Er was eens een tijd dat ik slechts eens in de twee weken stofzuigde. Lang geleden.. In de tijd dat ik voornamelijk op kantoor leefde en mijn Amsterdamse appartement enkel als veredelde hotelkamer fungeerde. Hoe anders ziet mijn leven er nu uit! Inmiddels woon ik met man en kleuter in een jaren ’30 klushuis waar het onmogelijk is om een halve dag door te komen zonder te moeten stofzuigen. Of puin te ruimen. Op de uitnodiging van Bosch om een dag uit ons leven te beschrijven met rommelige momenten en al, ging ik dan ook graag in! Kijk mee naar een (zon)dag uit ons leven met de Bosch Unlimited stofzuiger!

08:00 uur: ontbijt voor de tv

Op een luie zondag mag er bij ons thuis in pyjama voor de tv ontbeten worden. Dat de vloer na het ontbijt één grote kruimelbende is, vind ik niet erg. Ik verbaas me er alleen wel over hoeveel hageltjes er toch naast haar boterham (en op de grond) kunnen vallen! Gelukkig was dit met onze nieuwe Bosch Unlimited stofzuiger zo weer opgeruimd.

Bosch Unlimited, ontbijt, ontbijt voor de tv, stofzuiger, stofzuigen, snoerloze stofzuiger, snoerloos, schoonmaken, huishouden, thathomepageDit was gelijk ons eerste testmoment van de Bosch Unlimited. Wat een verademing om snoerloos te kunnen stofzuigen zeg! Ik denk dat iedereen er wel blij van wordt om niet te hoeven zoeken naar een vrij stopcontact (zeker in deze tijd waarin bijna elk stopcontact wordt ingenomen door kerstlampjes), maar voor mij is dit écht een uitkomst. Omdat ik door zenuwletsel moeite heb met bukken en hurken, gebruik ik enkel de hoge stopcontacten in de woonkamer, waarvan we er twee hebben. Maar vanuit beide kan ik met het snoer van onze oude stofzuiger nét niet de hele kamer door. Dankzij de snoerloze Bosch Unlimited kan ik nu in elk hoekje komen!

Wat ook opviel is hoe stil de Bosch Unlimited is in vergelijking met elke andere stofzuiger die we hebben gehad. Normaal bedekt de kleine altijd meteen haar oren als we stofzuigen, maar nu kwam er geen kik van haar kant! Punten voor Bosch!

10:00 uur: de kerstboom opzetten

Wie heeft er nog meer een kunstkerstboom? Het grote voordeel van een kunstkerstboom is natuurlijk dat je geen last hebt van uitvallende naalden en dus niet constant aan het stofzuigen bent rond de feestdagen. Maar, iedereen met een kunstboom weet ook dat het on-mo-ge-lijk is om je kerstboom na de kerst fatsoenlijk terug in de doos te krijgen. Het past gewoon niet. Na een uur gefrustreerd proppen loopt het ieder jaar weer uit op het met ducttape dichtsnoeren van een uitpuilende doos waarin ondertussen een gestresste kunstboom tóch heel wat groen is verloren. En dat komt er allemaal gezellig weer uit dwarrelen wanneer je de doos een jaar later openmaakt. Maar, dit jaar was ik voorbereid en lag de Bosch Unlimited al in de aanslag!

De kerstboom optuigen is één van mijn favoriete gezinsmomenten. Na het opzetten van de boom verloste de Bosch Unlimited ons in no time van het oude groen op de grond. Het resultaat? Niets dan fijne herinneringen! En ja, ik wou stiekem altijd al een stofzuiger die matcht met m’n witte interieur!

Bosch, Bosch Unlimited, stofzuiger, stofzuigen, snoerloze stofzuiger, snoerloos stofzuigen, snoerloos, kerstboom, kunstkerstboom, kunstkerstboom opzetten, thathomepage

12:00 uur: lunch met croissants

croissants maken, keuken, brickwall, kitchen, thathomepage, interieur, interieurstylingWij eten eigenlijk ieder weekend wel iets uit de oven bij de lunch. Vaak zijn dat worstenbroodjes (met dank aan de Brabantse roots van mijn man), maar dit weekend waren het croissants. Mini-me vindt het superleuk om ze te maken en kan dat na veel oefenen in haar speelkeuken inmiddels ook helemaal zelf. Behalve het hanteren van de oven uiteraard, dat blijft mama’s taak.

Op Instagram kijk ik altijd vol ontzag naar interieurs met een vloerkleed onder de eettafel. Hoe doen ze dat toch? Bij ons ligt er na elke maaltijd een enorme puinhoop onder de tafel en zéker als we croissants hebben gegeten! Dus hoppa, ik pakte de Bosch Unlimited er weer bij!

Bosch, Bosch Unlimited, stofzuiger, stofzuigen, snoerloos, snoerloze stofzuiger, steelstofzuiger, huishouden, interieur, eettafel, thathomepageMaar wacht! Na al dat uitproberen op standje turbo (is inderdaad heel krachtig!) was de accu leeg. En terwijl manlief zich afvroeg hoe lang het opladen zou duren (60 minuten), had ik de Bosch Unlimited alweer aangeslingerd! Want jawel, er zitten twee accu’s bij! Je kunt in principe dus “oneindig” stofzuigen! Vandaar ook dat Bosch voor de naam Unlimited heeft gekozen. Daar komt nog bij dat de accu’s van Bosch onderling uitwisselbaar zijn, ook wel het Power For All systeem genoemd.

Dus stel je hebt een Bosch boormachine, dan past de accu daarvan ook op de Bosch Unlimited stofzuiger en andersom. Ideaal, want zo heb je altijd werkende accu’s in huis!

13:00 uur: kersttraktaties maken

aanrecht stofzuigen, stofzuigen, stofzuiger, Bosch, Bosch unlimited, messy happinessWellicht dat je ‘m al hebt gezien: mijn blogpost met ideeën om je overgebleven chocoladeletters om te toveren tot kersttraktaties. Het was superleuk om hot chocolate spoons te maken met de kleine, maar al dat musketzaad laat wel een bende achter! Gelukkig biedt de Bosch Unlimited een totaaloplossing: je kunt er niet alleen de vloer mee stofzuigen, maar dankzij de uitgebreide accessoires ook het plafond, onder de bank óf op het aanrecht. En dankzij het handzame (en snoerloze) formaat kan mini-me ‘m ook hanteren!

Bosch Unlimited, Bosch, stofzuiger, stofzuigen, huishouden, thathomepage

15:00 uur klustijd!

Als je in een klushuis woont, gaat er eigenlijk geen weekend voorbij zonder dat er iets gebouwd/gerepareerd/in elkaar gezet wordt. En daar houden wij van! De klus van deze zondag was het afsteken van het kurkbehang in de hal. Omdat het behang gescheurd is bij het veelvuldige wisselen van de decoratie, wordt het tijd voor iets nieuws. Afgelopen kerst hingen er nog posters in de vorm van een kerstboom op het kurkbehang, maar nu gaat het plaatsmaken voor iets anders.

Linda Hummel, thathomepage, Bosch Unlimited, Bosch, stofzuiger, stofzuigen, snoerloos stofzuigen, snoerloze stofzuiger, snoerloos, interieur, interieurinspiratie, huishouden, schoonmaken, opruimenHet kurkbehang kwam grotendeels gemakkelijk van de muur, maar aan de randen moesten er kleine stukjes afgestoken worden. Normaal laat ik zulke flintertjes altijd liggen totdat er iemand thuis is die wel kan bukken, maar met de Bosch Unlimited heb ik geen excuus meer! Één van de superhandige bijgeleverde accessoires is namelijk een plintenzuiger. De dunne buis, waarmee je nagenoeg rechtop – als je mijn lengte hebt althans – kunt stofzuigen is van buigzaam materiaal en laat geen krassen achter.

Bosch, Bosch Unlimited, accessoires, plantenzuiger, stofzuigen, stofzuiger, snoerloze stofzuiger, snoerloos stofzuigen, snoerloos, huishouden, thathomepage, interieur

Na dit klusje werd het tijd om languit op de bank liggen en te genieten van de rust terwijl onze kleine een dutje deed. De muur in de hal is dan ook nog steeds kaal. Hopelijk komen we er snel aan toe om het af te werken! Dus stay tuned voor een blogpost met het resultaat!

Update: inmiddels is onze hal helemaal af! Zie ook mijn blogpost over onze hal makeover met latjeswand.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Bosch Home & Garden en bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Ook samenwerken? Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen. 

Linda