Zoals de meesten van jullie weten, heb ik bij de geboorte van mijn dochter zenuwletsel opgelopen. Ik kan daardoor maar kort aaneen zitten. Om een beetje praktisch liggend te kunnen werken, ging ik op zoek naar een handig bijzettafeltje dat ik over de bank kan schuiven. Al heel lang ben ik stiekem verliefd op de Hay tray bijzettafels, maar helaas zijn deze errug duur én niet in een aanschuifvariant verkrijgbaar. Uiteindelijk kocht ik een bijzettafel voor over de bank waarin ik zelf een dienblad maakte.

Liever een bijzettafel zonder te klussen? Bij Sfeer.nl vind je toffe opties en met een shoptegoed van maar liefst €150 wordt het helemaal een feestje! Lees gauw verder om te winnen!

Bepurehome, Rodeo, Rodeo bank, eco-leer, leren bank, eco-leren bank, eco-leder, Bepurehome Rodeo, bank, bankstel, interieur, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Terminologie

Allereerst viel me op dat er online nogal verschillende termen worden gebruikt voor bijzettafels die je over de bank kunt schuiven. Zo kun je googelen op banktafel, bedtafel of laptoptafel. Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Probeer dan de woorden eens los te schrijven, bijvoorbeeld laptop tafel of bank tafeltje.

Bijzettafel voor over de bank

Ik zocht een bijzettafel die hoog genoeg zou zijn om over onze Bepurehome Rodeo bank van eco-leer te schuiven, waarbij genoeg ruimte zou bestaan tussen de bank en het tafeltje om comfortabel op de bank te kunnen liggen. Dit zou betekenen dat een bijzettafel van zo’n 60 cm hoogte ideaal zou zijn.

Bij Sfeer.nl vind je verschillende toffe bijzettafels voor over de bank van minimaal 60 cm hoog. Zo vind ik bijzettafel Garcon van By-Boo bijvoorbeeld heel leuk. Dit tafeltje is 65 cm hoog en is verkrijgbaar in zwart en messing. Ook gaaf voor over de bank is bijzettafel Lexington van het merk Richmond. Dit tafeltje is gemaakt van zwart metaal, heeft een marmeren blad en is 66 cm hoog. Met een breedte van 45 cm schuift hij ook ver genoeg over de bank om te kunnen werken met een laptop. Van By-Boo is er een vergelijkbaar tafeltje, maar die is net iets minder breed (40 cm).

bijzettafel, bijzettafels, sfeer.nl, bijzettafel voor over de bank, bijzettafels voor over de bank, wanschuiftafel, laptoptafel, banktafel, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Bijzettafel Djura van het merk Livingfurn heeft als extra handigheid een vakje om paperassen in te bewaren. Als je net als ik liggend op de bank met een laptop werkt, is dat wel handig. En voor chill-momenten kun je er de afstandsbediening in bewaren of je zak chips in zetten! Livingfurn heeft ook een set van twee bijzettafeltjes voor over de bank. Zowel in wit als in zwart.

bijzettafel, bijzettafels, sfeer.nl, bijzettafel voor over de bank, bijzettafels voor over de bank, wanschuiftafel, laptoptafel, banktafel, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

DIY dienblad

bijzettafel, banktafel, laptoptafel, bijzettafel voor over de bank, sidetable, aanschuiftafel, Riverdale Elano, Riverdale bijzettafel, metalen bijzettafel, interieur, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageZelf kocht ik bijzettafel Elano van Riverdale (tijdelijk uitverkocht). Dit tafeltje had een losse glazen plaat die ik er simpelweg uit kon pakken om ‘m te vervangen door een DIY dienblad. Mijn eerste gedachte was om een kant-en-klaar dienblad voor het tafeltje te kopen om hem op de Hay tray table te laten lijken. Maar ik kon helaas geen zwarte dienbladen vinden met een opstaande rand – zonder handvaten – in de juiste maat. En dus besloot ik om zelf aan de klus te gaan!

Benodigdheden

hoekprofiel, opstaande rand, diy tray, diy dienblad, tray table, diy tray table, interieur, interieurinspiratie, doe het zelf, thathomepage, (th)athomepageBij de bouwmarkt kocht ik zwarte hoekprofielen en een timmerplaat. Met mijn makkelijk hanteerbare Bosch decoupeerzaag (zie mijn blogpost over het maken van een DIY kruidenhanger) zaagde ik een plaat voor het tafeltje. Easy peasy, omdat je gewoon de glasplaat kunt overtrekken op de timmerplaat.De hoekprofielen knipte ik op maat af met een tuinschaar.

Dankzij de wat langere bladen van een tuinschaar, kun je in één keer knippen. Met (de kortere bladen van) een kniptang uit de bouwmarkt lukt dit vaak niet in één beweging. Om de hoekprofielen op elkaar te laten aansluiten, kitte ik de gleufjes dicht met montagekit. Daarna verfde ik de DIY tray met Flexa strak in de lak in de kleur zwart.

bijzettafel, bijzettafel bank, banktafel, bijzettafel voor over de bank, sidetable, aanschuiftafel, laptoptafel, diy tray, diy dienblad, tafeltje met dienblad, bijzettafel met dienblad, interieur, interieurinspiratie, doe het zelf, hack, thathomepage, (th)athomepage

Geen glas op glas

De DIY tray is uitneembaar, wat wel zo handig is. Persoonlijk vind ik het prettig dat ik nu mijn glas neer kan zetten zonder het glas-op-glas geluid. En ook schuift een glas water of kop hete thee nu minder op het tafeltje heen en weer. Mijn laptop zet ik op de achterste opstaande rand, zodat hij een beetje schuin staat en ik handiger kan typen.

bijzettafel, banktafel, bijzettafel voor over de bank, bijzettafel bank, sidetable, laptoptafel, diy tray, tray table, diy dienblad, interieur, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage, bijschuiftafel

Win €150 shoptegoed

Wil jij kans maken op maar liefst €150 shoptegoed bij woonwebshop (met ook fysieke winkels!) sfeer.nl? Laat dan in een reactie hieronder weten wat jij zou kopen van het tegoed. Wordt het een hanglamp? Klok? Vloerkleed? Of toch een bijzettafel voor over de bank?! De gelukkige winnaar wordt op 29 juli 2021 in deze blogpost bekendgemaakt.

Update: de winnares van het shoptegoed is geworden… Denise Hoving! Gefeliciteerd Denise! Zij heeft inmiddels bericht ontvangen. Bedankt voor het meedoet allemaal!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met sfeer.nl en bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een percentage vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Stuur een mail naar linda@thathomepage.com of vul het contactformulier in. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs.

Linda