilty pleasure, maar ook omdat het verhaal gebaseerd is op de 19e-eeuwse roman Emma van Jane Austen (tevens schrijfster van het legendarische Pride and Prejudice). Alicia Silverstone speelt de hoofdrol in deze romantische high school komedie waarin het populairste meisje een nieuweling tot de incrowd probeert te laten horen. Tótdat ze voor dezelfde jongen vallen…

Bekijk hier de trailer van Clueless.

2. Dirty Dancing

Dirty Dancing, guilty pleasure, guilty pleasure films, Netflix, Netflixtip, kijktipDeze hoef ik niet uit te leggen, toch? Ik geloof niet dat ik ooit genoeg zal krijgen van deze ultieme romantische film. Wie heeft Hungry Eyes en I Had The Time of My Life niet grijs gedraaid? Of in het zwembad geprobeerd de lift te doen zoals Baby en Johnny? Heb je nu echt geen idee waar ik het over heb? Kijken dan! Deze klassieker uit 1987 is zó bekend dat het zelfs de eerste aflevering is van de Netflixserie The Movies That Made Us. Ook een kijktip, maar dan wel nádat je Dirty Dancing (nog eens) hebt gekeken.

Bekijk hier de trailer van Dirty Dancing.

3. Notting Hill

Notting Hill, guilty pleasure, guilty pleasure films, Netflix, Netflixtip, kijktipBij gebrek aan die andere geweldige Julia Roberts-film op Netflix (Pretty Woman), staat Notting Hill hoog op mijn lijstje met favo guilty pleasure films op Netflix. Hadden we vóór 1999 nog nooit van Portobello Road gehoord, daarna konden we niet wachten om er naartoe te gaan. Wie herinnert zich niet de epische “I’m just a girl standing in front of a boy“-scène? En wie kan de lyrics van When You Say Nothing At All niet meezingen? Zegt dit je allemaal niks? Snel kijken dan!

Bekijk hier de trailer van Notting Hill.

4. Back To The Future

Back to the future, Netflix, Netflixtip, Netflixtips, films op Netflix, guilty pleasure, guilty pleasure films, kijktip, kijktips, bingewatchen, thathomepage, (th)athomepageEen oldie but goldie: Back to the Future. Het eerste deel van deze succesvolle trilogie kwam uit in 1985 en was meteen een hit. In deel 1 reist Marty McFly (gespeeld door Michael J. Fox) terug in de tijd om zijn toekomstige ouders verliefd op elkaar te laten worden. Alleen wanneer zijn missie slaagt, zal hij uiteindelijk geboren worden. Er staat dus veel op het spel!

Er zijn drie Back to the Future films gemaakt, die – verrassend genoeg – allemaal leuk zijn. Enkel deel 1 staat (momenteel) op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Back to the Future.

5. The Breakfast Club

The Breakfast Club, Netflix, Netflixtip, kijktip, kijktips, guilty pleasure films, guilty pleasureNóg een gouwe ouwe uit 1985 is The Breakfast Club. Het nummer Don’t you (Forget About Me) van de Simple Minds werd door deze film een wereldwijde hit. De film gaat over vijf tieners met verschillende populariteit die tegelijk moeten nablijven. De tagline van de film is: They only met once, but it changed their lives forever. De hoofdrolspelers uit The Breakfast Club staan bekend als lid van de zogenaamde Brat Pack, een groep jonge acteurs die allen doorbraken in de jaren 80. Zo speelt Molly Ringwald ook in guilty pleasure film Pretty in Pink (helaas niet op Netflix). Riverdale-kijkers zullen haar overigens herkennen als de moeder van Archie.

Bekijk hier de trailer van The Breakfast Club.

6. Forrest Gump

Forrest Gump, guilty pleasure, guilty pleasure films, Netflix, Netflixtip, kijktipOok een echte klassieker is Forrest Gump. Niet voor niets zijn vele quotes van deze film afkomstig: “Life is like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get“. Forrest Gump (fantastisch gespeeld door Tom Hanks) gaat over een zachtaardige, vriendelijke man die de gebeurtenissen van de jaren 60 en 70 op zijn eigen manier ervaart, terwijl zijn eeuwige optimisme anderen inspireert. De film is alweer bijna 30 jaar oud, maar blijft actueel.

Bekijk hier de trailer van Forrest Gump.

7. Beethoven

Beethoven, Netflix, Netflixtip, Netflixtips, films op Netflix, guilty pleasure, guilty pleasure films, kijktip, kijktips, bingewatchen, thathomepage, (th)athomepageDeze lijst met guilty pleasure films is natuurlijk niet compleet zonder ten minste één film met een huisdier. En Beethoven is een absolute parel. Toen ik de film voor het eerst zag, werd de ondertiteling nog aan me voorgelezen, dus waarschijnlijk was dat in 1992 toen de film uitkwam.

Beethoven gaat over een gezin waarin de vader met grote tegenzin een sint-bernard puppy adopteert. Het hondje groeit al snel uit tot een grote, allesverwoestende viervoeter met een gouden hart.

Bekijk hier de trailer van Beethoven.

8. Matilda

Matilda, Netflix, Netflixtip, Netflixtips, films op Netflix, guilty pleasure, guilty pleasure films, kijktip, kijktips, bingewatchen, thathomepage, (th)athomepageEen andere leuke familiefilm op Netflix is Matilda. Deze film, uit de nineties, gaat over een klein meisje die met behulp van een lieve juf en verborgen krachten, de pestkoppen uit haar en andermans leven weert. Matilda is een verfilming van het gelijknamige boek van Roald Dahl.

In 2022 kwam een nieuwe versie van Matilda (the Musical) uit op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Matilda uit 1996.

9. The Holiday

The Holiday, Netflix, Netflixtip, Netflixtips, films op Netflix, guilty pleasure, guilty pleasure films, kijktip, kijktips, bingewatchen, thathomepage, (th)athomepageVan guilty pleasure kinderfilms, naar guilty pleasure kerstfilms! De romantische komedie The Holiday is alweer 17 jaar oud. Ik zag ‘m ooit tijdens de Ladies Nights in Pathé en met mij wist gelijk de hele zaal: dit wordt een klassieker! Met hoofdrollen van Cameron Diaz, Kate Winslet en Jude Law kon het ook niet anders dan dat we deze film – óók buiten de kerstperiode om – tig keren zouden kijken.

De film draait om Amanda en Iris die hun vicieuze cirkel van doodlopende relaties en ontrouwe mannen willen doorbreken door middel van een woningruil tijdens de feestdagen.

Bekijk hier de trailer van The Holiday.

10. [xxx]

 

Roepen deze guilty pleasure films nostalgische gevoelens bij je op? Lees dan ook eens mijn blogpost over 9 items die hip waren in de jaren ’90 en nog steeds te koop zijn! Gegarandeerd een trip down memory lane!

Linda