Wist je dat de meeste planten niet goed samengaan met vloerverwarming? Daarom zocht ik naar bloempotten op een voet/pootjes. Ook op zoek? In deze blogpost vind je mijn favo grote bloempotten die geschikt zijn voor vloerverwarming.

Vloerverwarming versus planten

planten, vloerverwarming, grote bloempotten, bloempotten geschikt voor vloerverwarming, bloempot op voet, bloempot op standaard, interieur, interieurinspiratie, thathomepage, interieurblog, (th)athomepageWellicht wist jij het allang, maar ik leerde pas recentelijk dat de meeste planten niet van warme voetjes houden. Sinds wij afgelopen zomer zijn begonnen met verbouwen, heb ik voor het eerst in mijn leven een woonkamer met vloerverwarming. Ik zette mijn olijfboompje dan ook zonder verder nadenken in een mand op de vloer en een week later was ‘ie al zijn blad kwijt. Oeps!

Bij navraag op Instagram (@thathomepage), vernam ik dat je planten beter niet direct op vloerverwarming kunt neerzetten. Voor mijn nieuwe planten investeerde ik dan ook in bloempotten geschikt voor vloerverwarming. Dat wil zeggen: bloempotten op een voet/pootjes.

Grote bloempotten met pootjes

grote bloempot, bloempot op pootjes, bloempot voor vloerverwarming, bloempot geschikt voor vloerverwarming, planten vloerverwarming, polyscias ming, interieur, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athompageVoor mijn Polyscias Ming koos ik voor een grote bloempot met metalen onderstel. Deze prachtige oosterse plant is niet giftig voor huisdieren en wordt 150 cm groot, waardoor hij tot halverwege de televisie zal groeien.

Heb jij last van kleine vliegjes rond je planten? Mogelijk zijn het rouwvliegjes. Deze vliegjes tasten de wortels van je plant aan. Heel vervelend! In mijn blogpost met tips voor het bestrijden van rouwvliegjes, lees je hoe je ze gemakkelijk weer kwijtraakt.

Op het moment van schrijven is mijn grote bloempot met metalen onderstel helaas uitverkocht. Zowel in de kleur beige als in het zwart. Maar, gelukkig zijn er genoeg alternatieven op de markt. Hiervoor ben ik uitgegaan van ongeveer dezelfde maat (diameter 29 cm) als mijn bloempot, want een beetje kamerplant heeft wel een flinke pot nodig!

Beige bloempotten op pootjes

Bij Westwing is bloempottenset Mina een leuke optie. Deze set bestaat uit twee potten, beide met een diameter van 27 cm. De pot met de lage pootjes lijkt sprekend op mijn versie. Goedkoop is de set niet: €129. Maar, dan heb je wel gelijk twéé bloempotten geschikt voor vloerverwarming. Bloempottenset Mina is ook in andere kleuren verkrijgbaar, waaronder wit en zwart.

Ook een knapperd is bloempot Beau van Ferm Living. Deze vind ik stiekem mooier dan m’n eigen pot. Wellicht omdat ik momenteel helemaal into geribbelde structuren ben. Neem maar eens een kijkje in mijn servieskast! Maar, omdat mijn dressoir al ribbels heeft, koos ik zelf voor een effen pot. Beau is met een prijs van €79 wel een stukje duurder dan mijn bloempot van €44,99. Hij is ook in het zwart verkrijgbaar.

bloempot, bloempotten, bloempot op pootjes, plantenstandaard, grote bloempot, vloerverwarming, bloempot voor vloerverwarming, geschikt voor vloerverwarming, kamerplanten, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage, beige bloempotten

Als je denkt dat €79 voor een bloempot de hoofdprijs is, think again! Er zijn nog veel duurdere – weliswaar prachtige – bloempotten op pootjes verkrijgbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van plantenstandaard Maki van Oyoy? De adviesprijs bedraagt maar liefst €205! Dan heb je wel een bloempot met een flinke diameter: 39,5 cm. Hij is ook in het zwart verkrijgbaar.

Naamgenoot Maki van Noo.ma is eveneens duur: de adviesprijs is €239. Maar, hij is absoluut prachtig en met een diameter van 30 cm ook lekker groot. Én hij is geschikt voor buiten.

Tip: lees vooral mijn blogpost met 15 tips om te besparen op je interieur aankopen én mijn blogpost over het maximale uit cashback halen om dit soort prijzige bloempotten een stuk goedkoper te scoren!

Zwarte bloempotten op pootjes

Naast zwarte bloempotten Mina, Beau en Maki zijn er ook iets goedkopere zwarte opties op de markt. Bloempot Flora van Loft42 met een diameter van 40 cm en een prijs van €64,95 is bijvoorbeeld een mooi alternatief. Nog iets voordeliger is bloempot Lounge van Casa. De versie met een diameter van 35 cm kost €52,50 en die van 30 cm is €39,95. Hij is ook geschikt voor buiten.

bloempot, bloempotten, bloempot op pootjes, plantenstandaard, grote bloempot, vloerverwarming, bloempot voor vloerverwarming, geschikt voor vloerverwarming, kamerplanten, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Grote bloempotten met voet

Naast een Polyscias Ming, heb ik ook een Polyscias Fabian in de woonkamer staan. Voor deze mooie plant koos ik een grote bloempot met voet. Net als bloempotten op pootjes zijn dit soort bloempotten geschikt voor vloerverwarming. Met een diameter van 35 cm is ‘ie lekker ruim en de kleur past perfect bij mijn servieskast.

servieskast, interieur, meubels, kastenmeubel, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage, hout in huis, houten meubels, houten interieuritems, walnoot, walnoothouten meubels, Vtwonen Chow, Vtwonen vitrinekast, vitrinekast, servieskast, buffetkast

Een alternatief voor mijn bloempot is de Hourglass van Ferm Living. Deze metalen bloempotten zijn echt beige, terwijl ik mijn pot eerder greige zou noemen. De Hourglass bloempot komt in verschillende formaten: diameter 24 cm, 32 cm, 42 cm en 52 cm. Respectievelijk geprijsd op: €95, €135, €229 en €339. Ze zijn ook in het zwart verkrijgbaar.

Een lookalike van de Ferm Living Hourglass is bloempot Diablo van By-Boo. Ook deze bloempot op voet komt in verschillende formaten, waarvan die met diameter 28 cm en 38 cm het meest geschikt zijn voor grote planten. Ze kosten respectievelijk €79,95 en €139 en zijn ook in het zwart verkrijgbaar.

Bij Westwing is een leuk (en goedkoper) alternatief verkrijgbaar in ongeveer dezelfde afmetingen als de kleinste bloempotten van Ferm Living en By Boo. Bloempottenset Kanta bestaat uit twee potten en kost €69,95. De grootste pot heeft een diameter van 28 cm en de kleinste van 25 cm. Prima formaten dus. Absoluut een leuke budgetoptie!

bloempotten op voet, bloempotten geschikt voor vloerverwarming, Ferm Living Hourglass, By Boo Diablo, bloempot vloerverwarming, plantenbak, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage, Westwing Kanta

Ik ben benieuwd welk van hiervoor genoemde bloempotten jouw favoriet is!

Deze blogpost bevat affiliate links. Wanneer je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Leuk! Mail uw voorstel naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen. 

Linda