Als ik later groot ben, wil ik graag een keuken met kookeiland en dan van die leuke barkrukken erbij. Het lijkt me heerlijk om zo te kunnen ontbijten/lunchen/borrelen (vooral dat laatste). En ik zie al voor me hoe onze dochter haar huiswerk maakt aan de bar, terwijl ik sta te koken en we ondertussen lekker kletsen. Zucht, maybe one day. In ons jaren ’30 huisje is helaas niet genoeg ruimte voor een keukeneiland. Maar, dat heeft me er niet van weerhouden om een barkruk aan te schaffen! Want een barkruk is niet alleen voor de gelukkigen met een kook-/keukeneiland, maar is dankzij zijn veelzijdigheid geschikt voor elk interieur! Kijk mee naar deze trend!

barkruk, barkrukken, hay, hay revolver, Hay, design barkruk, decoratie, interieur, interieurinspiratie, thathomepage

Barkruk zonder bar

Om een bareffect te creëren, heb je eigenlijk niet zoveel nodig. Een barkruk, een simpel plankje aan de muur, een goede kop koffie en je bent er! Zelf plaatste ik een barkruk (de Revolver van Hay, 76 cm hoog) naast onze schouw en dankzij de sierrand om de schouw waar een kopje op kan staan, is het nu een heerlijk plekje voor een bakkie leut.

barkruk, barkrukken, koffiehoek, coffee corner, jaren 30 huis, interieur, interieurstyling, Hay barkruk, Hay, Hay revolver, thathomepage

Interieurjunkie Anne Kohnke (Instagram: @anne_kohnke) creëerde hetzelfde effect door een plank net wat hoger boven een radiator te bevestigen en een kruk erbij te zetten. Zo simpel en zo leuk! Kijk ook eens op het blog van Anne voor meer toffe interieurinspiratie en DIY’s.

Anne Kohnke, barkruk, bar, barkrukken, interieurinspiratie

Barkrukken als decoratief object

Een barkruk hoef je overigens niet persé te gebruiken om op te zitten. Omdat ik zelf niet goed kan zitten (en al helemaal niet op een barkruk), gebruik ik ‘m persoonlijk liever als decoratief object. Enige vereiste daarvoor is dat je een kruk met een “platte” zitting hebt. Zet er bijvoorbeeld een mooie plant, bos bloemen of lamp op. Of creëer een nonchalant bibliotheek-effect met een stapel boeken.

cult furniture, Cult Furniture, barkruk, barkrukken, barkruk in huis, barkruk kopen, interieur, interieurstyling, thathomepage, interieurinspiratie
cult furniture, cult furniture barkruk, barkruk, barkrukken, barkruk kopen, interieur, interieurinspiratie, thathomepage, barkruk in het interieur

barkruk, barkrukken, barkruk kopen, barkrukken kopen, boeken, woondecoratie, interieur, interieurinspiratie, thathomepage

Barkrukoutlet.nl

Ga je zelf een barkruk kopen? Kijk dan eens bij barkrukoutlet.nl. Je vindt er stijlvolle en scherp geprijsde design barkrukken. Ook handig is dat je kunt sorteren op woonstijl. Wil je barkrukken kopen in een landelijke, industriële, vintage of moderne stijl? Klik simpelweg jouw woonstijl aan en de mooiste opties rollen over je scherm. Het is bij barkrukoutlet.nl ook mogelijk om de zithoogte op maat te laten maken, zodat de barkrukken perfect onder jouw kookeiland of statafel passen.

barkrukoutlet, baarkrukoutlet.nl, barkruk kopen, barkrukken kopen, barkruk, barkrukken, industrieel, leren barkruk, cognac leer, interieur, interieurstyling, thathomepage

barkrukoutlet, barkrukoutlet.nl, barkruk, barkrukken, barkruk kopen, barkrukken kopen, keukeneiland, interieur, interieurinspiratie, thathomepage

Instagram inspiratie

Heb je nog wat inspiratie nodig alvorens jouw perfecte barkrukken te kopen? Op Instagram vind je de mooiste plaatjes! Eén van mijn favoriete keukens is die van Michèle van @industrieelchique. Wat een heerlijke ruimte! Op het blog van Michèle vind je meer interieurinspiratie.

industrieelchique, keuken, barkruk, barkrukken, interieur, interieurinspiratie

Fenna (Instagram: @fennat) liet haar grote Monstera nog nét wat meer in het oog springen door hem op een zwart houten barkruk te zetten. Zo tof! Op Fenna’s blog vind je meer interieurinspiratie en DIY’s.

Fennat, barkruk, plantenkruk, barkrukken, interieurinspiratie

Karin van @binnen.bij.buitenhuis koos voor prachtige vintage back to school-krukken. Een plaatje in combinatie met haar witte interieur!

binnen.bij.buitenhuis, barkruk, kruk, interieurinspiratie, barkrukken, schoolstoel

Heb jij ook barkrukken in huis? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Barkrukoutlet.nl en Blog Brains. Ook samenwerken? Dat kan! Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij passen. Stuur een mailtje naar linda@thathomepage.com of vul het contactformulier in. 

Linda