Als echte Netflix- én interieurliefhebber, moest deze blogpost er wel komen. Vijf must see series over interieurdesign en/of verbouwingen die stuk voor stuk lekker wegkijken. Absoluut bingewaardig, maar ook prima geschikt om incidenteel tussen de bedrijven door te kijken. Even een momentje voor jezelf? Deze toffe interieurseries bieden zowel ontspanning áls inspiratie. Tijd om mijn Netflixtips met jullie te delen!

1.  Stay Here

Netflix, stay here, interior show, makeover, airbnb, thathomepage, interieur, interieurserie, interieurseries, vakantiewoning, netflixtips, netflixtip, kijktip, kijktipsDeze Netflix Original verscheen begin augustus in Nederland. In deze serie krijgen verschillende objecten bedoeld voor vakantieverhuur een make-over, terwijl hun eigenaren marketingtips ontvangen om hun vakantiewoning beter in de markt te zetten. Mijn favoriet uit de acht afleveringen van het eerste seizoen is The Vintage Ranch in aflevering 5: een wijngaard in California met mogelijkheid om er te trouwen. Zo prachtig! Als wij onze bruiloft ooit over willen doen, dan weet ik al waar! Alle objecten in Stay Here, van stoere brandweerkazerne tot romantische woonboot, zijn gelegen in de Verenigde Staten.

Bekijk hier de trailer van Stay Here.

2.  Amazing Interiors

Netflix, netflixtips, netflixtip, amazing interiors, interieur, interieurserie, interieurseries, interior show, makeover, thathomepage, kijktip, kijktipsEvenals Stay Here is Amazing Interiors een Netflix Original Series die deze zomer voor het eerst in Nederland verscheen. Anders dan in Stay Here wonen de eigenaren in Amazing Interiors zelf in hun pand. Het leuke aan deze serie vind ik dat er per aflevering zowel interieurs worden getoond die al helemaal af zijn, als één object waarvan de verbouwing wordt gevolgd. Ook vind ik het verfrissend dat er interieurs van over de hele wereld in de serie zitten, waaronder een penthouse in Maastricht. Het Zweedse Ultimate Greenhouse in aflevering 12 vind ik het meest amazing in deze serie. En jullie?

Nieuwsgierig geworden? Hier bekijk je de teaser van Amazing Interiors.

3.  Queer Eye

Netflix, netflixtip, netflixtips, queer eye, Netflix original, makeover, make-over, interieur, interieurserie, interieurseries, makeover show, interior show, kijktip, kijktips, thathomepageOok deze serie waarvan inmiddels vier reguliere seizoenen online staan, is een Netflix Original. De ondertitel “more than a makeover” geeft al aan dat het hier niet om een standaard make-over programma gaat. De Fab Five (vijf mannen met ieder hun eigen expertise: koken & wijn, fashion, cultuur, design en uiterlijke verzorging) geven complete make-overs aan Amerikanen die dit wel kunnen gebruiken. En met “compleet” bedoel ik ook echt compleet. Naast een persoonlijke make-over worden ook de huizen van de deelnemers aangepakt. Interieurdesigner Bobby Berk maakt er ware paleisjes van!

Queer Eye heeft zelf overigens ook een make-over ondergaan. De serie is een remake van het origineel Queer Eye for the Straight Guy uit 2003. De Fab Five van destijds streed voor tolerantie voor de homogemeenschap door het geven van make-overs aan heteroseksuele mannen. De huidige Fab Five strijd voor acceptatie van eenieder en beperkt zich daarom niet langer tot één sociale groep. Hetero, homo, man, vrouw of transgender, iedereen komt voor een Fab Five make-over in aanmerking.

In 2019 kwam er een speciale Queer Eye “We’re in Japan!” uit, waarbij de Fab Five met behulp van lokale influencer Kiko Mizuhara vier Japanners een makeover geeft.

Het vijfde – reguliere – seizoen van Queer Eye wordt in de zomer van 2020 verwacht en zal zich afspelen in de Amerikaanse stad Philadelphia.

Bekijk hier de trailer van deze voor vier Emmy’s genomineerde serie.

4.  Selling Sunset

netflix, Netflix series, interieurseries, netflixtip, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageDeze serie, die zich het best laat omschrijven als een kruising tussen The Hills en Vtwonen huizenjacht (maar dan de 100.0 versie), is een echte mustsee. De bloedmooie makelaars van The Oppenheim Group showen de meest sensationele mansions in Los Angeles. Wanneer de courtage hoger is dan de gemiddelde huizenprijs in Nederland, snap je dat de onderlinge strijd en jaloezie over wie de beste makelaar is, van epische proporties is. De serie voelt ernstig scripted reality aan, maar kijkt heeeeerlijk weg. Hoe kan het ook anders met zulke droomhuizen? 

Bekijk hier de listings van The Oppenheim Group voor een Funda on steroids ervaring.

5.  Money for Nothing

money for nothing, Netflix, netflixtip, netflixtips, kijktip, kijktips, up cycling, kringloop, kringlopen, interieur, interieurdesign, thathomepageIn een eerdere blogpost noemde ik kringlopen al het nieuwe schatzoeken, maar in Money for Nothing gaat designer Sarah Moore nog een stapje verder. Bij verschillende recycle centers in Engeland zoekt ze weggegooide spullen en tovert deze met behulp van verschillende ambachtslieden om in prachtige pronkstukken. Hierbij maakt ze voornamelijk unieke items voor in het interieur die ze vervolgens verkoopt. Alle kosten van het upcycle-proces worden afgetrokken van de opbrengst en de winst keert Sarah uit aan de mensen die de spullen weggooiden. De serie hoopt zo bij te dragen aan meer bewustwording van ons consumptiegedrag.

Netflix, interieur, interieurseries, interieurinspiratie, tv kijken, bingewatchen, kijktips, kijktip

Ik hoop dat jullie iets aan deze kijktips hebben! Heb je (één van) de series gekeken? Laat me hieronder in de reacties weten welke serie jij het tofst vond! Ik ben benieuwd!

P.S. Op zoek naar meer Netflixtips? Lees dan ook eens mijn blogpost over de beste Spaanse series op Netflix of mijn blogpost over mijn 10 favo guilty pleasure films op Netflix.

Linda