Dat Netflix vol staat met de tofste series, wisten we natuurlijk. Zo schreef ik eerder al een blogpost over de 5 leukste interieurseries op Netflix. Maar dat er ook talloze guilty pleasure films te vinden zijn, is misschien minder bekend. Je weet wel, van die films die je op de middelbare school keek op een klassenavond voorafgaand aan het schuifelen. Of gewoon op de bank met je ouders terwijl je snaaide uit een schaal Wokkels met flippo’s. Voor wie – net als ik – wel van een dosis nostalgie houdt, vind je hieronder mijn 10 favoriete guilty pleasure films op Netflix!

1. Dirty Dancing

Dirty Dancing, Netflix, guilty pleasure, guilty pleasure film, guilty pleasure films, films, Netflixfilms, kijktip, kijktips, bingewatchen, bingewatchingDeze film hoef ik niet uit te leggen, toch? Ik geloof niet dat ik ooit genoeg zal krijgen van deze ultieme romantische film. Wie heeft Hungry Eyes en I Had The Time of My Life niet grijs gedraaid? Of geprobeerd de lift te doen zoals Baby en Johnny? Heb je echt geen idee waar ik het over heb? Kijken dan! Deze klassieker uit 1987 is zó bekend dat het zelfs de eerste aflevering is van de Netflixserie The Movies That Made Us. Ook een kijktip, maar dan wel nádat je Dirty Dancing (nog eens) hebt gekeken.

Bekijk hier de trailer van Dirty Dancing.

2. The Notebook

The Notebook, Netflix, guilty pleasure, guilty pleasure film, guilty pleasure films, films, Netflixfilms, kijktip, kijktips, bingewatchen, bingewatchingThe Notebook is zonder twijfel een nóg epischer liefdesverhaal dan Dirty Dancing. De laatste is een typische feelgoodfilm mét traditioneel eind-goed-al-goed, terwijl The Notebook je heel wat tissues zal gaan kosten. Ik heb het in elk geval niet droog kunnen houden bij The Notebook! Ryan Gosling en Rachel McAdams spelen de hoofdrollen in deze verfilming van de bestseller van Nicolas Sparks waarin twee jonge geliefden uit elkaar worden gedreven door oorlog en klassenverschillen.

Bekijk hier de trailer van The Notebook.

3. Clueless

Clueless, Netflix, guilty pleasure, guilty pleasure film, guilty pleasure films, films, Netflixfilms, kijktip, kijktips, bingewatchen, bingewatchingDeze film uit 1995 is een favorietje van mijn zus en mij. Ik zou niet eens meer kunnen zeggen hoe vaak we ‘m gekeken hebben, maar váák! Clueless is niet alleen een klassieker in de zin van een guilty pleasure, maar ook omdat het verhaal gebaseerd is op de 19e-eeuwse roman Emma van Jane Austen (tevens schrijfster van het legendarische Pride and Prejudice). Alicia Silverstone speelt de hoofdrol in deze romantische high school komedie waarin het populairste meisje een nieuweling tot de incrowd probeert te laten horen, tótdat ze voor dezelfde jongen vallen.

Bekijk hier de trailer van Clueless.

4. Easy A

Easy A, Netflix, guilty pleasure, guilty pleasure film, guilty pleasure films, films, Netflixfilms, kijktip, kijktips, bingewatchen, bingewatchingEen andere geweldige high school komedie is Easy A met Emma Stone. Hoofdpersonage Olive helpt een vriend die in de kast zit (en daar vooralsnog wil blijven) uit de brand door te zeggen dat ze “het” gedaan hebben. Word gets around en al snel willen meerdere jongens “geholpen” worden door Olive. Gevolg? Olive wordt geslutshamed. Ze besluit de roddels niet tegen te spreken, maar om net als de hoofdpersoon in het boek The Scarlet Letter (leestip!) een rode A op haar kleding te dragen. Als men toch al een mening over haar heeft, waarom deze dan niet letterlijk uitdragen?

Bekijk hier de trailer van Easy A.

5. Ferris Bueller’s Day Off

Ferris Bueller's Day Off, Netflix, guilty pleasure, guilty pleasure film, guilty pleasure films, films, Netflixfilms, kijktip, kijktips, bingewatchen, bingewatchingJe weet dat een film oud is wanneer Twist & Shout van The Beatles op de soundtrack staat. Ferris Bueller’s Day Off stamt maar liefst uit 1986 (net als ik overigens), maar blijft leuk. Matthew Broderick – je weet wel, de echtgenoot van Sarah Jessica Parker – speelt Ferris Bueller die een dagje spijbelt van school. Met zijn vlotte babbel en geleende Porsche, weet hij uit handen te blijven van de decaan die het op hem voorzien heeft. Fun fact: de zus van Ferris herken je uit Dirty Dancing

Bekijk hier de Twist & Shout scène uit Ferris Bueller’s Day Off.

6. The Breakfast Club

The Breakfast Club, Netflix, Netflixtip, kijktip, kijktips, guilty pleasure films, guilty pleasureNóg ouder dan Ferris Bueller’s Day Off is The Breakfast Club. Deze golden oldie stamt uit 1985. Het nummer Don’t you (Forget About Me) van de Simple Minds werd door deze film een wereldwijde hit. De film gaat over vijf tieners met verschillende populariteit die tegelijk moeten nablijven. De tagline van de film is: They only met once, but it changed their lives forever. De hoofdrolspelers uit The Breakfast Club staan bekend als lid van de zogenaamde Brat Pack, een groep jonge acteurs die allen doorbraken in de eighties. Zo speelt Molly Ringwald ook in guilty pleasure film Pretty in Pink (helaas niet op Netflix) en in Sixteen Candels (wél op Netflix!). Riverdale-kijkers zullen haar overigens herkennen als de moeder van Archie.

7. Bad Moms

Bad Moms, Netflix, guilty pleasure, guilty pleasure film, guilty pleasure films, films, Netflixfilms, kijktip, kijktips, bingewatchen, bingewatchingHeb jij kids? Deze film wil je zien! Bij voorkeur als je een ontzettende loedermoederdag achter de rug hebt waarin je je kroost wel achter het behang kon plakken. Glaasje wijn erbij en gaan met die banaan. 100% garantie dat je je na het zien van deze film stúkker beter voelt. Het vervolg op Bad Moms – Bad Moms Christmas – is helaas een stuk minder leuk, maar nog steeds de moeite waard om te kijken.

Bekijk hier de trailer van Bad Moms.

 

8. Mamma Mia
Mamma Mia, Netflix, guilty pleasure, guilty pleasure film, guilty pleasure films, films, Netflixfilms, kijktip, kijktips, bingewatchen, bingewatching

Een top 10 is natuurlijk niet compleet zonder tenminste één film waarin men spontaan in zingen uitbarst. Alleen als je geen ABBA-liefhebber bent, zou ik deze film overslaan. Persoonlijk vond ik de verfilming minder geslaagd dan de musical (daar was wat meer eh.. zangtalent), maar een guilty pleasure is het wel! Zon, zee, strand & zang zijn soms all you need.

Bekijk hier de trailer van Mamma Mia.

 

9. Magic Mike

Magic Mike, Netflix, guilty pleasure, guilty pleasure film, guilty pleasure films, films, Netflixfilms, kijktip, kijktips, bingewatchen, bingewatchingYes ladies, hij staat op Netflix! Magic Mike! Absoluut een guilty pleasure. Hoewel ik persoonlijk The Full Monty een betere film vind (niet op Netflix), geef ik toe dat Channing Tatum en Matthew McConaughey fijner zijn om naar te kijken. Er zijn een hoop vervolgen op Magic Mike gemaakt, maar voorlopig staat alleen de oorspronkelijke film op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Magic Mike.

 

10. Jumanji

Jumanji, Netflix, guilty pleasure, guilty pleasure film, guilty pleasure films, films, Netflixfilms, kijktip, kijktips, bingewatchen, bingewatchingEn last, maar zeker niet least: Jumanji. De-fi-na-te-ly een guilty pleasure film. De 1995 versie met Robin Williams welteverstaan. De remake uit 2017 met Dwayne Johnson staat ook op Netflix, maar kijk alsjeblieft (eerst) het origineel. Ik kan me nog zó goed herinneren dat wij deze film back in the day in de videotheek tegenkwamen. Pure nostalgie. Deze komedie annex avonturenfilm is eentje om met het hele gezin te kijken. Wel vanaf 6 jaar en ouder in verband met wat enge beesten hier en daar. Gelukkig is het allemaal verre van realistisch – want nineties kwaliteit – dus zelfs mensen met spinnenfobie, zoals ik, kunnen dit aan.

Bekijk hier de trailer van Jumanji.

Wat is jouw guilty pleasure film? Laat het me weten in een reactie hieronder. Veel kijkplezier allemaal!

Linda