Als echte Netflix- én interieurliefhebber, moest deze blogpost er wel komen. Vijf series over interieurdesign en/of verbouwingen die stuk voor stuk lekker wegkijken. Absoluut bingewatch-waardig, maar ook prima geschikt om incidenteel tussen de bedrijven door te kijken. Even een momentje voor jezelf? Deze toffe interieurseries bieden zowel ontspanning áls inspiratie. Tijd om mijn favoriete interieurseries op Netflix met jullie te delen!

1.  Stay Here

leukste interieurseries, interieurserie, Stay Here, Netflix, Netflix blog, Netflix kijktips, thathomepageDeze Netflix Original verscheen in augustus 2018 in Nederland. In deze serie krijgen verschillende objecten bedoeld voor vakantieverhuur een make-over, terwijl hun eigenaren marketingtips ontvangen om hun vakantiewoning beter in de markt te zetten. Mijn favoriet uit de acht afleveringen van het eerste seizoen is The Vintage Ranch in aflevering 5: een wijngaard in California met mogelijkheid om er te trouwen. Zo prachtig! Als wij onze bruiloft ooit over willen doen, dan weet ik al waar! Alle objecten in Stay Here, van stoere brandweerkazerne tot romantische woonboot, zijn gelegen in de Verenigde Staten.

Bekijk hier de trailer van Stay Here.

2.  Amazing Interiors

leukste interieurseries, interieurserie, Amazing Interiors, amazing interiors, Netflix, Netflix blog, Netflix kijktips, thathomepageEvenals Stay Here is Amazing Interiors een Netflix Original Series. Anders dan in Stay Here wonen de eigenaren in Amazing Interiors zelf in hun pand. Het fijne aan deze serie vind ik dat er per aflevering zowel interieurs worden getoond die al helemaal af zijn, als één object waarvan de verbouwing wordt gevolgd. Ook vind ik het verfrissend dat er interieurs van over de hele wereld in de serie zitten, waaronder een penthouse in Maastricht. Het Zweedse Ultimate Greenhouse in aflevering 12 vind ik het meest amazing in deze serie. En jullie?

Nieuwsgierig geworden? Hier bekijk je de teaser van Amazing Interiors.

3.  Queer Eye

leukste interieurseries, interieurserie, Queer Eye, Netflix, Netflix blog, Netflix kijktips, thathomepageOok deze serie waarvan inmiddels vele reguliere seizoenen op Netflix staan, is een Netflix Original. De ondertitel “more than a makeover” geeft al aan dat het hier niet om een standaard make-over programma gaat. De Fab Five (vijf mannen met ieder hun eigen expertise geven complete make-overs aan mensen die dit wel kunnen gebruiken. En met “compleet” bedoel ik ook echt compleet. Naast een persoonlijke make-over worden ook de huizen van de deelnemers aangepakt. Interieurdesigner Bobby Berk maakt er ware paleisjes van!

Inmiddels zijn er meerdere spin-offs van deze populaire (interieur)serie, al dan niet met de Amerikaanse Fab Five. Bekijk hier de trailer van deze lekker wegkijkende serie.

4.  Selling Sunset

leukste interieurseries, interieurserie, Selling Sunset, Netflix, Netflix blog, Netflix kijktips, thathomepageDeze serie, die zich het best laat omschrijven als een kruising tussen The Hills en MTV Cribs, is een echte mustsee. De bloedmooie makelaars van The Oppenheim Group showen de meest sensationele mansions in Los Angeles. Met een courtage hoger dan de gemiddelde huizenprijs in Nederland, snap je dat de onderlinge strijd én jaloezie over wie de beste makelaar is, van epische proporties is. De serie voelt ernstig scripted reality aan, maar kijkt heeeeerlijk weg. Hoe kan het ook anders met zulke droomhuizen? Bekijk hier de listings van The Oppenheim Group voor een Funda on steroids ervaring.

Inmiddels staan er zes seizoenen van Selling Sunset op Netflix. Ben je daarna nóg niet uitgekeken op dit soort miljoenenpanden? Bekijk dan één van de spin-offs zoals Selling Tampa en Selling the OC. Minder interessante hoofdrolspelers, maar even schitterende huizen. Een andere optie is de Netflixserie Million Dollar Beach House dat zich afspeelt aan de oostkust van de VS.

Bekijk hier de trailer van Selling Sunset.

5.  Dream Home Makeover

leukste interieurseries, interieurserie, Dream Home Makeover, Netflix, Netflix blog, Netflix kijktips, thathomepageEn last, maar zeker niet least: Dream Home Makeover. In deze serie volgen we eigenaren Syd en Shea van @studiomcgee bij de make-overs die ze voor hun klanten creëren. Van éénkamer make-overs tot volledige woonhuizen, de resultaten zijn werkelijk schitterend. Tussen de bedrijven door bouwden Syd en Shea in seizoen 1 ook nog hun eigen droomhuis, waarvan we het proces én het resultaat te zien krijgen. Als je Queer Eye vooral volgt voor de ontwerpen van Bobby Berk, dan zul je Dream Home Makeover ook geweldig vinden. In deze serie staat het interieurdesign namelijk (volledig) centraal. Er staan momenteel vier seizoenen van Dream Home Makeover op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Dream Home Makeover.

Ik hoop dat jullie iets aan deze kijktips hebben! Heb je (één van) de interieurseries gekeken? Laat me in de reacties hieronder weten welke serie jij het tofst vond! Ik ben benieuwd!

P.S. Op zoek naar meer Netflixtips? Lees dan ook eens mijn blogpost over de beste Spaanse series op Netflix of mijn blogpost over mijn 10 favo guilty pleasure films op Netflix.

Linda