Als echte Netflix- én interieurliefhebber, moest deze blogpost er wel komen. Vijf must see series over interieurdesign en/of verbouwingen die stuk voor stuk lekker wegkijken. Absoluut bingewaardig, maar ook prima geschikt om incidenteel tussen de bedrijven door te kijken. Even een momentje voor jezelf? Deze toffe interieurseries bieden zowel ontspanning áls inspiratie. Tijd om mijn Netflixtips met jullie te delen!

1.  Stay Here

Netflix, stay here, interior show, makeover, airbnb, thathomepage, interieur, interieurserie, interieurseries, vakantiewoning, netflixtips, netflixtip, kijktip, kijktipsDeze Netflix Original verscheen begin augustus in Nederland. In deze serie krijgen verschillende objecten bedoeld voor vakantieverhuur een make-over, terwijl hun eigenaren marketingtips ontvangen om hun vakantiewoning beter in de markt te zetten. Mijn favoriet uit de acht afleveringen van het eerste seizoen is The Vintage Ranch in aflevering 5: een wijngaard in California met mogelijkheid om er te trouwen. Zo prachtig! Als wij onze bruiloft ooit over willen doen, dan weet ik al waar! Alle objecten in Stay Here, van stoere brandweerkazerne tot romantische woonboot, zijn gelegen in de Verenigde Staten.

Bekijk hier de trailer van Stay Here.

2.  Amazing Interiors

Netflix, netflixtips, netflixtip, amazing interiors, interieur, interieurserie, interieurseries, interior show, makeover, thathomepage, kijktip, kijktipsEvenals Stay Here is Amazing Interiors een Netflix Original Series die deze zomer voor het eerst in Nederland verscheen. Anders dan in Stay Here wonen de eigenaren in Amazing Interiors zelf in hun pand. Het leuke aan deze serie vind ik dat er per aflevering zowel interieurs worden getoond die al helemaal af zijn, als één object waarvan de verbouwing wordt gevolgd. Ook vind ik het verfrissend dat er interieurs van over de hele wereld in de serie zitten, waaronder een penthouse in Maastricht. Het Zweedse Ultimate Greenhouse in aflevering 12 vind ik het meest amazing in deze serie. En jullie?

Nieuwsgierig geworden? Hier bekijk je de teaser van Amazing Interiors.

3.  Queer Eye

Netflix, netflixtip, netflixtips, queer eye, Netflix original, makeover, make-over, interieur, interieurserie, interieurseries, makeover show, interior show, kijktip, kijktips, thathomepageOok deze serie waarvan inmiddels drie seizoenen online staan, is een Netflix Original. De ondertitel “more than a makeover” geeft al aan dat het hier niet om een standaard make-over programma gaat. De Fab Five (vijf mannen met ieder hun eigen expertise: koken & wijn, fashion, cultuur, design en uiterlijke verzorging) geven complete make-overs aan Amerikanen die dit wel kunnen gebruiken. En met “compleet” bedoel ik ook echt compleet. Naast een persoonlijke make-over worden ook de huizen van de deelnemers aangepakt. Interieurdesigner Bobby Berk maakt er ware paleisjes van!

Queer Eye heeft zelf overigens ook een make-over ondergaan. De serie is een remake van het origineel Queer Eye for the Straight Guy uit 2003. De Fab Five van destijds streed voor tolerantie voor de homogemeenschap door het geven van make-overs aan heteroseksuele mannen. De huidige Fab Five strijd voor acceptatie van eenieder en beperkt zich daarom niet langer tot één sociale groep. Hetero, homo, man, vrouw of transgender, iedereen komt voor een Fab Five make-over in aanmerking.

Bekijk hier de trailer van deze voor vier Emmy’s genomineerde serie.

4.  I Own Australia’s/Britain’s Best Home

Netflix, netflixtip, netflixtips, kijktip, kijktips, I Own Britain's Best Home, I Own Australia's Best Home, interieur, interieurdesign, interior show, interieurserie, interieurseries, thathomepageDe series I Own Australia’s Best Home en I Own Britain’s Best Home hebben dezelfde opzet met als verschil dat – je raadt het al – de ene serie huizen in Engeland laat zien, terwijl de andere zich afspeelt in Australië. In beide series worden drie objecten per aflevering getoond waarvan één tot winnaar wordt gekozen. In de finale-aflevering wordt vervolgens een ultieme winnaar gekroond die met trots mag zeggen: I Own Australia’s/Britain’s Best Home. Beide series kijken lekker weg, maar de Australische variant heeft stiekem mijn voorkeur. Het ligt er net aan waar je meer van houdt. De Britse serie toont (logischerwijs) meer historische objecten zoals landgoederen, terwijl haar Australische zusje wat meer modern design bevat.

5.  Money for Nothing

money for nothing, Netflix, netflixtip, netflixtips, kijktip, kijktips, up cycling, kringloop, kringlopen, interieur, interieurdesign, thathomepageIn een eerdere blogpost noemde ik kringlopen al het nieuwe schatzoeken, maar in Money for Nothing gaat designer Sarah Moore nog een stapje verder. Bij verschillende recycle centers in Engeland zoekt ze weggegooide spullen en tovert deze met behulp van verschillende ambachtslieden om in prachtige pronkstukken. Hierbij maakt ze voornamelijk unieke items voor in het interieur die ze vervolgens verkoopt. Alle kosten van het upcycle-proces worden afgetrokken van de opbrengst en de winst keert Sarah uit aan de mensen die de spullen weggooiden. De serie hoopt zo bij te dragen aan meer bewustwording van ons consumptiegedrag. Fun fact: designer en presentatrice Sarah Moore is de winnares van seizoen 2 van The Great Interior Design Challenge, waarvan alleen seizoen 3 op Netflix verscheen.

thathomepage, Netflix, netflixtip, netflixtips, woonkamer, kijktip, kijktips, interieur, interieurserie, interieurseries, bingewatchen

Ik hoop dat jullie iets aan deze kijktips hebben! Heb je (één van) de series gekeken? Laat me hieronder in de reacties weten welke serie jij het tofst vond! Ik ben benieuwd!

Linda