Zoals ik in mijn blogpost over het maken van een makkelijke lijstenwand al schreef, probeer ik onze spachtelputz muren zoveel mogelijk te bedekken tot er gestuct gaat worden. Het lijkt erop dat dit – door alle leveringsvertragingen en drukte in de bouw – pas volgend jaar wordt. In de tussentijd probeer ik de muren zo gezellig mogelijk te maken, op een budgetvriendelijke manier. En dus maakte ik een DIY schilderij met verpakkingstape! Kijken jullie mee naar deze snelle en simpele DIY?

DIY schilderij met muurvuller

DIY schilderij, muurvuller, canvas, zelf maken, DIY kunst, DIY art, canvas, abstracte kunst, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageWie mijn Instagram (@thathomepage) volgt, kent wellicht mijn eerdere DIY schilderij gemaakt met muurvuller. Dit kunstwerk sierde onze badkamer totdat we gingen verhuizen.

Van dit projectje had ik nog een leeg canvas over en bij het inpakken van onze verhuisdozen, kreeg ik het idee om er met verpakkingstape een DIY schilderij van te maken.

DIY schilderij met verpakkingstape

verhuizen, verhuisdozen, verhuisaankondiging, moving announcement, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageJullie hebben vast allemaal wel eens gehaast een pakketje dichtgeplakt. Door de haast komt de verpakkingstape niet strak op de doos te zitten, maar plooit het hier en daar. Na tig verhuisdozen te hebben ingepakt met plooiende tape en telkens een golvend patroon te zien verschijnen, vroeg ik me af hoe een canvas met geverfde verpakkingstape eruit zou zien. En aangezien ik toch nog een canvas had liggen, ging ik aan de slag. Het bleek een succes!

Benodigdheden

DIY schilderij, diy schilderij, diy kunst, benodigdheden, zelf schilderij maken, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageAllereerst heb je een canvas nodig. Ik koop mijn canvassen meestal bij Xenos, maar ze zijn bijvoorbeeld ook bij Action en Søstrene Grene verkrijgbaar. Ze worden ook wel schildersdoek genoemd. De maat kun je zelf kiezen.

Verder heb je verpakkingstape nodig. Ik gebruikte transparante verpakkingstape van Action. Deze plakt echt helemaal dikke prima en blijft tot nu toe perfect zitten.

Na het plakken van de tape bracht ik eerst een primer aan. Ik gebruikte matte, witte primer van Action in een spuitbus. Na het drogen van de primer, rolde ik met een kleine lakroller (ook van Action) muurverf uit over de primer heen. Ik had nog een restje extra matte Sandy Beach muurverf liggen van de slaapkamer make-over in ons oude huis, dus dat was ook lekker budgetproof.

Werkwijze

Eigenlijk kun je niet echt iets fout doen bij het maken van een DIY schilderij met verpakkingstape. Immers is het hele idee gebaseerd op het “schoonheidsfoutje” van niet strak geplakte tape. Probeer dus vooral niet te netjes te plakken, want dan heb je juist kans dat je te weinig plooien creëert.

DIY schilderij, diy schilderij plakband, diy schilderij, diy art, diy kunst, DIY kunst, die art work, diy schilderij met verpakkingstape, diy schilderij met tape, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageJe kunt net zoveel stukken tape over elkaar heen plakken als je zelf wilt om onbedoelde gladdere plekjes alsnog een plooieffect te geven. Zorg dan wel dat je naderhand extra veel verf aanbrengt, zodat de randen van de tape minder zichtbaar worden. Ik plakte de tape overigens tot over de zijkanten van het canvas, zodat ik deze ook mee kon schilderen.

Het maken van dit DIY schilderij met verpakkingstape zou niet meer dan een uurtje (inclusief droogtijd) in beslag moeten nemen. Ik was binnen vijf minuten klaar met het plakken van de tape. Daarna twee minuten spuitverven, laten drogen, muurverf rollen, drogen, nog een keer muurverf rollen. En klaar!

Voor het gemak maakte ik een filmpje van het hele proces. Je vindt ‘m hier.

DIY schilderij, DIY kunst, DIY schilderij met verpakkingstape, DIY schilderij met tape, DIY schilderij met plakband, DIY art, DIY art with tape, japandi DIY art, minimal DIY art, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Oh en als je verpakkingstape op is, kun je met de lege rol nog iets heel lekkers voor de tuinvogels maken!

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een percentage vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Mail naar linda@thathomepage.com. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen. 

Linda