Onlangs maakte ik een bijzettafel van lege Pringles bussen. Op Instagram (@thathomepage) werd dit tafeltje zo vaak opgeslagen dat ik besloot er een how to blogpost over te schrijven. Ook een DIY bijzettafel van Pringles bussen maken? Zo doe je dat!

DIY bijzettafel

bijzettafel, diy bijzettafel, Pringles, Pringles hack, bijzettafel van Pringles, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage, Action hackOnze dochter miste in haar dino/junglekamer nog een bijzettafel naast haar bed. Ik wou er aanvankelijk eentje kopen, maar kon geen goede maat vinden. Het moest namelijk een laag tafeltje zijn, zodat ze er makkelijk vanuit haar bed bij zou kunnen. Eigenlijk het formaat van een krukje, maar dan met een wat groter blad zodat er wel het één en ander op kan liggen (zoals haar leesboeken). Omdat ik dit nergens kon vinden, besloot ik zelf aan de knutsel te gaan.

Lege Pringles bussen

Pringles, Pringles hack, diy bijzettafel, bijzettafel van Pringles, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageToevallig was er net die week een aanbieding van Pringles chips in onze supermarkt. Drie bussen voor €5. Ik nam de aanbieding mee en bedacht me dat het formaat van de bussen eigenlijk perfect is voor een bijzettafeltje. Ze zijn namelijk 24 cm hoog en bovendien best wel stevig. En het is natuurlijk helemaal zero waste om de lege bussen te recyclen!

decoratiezand Action, diy bijzettafel, bijzettafel Pringles, Pringles hack, action hack, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepagWel zijn ze vrij licht en dus leek het me een goed idee om ze te verzwaren. Ik vulde ze met decoratiezand van Action. Ik gebruikte drie bussen voor €2,98 in totaal, maar ik had het achteraf ook bij twee kunnen houden. De bijzettafel is nu – met 3 kilo decoratiezand in de poot – namelijk best zwaar en voor mijn dochter niet zo makkelijk om te verschuiven.

Nadat ik de bussen met decoratiezand had gevuld, lijmde ik de deksels vast op de Pringles bussen. Ik gebruikte hiervoor all-in-one lijmkit van Action. Deze lijmkit gebruikte ik ook voor alle stappen hierna: het bevestigen van de flexibele armleuningen op de Pringles bussen, het tegen elkaar aan lijmen van de bussen en het bevestigen van het tafelblad.

Latjes

flexibele armleuning, Woood armleuning, flexibele latjes, bijzettafel maken, diy bijzettafel, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepageWat ik heel mooi vind, zijn bijzettafels met een poot gemaakt van latjes. Ik bedacht me dat ik dit zou kunnen namaken door een flexibele armleuning om de Pringles bussen heen te plakken. Een flexibele armleuning wordt doorgaans gebruikt als een dienblad over de leuning van een bank. Zoals de naam al zegt, zijn deze armleuningen flexibel en daarom makkelijk om ronde vormen heen te draperen.

Bij Action zag ik bamboe armleuningen voor €2,99 maar helaas waren ze in elk filiaal in mijn regio uitverkocht. Mocht je deze DIY bijzettafel van Pringles bussen ook willen maken, check dan even of deze bamboe armleuningen inmiddels weer verkrijgbaar zijn bij Action. Scheelt weer wat geld! Eventueel zou je ze kunnen beitsen of schilderen in een kleur naar keuze.

Zelf besloot ik flexibele armleuningen van Woood te gebruiken. Ik kocht twee stuks in de outlet bij Leen Bakker voor in totaal €7,50. De Woood armleuningen hebben een formaat van 44 x 24 cm en zijn qua hoogte dus al helemaal op maat voor de Pringles bussen.

flexibele armleuning, Woood armleuning, flexibele latjes, bijzettafel maken, diy bijzettafel, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, bijzettafel flexibele armleuning, bijzettafel van PringlesQua breedte verdeelde ik het totaal van 88 cm over de drie Pringles bussen. Met een stanleymes sneed ik waar nodig latjes van de flexibele armleuningen af om het passend te maken. Uiteindelijk vond ik de drie Pringles bussen het mooist tegen elkaar aan passen wanneer ik ze niet alledrie volledig met latjes bedekte. Het gedeelte waar geen latjes zitten, draaide ik naar elkaar toe en plakte ik tegen elkaar. Uiteindelijk zie je daar dus niks van.

Onderbord als tafelblad

Action onderbord, Action hack, Action mangohouten onderbord, diy bijzettafel, bijzettafel maken, bijzettafel van flexibele armleuning, bijzettafel van Pringles, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageNadat ik de tafelpoot van Pringles bussen had gemaakt, moest de bijzettafel alleen nog een tafelblad krijgen. Ik gebruikte hiervoor een Action mangohouten onderbord van €5,95. Een zelfde onderbord had ik met kerst ook al eens gebruikt om een deurhanger van te maken. Het onderbord heeft een diameter van 37 centimeter. Het perfecte formaat voor de bijzettafel.

bijzettafel, diy bijzettafel, Pringles, Pringles hack, bijzettafel van Pringles, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage, Action hack, flexibele armleuningIk beitste het onderbord donkerbruin met Gamma binnenbeits in de kleur Wengé en plakte hem vervolgens op de gemaakte tafelpoot.

En voilà: mijn DIY bijzettafel van Pringles bussen was klaar! (Klik op de foto om te vergroten.)

Houd jij wel van een DIY projectje? Misschien heb je dan ook interesse in mijn blogposts over het maken van een DIY schilderij met verpakkingstape en het maken van een DIY activiteitenbord voor peuters.

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen. 

Linda