Zelf paashangers maken? Zeker doen! Het is hartstikke makkelijk! En ook nog eens leuk om samen met je kids te maken. Benieuwd hoe? Lees dan gauw verder!

paashangers, makkelijke paashangers, diy paashangers, diy paasdecoratie, paasdecoratie, knutselen, knutselen met kinderen, paashangers knutselen, klei, knutseltips, mamablogger, knutselblog, interieurinspratie, thathomepage, (th)athomepage, knutselen pasen

Makkelijke paashangers

paashangers, Live Life Happy, makkelijke paashangers, diy paashangers, diy paasdecoratie, paasdecoratie, knutselen, knutselen met kinderen, paashangers knutselen, klei, knutseltips, mamablogger, knutselblog, interieurinspratie, thathomepage, (th)athomepage, knutselen pasen, koekjesuitsteker, koekjesvorm, cookie cutter, koekjes pasen, paaskoekjesMet Pasen voor de deur is het altijd leuk voor kinderen om iets in paasthema te knutselen. Ik bestelde bij Live Life Happy een superschattige koekjesuitsteker in de vorm van een eitje. Deze koekjesvorm is door Jessica van Live Life Happy zelf ontworpen en is daar exclusief te koop. Bij Live Life Happy vind je nog veel meer toffe items voor o.a. giftwrapping en knutselen. Zeker de moeite waard om even rond te snuffelen in de webshop!

Werkwijze

modelleerklei, Hema, klei, kleien, knutselen, knutselblog, mamablogger, knutselidee, knutselinspiratie, thathomepage, (th)athomepageWij gebruikten modelleerklei van Hema voor de paashangers, maar deze klei is momenteel helaas uitverkocht. Als alternatief gebruik ik ook geregeld boetseerklei van Action. Een goed homemade alternatief is zoutdeeg. Collegabloggers Cynthia en Annemieke van Lady Lemonade leggen uit hoe je zelf zoutdeeg maakt.

Je rolt de klei (of het zoutdeeg) niet te dik en niet te dun uit. Druk het vormpje in de klei en snijd de overtollige klei weg. Schep de paashangers voorzichtig op met behulp van een dunne spatel, taartschep of paletmes. Prik in elke hanger met een cocktailprikker een gaatje. Laat vervolgens minstens 24 uur drogen op een vel bakpapier. Wanneer de paashangers droog zijn, kunnen ze eventueel geverfd worden.

Paastak

paashangers, makkelijke paashangers, diy paashangers, diy paasdecoratie, paasdecoratie, knutselen, knutselen met kinderen, paashangers knutselen, klei, knutseltips, mamablogger, knutselblog, interieurinspratie, thathomepage, (th)athomepage, knutselen pasenEigenlijk kan elke random tak dienst doen als paastak. Met of zonder blaadjes, met of zonder bloesems: het kan allemaal. Zelf gebruik ik graag katjestakken. Na het maken van de paashangers is de koekjesvorm natuurlijk herbruikbaar voor eventuele koekjes. De uitsteker kan NIET in de vaatwasser, maar wel gewoon met de hand worden afgewassen.

Nog niet uitgeknutseld? Lees dan ook eens mijn blogpost over het zelf maken van leuke paastafeldecoratie!

Ga jij deze makkelijke paashangers ook maken? Ik vind het leuk als je het resultaat met me deelt! Stuur een foto naar linda@thathomepage.com of tag me op Instagram (@thathomepage).

Interesse in een samenwerking? Leuk! Mail naar linda@thathomepage.com en ik kom graag op uw voorstel terug. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda