Vandaag zijn wij vier jaar getrouwd! En dat betekent dat dit de – inmiddels traditionele – jubileum blogpost is! Vorig jaar schreef ik ter ere van onze huwelijksdag een blogpost over ecoleer, het jaar ervoor eentje over katoengeuren en het jaar dáárvoor over papieren woonaccessoires. Vier jaar huwelijk staat bekend als het fruit en bloemen-jubileum. Dit vond ik nogal een breed thema en daarom koos ik voor hetgeen fruit en bloemen met elkaar gemeen hebben, namelijk: bloesem! Hieronder vind je de nodige inspiratie voor bloesem in het interieur!

Bloesem in het interieur

bloesem, bloesem in het interieur, bloesemboom, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage, woonaccessoires, woondecoratieEerst even dit Wikipedia-momentje: met bloesem worden alle bloemen van een boom aangeduid, maar in de praktijk wordt de term vooral gebruikt voor bloeiende fruitbomen. Er zijn een aantal plekken in Nederland die extra mooi zijn in de bloesemtijd (april-mei), omdat daar vele fruitbomen bij elkaar staan. Absoluut een bezoekje waard!

Echte bloesem in het interieur is natuurlijk fantastisch, maar ook een hoop gedoe met uitvallende blaadjes waardoor je steeds moet stofzuigen. En ergens vind ik het ook zonde om zo’n mooie tak van een boom te halen. Daarom ga ik zelf liever voor kunstbloesem.

Bloesemtakken

bloesem, bloesem in het interieur, bloesemtak, bloesemtakken, kunsttakken, woondecoratie, woonaccessoires, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageBloesemtakken in het interieur vind ik echt schitterend, ze passen ook helemaal bij de hippe Japandi stijl. Ik heb ze zelf bijvoorbeeld in mijn studio staan bij een Japans kamerscherm. Ze maken de look helemaal af. Ik heb mijn bloesemtakken gekocht bij Kwantum. Ze zijn 126 cm hoog en hebben een bruine tak in plaats van een groene (wat iets natuurlijker oogt) en geen blaadjes. Bladeren vind ik bij kunsttakken vaak net wat minder levensecht lijken dan de bloemen, waardoor ik liever geen blaadjes aan de takken heb dan wel.

De kunsttak is ook in het roze verkrijgbaar.

Andere opties voor kunstbloesem vind je bijvoorbeeld bij: CASA (110 cm), Ikea (130 cm), Intratuin (110 cm) en Fonq (125 cm).

Bloesemboom

Als je de ruimte hebt (en de centjes!) dan behoort een heuse kunstbloesemboom ook tot de mogelijkheden. Een prachtige optie vind je bijvoorbeeld bij Maisons du Monde. Bij Otto vind je een iets minder duur exemplaar en bij Fleur.nl kun je zowel een kunst- als een echte bloesemboom kopen! Houd je net als ik van Lego in het interieur? Dan is deze bonsaiboom met bloesem misschien iets voor jou!

Bloesemgeuren

bloesem, geurstokjes, bloesemgeur, Sakura, bloesem in het interieur, cherry blossom, kersenbloesem, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageEen andere manier om bloesem in het interieur te verwerken, is door middel van geur. Kersenbloesem, ook wel bekend als sakura, ruikt bijvoorbeeld heerlijk. Met deze bloesemgeur worden heel veel producten gemaakt, waarvan Rituals waarschijnlijk het bekendste merk is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sakura geurkaars in een mooi Japandi design?

Of kies voor interieurparfum of geurstokjes. Een echt bijzonder geurstokje in de vorm van een bloem vind je bij Plantes & Parfums. Ben je meer van de etherische olie? Dan is deze diffuser met de toepasselijke naam sakura wellicht iets voor jou!

Bloesem aan de muur

bloesem, bloesembehang, bloesem in het interieur, woondecoratie, behang, muurdecoratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageMisschien dacht je bij het thema bloesem in het interieur meteen aan het bekende schilderij van Vincent van Gogh. Van deze afbeelding zijn vele interieuritems gemaakt, zoals IXXI’s, muurcirckels, canvassen, noem het maar op. Maarrr, het gaat hierbij om amandelbloesem in plaats van fruitbloesem. Want ook notenbomen staan ieder jaar flink in de bloesem!

Andere soorten bloesem voor aan de muur vind je o.a. in de vorm van behang of zelfklevende behangcirkels. Er bestaat zelfs statische raamfolie met bloesem!

Ook gaaf is dit houten wandpaneel met bloesem.

Slapen als een bloesempje

Bloesem is ook een geliefd onderwerp voor beddengoed. Dat is ook niet zo gek gezien de sereniteit die bloesem uitstraalt. Wie slaapt daar nou niet lekker onder? Zelf koop ik enkel 100% biologisch katoenen beddengoed (zie ook mijn blogpost over 10 dingen die ik niet meer koop) en dat vind je o.a. bij het merk Yumeko.

Bloesemservies

bloesem, bloesem in het interieur, servies, interieurinspiratie, woondecoratie, woonaccessoires, thathomepage, (th)athomepageEn ten slotte: bloesem in het interieur aanbrengen kan ook via mooi servies. Tokyo Design heeft bijvoorbeeld een prachtig cherry blossom servies in de collectie. Ook het kersenbloesemservies van Dibbern is erg fraai. En wat dacht je van deze sakura kommetjes? Op zoek naar een thermosfles of karaf? Thee- en wateraccessoires met kersenbloesem vind je bij het merk Eigenart.

Ik ben benieuwd of jullie ook een vorm van bloesem in het interieur hebben? Hopelijk heeft deze blogpost de nodige inspiratie geboden!

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een percentage commissie over. Dit helpt mij om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Leuk! Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs. Enkel mijn eigen ervaringen.

Linda