Hoera! Vandaag vieren wij ons katoenen huwelijk! Vorig jaar schreef ik ter ere van ons papieren jubileum een blogpost over de mooiste papieren woonaccessoires en dit jaar is het thema – hoe kan het ook anders – katoen! Om het niet al te voorspelbaar te maken, koos ik niet voor textiel, maar voor de fijnste katoengeuren! Want wie houdt er nou niet van de geur van fris gewassen katoen? En bij een feestje, hoort een traktatie! Lees dus gauw verder voor een heerlijk geurende winactie!

Eerst even spieken op onze bruiloft? Bekijk dan mijn blogpost over onze rustieke & romantische bruiloft.

De katoengeuren van Dille & Kamille

Dille & Kamille heeft een hele lijn producten met katoengeur. Zo vind je er geurstokjes, geurkaarsen, kamerspray, zeep, een geurzakje en mijn persoonlijke favoriet: linnenwater. Linnenwater voeg je toe aan je stoomstrijkijzer, waardoor de was heerlijk gaat ruiken. Ben je niet zo van het strijken, dan kun je linnenwater ook vernevelen over je wasgoed met een plantenspuit. Het gebeurt mij nog wel eens dat ik natte was te lang in de wasmachine laat liggen (oeps!) en door even met linnenwater te sprayen haal ik het daardoor ontstane muffige geurtje, er gemakkelijk weer uit.

De katoengeuren van Dille & Kamille hebben allemaal hetzelfde mooie, minimalistisch design.

Dille & Kamille, linnenwater, katoen, katoengeur, katoengeuren, cotton, fris gewassen katoen, fris wasgoed

Mijn Stijl katoengeur

Mijn Stijl, cotton, cotton geur, katoen, katoengeur, geurzakje, geurstokjes, geurkaars, douchegel, handzeep, kamerspray, huisspray, huisparfumIn mijn blogpost over handen wassen in stijl, noemde ik al dat ik fan ben van Mijn Stijl en dan met name van de cotton variant.

Mijn Stijl heeft niet alleen handzeep met katoengeur in het assortiment, maar ook douchegel, scrubzout, bed & bodyspray, huisparfum, geurstokjes en nog veel meer.

De katoengeuren van Mijn Stijl zijn zowel in zwarte, witte als doorzichtige verpakking verkrijgbaar. Alles in de kenmerkende minimalistische (Mijn) Stijl.

Fresh cotton van Meraki

Meraki, fresh cotton, geurkaars, katoen, katoengeurOok Meraki noemde ik in mijn blogpost over handen wassen in stijl. Het is en blijft één van mijn favoriete merken. Hoewel Meraki een uitgebreid assortiment heeft, zowel qua producten als geuren, is er slechts één product met katoengeur. Geurkaars fresh cotton.

De geurkaars van Meraki is verkrijgbaar in de formaten small en medium. De kaarsen worden gemaakt van sojaolie en zijn dus een natuurproduct. Is je kaars opgebrand? Zet er dan een waxinelichtje in! Bijvoorbeeld deze waxinelichtjes met katoengeur van Spaas.

Clean cotton van Loods 5

katoen, katoengeur, katoengeuren, Loods 5, katoenen huwelijk, gewassen katoen, cotton fresh, fresh white laundry, clean cotton, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage, geurstokjes, huisparfumEen hele tijd geleden kocht ik geurstokjes van Loods 5 waar ik echt supertevreden over was. Nooit eerder gingen geurstokjes zó lang mee. Maar toen ik onlangs een nieuwe set wou bestellen, kon ik ze tot mijn schrik niet meer vinden. Gelukkig bleken dezelfde geurstokjes, met een nieuw uiterlijk, de naam fresh white laundry (clean cotton) te hebben gekregen. Deze heerlijke katoengeur van Loods 5 is ook als geurkaars en roomspray verkrijgbaar.

Bij Loods 5 vind je ook nog kastpapier van het merk Castelbel met de geur van gewassen katoen. 

Caresse de Coton van Maison Berger Paris

Maison Berger Paris kent een lange historie in de geurindustrie. In 1898 creëerde apothekersassistent Maurice Berger een diffusiesysteem met katalyse om de lucht in ziekenhuizen te zuiveren en zo de steriliteit te verhogen. Later kwam hij op het idee om voor privéwoningen parfum aan het systeem toe te voegen en zo werd het bedrijf Lampe Berger Paris geboren.

Lampe Berger

katoengeur, katoengeuren, Caresse de Coton, parfumverspreider, geurstokjes, Lampe Berger, Maison Berger Paris, geur, huisparfum, thathomepage, (th)athomepageInmiddels heet het bedrijf Maison Berger Paris en is de naam Lampe Berger voorbehouden aan het product dat Maurice Berger ruim een eeuw geleden bedacht. Deze exclusieve gepatenteerde brander zuivert en parfumeert de lucht in huis.

Het welzijnsritueel werkt als volgt. Je kiest één van de vele soorten Lampe Berger modellen. Zelf heb ik de Belle Epoque Havane. Vervolgens kies je een huisparfum. Ik koos voor Caresse de Coton, heerlijk subtiel en daarom één van mijn favo katoengeuren. Je vult de Lampe Berger tot 1/3 met het gekozen huisparfum en plaatst de brander met lont in de Lampe Berger. Vervolgens plaats je de afsluitdop. Na 30 minuten verwijder je de afsluitdop en steek je de brander 2 tot 3 minuten aan. Dan blaas je de vlam uit, plaats je de sierdop en doet de Lampe Berger zijn werk. Na een half uur is de lucht gezuiverd en plaats je de afsluitdop weer onder de sierdop. Ik vind het een bijzonder heilzaam ritueel.

Parfumverspreiders

Naast de Lampe Berger, kent Maison Berger Paris nog vier andere manieren om te parfumeren: via geurkaarsen, auto diffusers, mist diffusers en parfumverspreiders (geurstokjes). Zelf heb ik naast de Lampe Berger ook de parfumverspreider Belle Epoque Havane met daarin – uiteraard – de katoengeur.

Wil jij zo’n prachtige luxe Belle Epoque Havane parfumverspreider met zwarte sandelhouten stokjes én Caresse de Coton navulling winnen ter ere van ons katoenen jubileum? Laat dan een reactie achter onder deze blogpost. De winnaar wordt bekendgemaakt op 30 juni 2020. Update: Alka van den Berg is de gelukkige winnares geworden! Gefeliciteerd! 

Lampe Berger, Maison Berger Paris, geurstokjes, huisparfum, parfumverspreider, katoengeur, Caresse de Coton, parfumeren, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Maison Berger Paris en bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een percentage vergoeding over. Dit kost jou niks extra, maar helpt mij wel mijn site te onderhouden. Veel dank dus! Interesse in een samenwerking? Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Mail naar linda@thathomepage.com of vul het contactformulier in. Ik plaats nooit voorgeschreven teksten. 

Linda