Het is dag 3 van de sluiting van de scholen wegens de coronacrisis. Vele ouders zullen nu thuiszitten met hun kroost. Plotseling zijn het wel heel veel ballen in de lucht: thuiswerken, lesgeven, het huishouden én het met z’n allen gezellig houden op een beperkt aantal vierkante meters. Met deze (korte) blogpost wil ik jullie inspireren tot een leuke en makkelijke DIY waarmee je (1) de kids bezighoudt en (2) de kleine ondernemer steunt. Zo maak je makkelijke paashangers!

paashangers, makkelijke paashangers, diy paashangers, diy paasdecoratie, paasdecoratie, knutselen, knutselen met kinderen, paashangers knutselen, klei, knutseltips, mamablogger, knutselblog, interieurinspratie, thathomepage, (th)athomepage, knutselen pasen

Makkelijke paashangers

Met Pasen voor de deur – ook al kunnen we het mogelijk niet zoals andere jaren vieren – is het altijd leuk voor kinderen om iets in paasthema te knutselen. Ik bestelde bij Live Life Happy een superschattige koekjesuitsteker in de vorm van een eitje. Deze koekjesvorm is door Jessica van Live Life Happy zelf ontworpen en is daar exclusief te koop. Hij past gewoon door de brievenbus, dus bezorging vindt contactloos plaats. Bij Live Life Happy vind je nog veel meer toffe items voor o.a. giftwrapping en knutselen. Zeker de moeite waard om even rond te snuffelen in de webshop!

paashangers, Live Life Happy, makkelijke paashangers, diy paashangers, diy paasdecoratie, paasdecoratie, knutselen, knutselen met kinderen, paashangers knutselen, klei, knutseltips, mamablogger, knutselblog, interieurinspratie, thathomepage, (th)athomepage, knutselen pasen, koekjesuitsteker, koekjesvorm, cookie cutter, koekjes pasen, paaskoekjes

Werkwijze

Wij gebruikten modelleerklei van Hema voor de paashangers. Deze klei is momenteel helaas uitverkocht. Andere online winkels waar je klei (en nog veel meer knutselspullen) kunt kopen zijn Lobbes en Baker Ross. Een goed homemade alternatief is zoutdeeg. Collegabloggers Cynthia en Annemieke van Lady Lemonade leggen uit hoe je zelf zoutdeeg maakt.

Je rolt de klei (of het zoutdeeg) niet te dik en niet te dun uit. Druk het vormpje in de klei en snijd de overtollige klei weg. Schep de paashangers voorzichtig op met behulp van een dunne spatel, taartschep of paletmes. Prik in elke hanger met een satéprikker een gaatje. Laat vervolgens minstens 24 uur drogen op een vel bakpapier. Wanneer de paashangers droog zijn, kunnen ze eventueel geverfd worden.

modelleerklei, Hema, klei, kleien, knutselen, knutselblog, mamablogger, knutselidee, knutselinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Paastak

Eigenlijk kan elke random tak dienst doen als paastak. Met of zonder blaadjes, met of zonder bloesems: het kan allemaal. Geen bloesemboom in de tuin? Fleur een kale tak op met geknutselde bloesems van tissues. In mijn blogpost over zelf een bloesemtak maken, leg ik stap voor stap uit hoe je dit doet. En vergeet natuurlijk niet om je DIY paashangers aan de takken te hangen!

Nog niet uitgeknutseld? Misschien is mijn blogpost over het maken van een wagenspanner voor de poppenwagen ook iets voor jou!

Koekjes

Na het maken van de paashangers is de koekjesvorm natuurlijk herbruikbaar voor eventuele koekjes. De uitsteker kan NIET in de vaatwasser, maar wel gewoon met de hand worden afgewassen. Zie voor een ander leuk koekjesidee ook eens mijn blogpost over “slimme” koekjes.

Ga jij deze makkelijke paashangers ook maken? Ik vind het leuk als je het resultaat met me deelt! Stuur een foto naar linda@thathomepage.com of tag me op Instagram (@thathomepage). Stay safe allemaal!

paashangers, makkelijke paashangers, diy paashangers, diy paasdecoratie, paasdecoratie, knutselen, knutselen met kinderen, paashangers knutselen, klei, knutseltips, mamablogger, knutselblog, interieurinspratie, thathomepage, (th)athomepage, knutselen pasen

Linda