Onlangs maakte ik voor de geboorte van ons neefje een luierboeket. Na plaatsing op Instagram (@thathomepage) kreeg ik veel verzoeken om in een blogpost uit te leggen hoe je zo’n luierboeket precies maakt. Het is heel simpel en net even wat anders dan de inmiddels vrij standaard geworden luiertaart. Kijk dus gauw mee naar deze makkelijke DIY. Zo maak je een luierboeket!

luierboeket, luierbloemen, geboortecadeau, geboortekado, kraamkado, kraamcadeau, diy boeket, zelf maken, baby shower, cadeau inspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Benodigdheden luierboeket

Wat heb je nodig om een luierboeket te kunnen maken?

  • luiers
  • elastiekjes
  • lange prikkers
  • vloeipapier
  • inpakpapier
  • eventueel: kado voor onderin het boeket

luierboeket, benodigdheden, geboortekado, geboortecadeau, kraamkado, kraamcadeau, baby showen cadeau, baby showen, kadoinspiratie, cadeau inspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Luierbloem maken

Een luierbloem maken is easy peasy. Ik gebruikte Pampers Premium Protection maat 1. Deze luiers zijn in een kleine verpakking verkrijgbaar (22 stuks voor €4,94) en hebben een vrij neutraal uiterlijk (slechts aan één zijde een opdruk).

Voor het maken van een bloem vouw je de luier verticaal dubbel. Zorg dat de bedrukking aan de binnenkant van de dubbelgevouwen luier zit. Vervolgens leg je een lange prikker op de dichte zijde van de luier. Zorg dat de stompe kant van de prikker op de luier ligt. Rol nu de luier met daarin de prikker naar de open zijde toe. Bind een elastiekje om de opgerolde luier en je luierbloem is klaar!

luierbloem, luierboeket, geboortekado, geboortecadeau, kraamkado, kraamcadeau, luierboeket maken, baby showen, cadeau, kadoinspiratie, cadeau inspiratie, thathomepage, (th)athomepage

luierbloem, luierboeket, geboortekado, geboortecadeau, kraamkado, kraamcadeau, luierboeket maken, baby showen, cadeau, kadoinspiratie, cadeau inspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Luierboeket

Om een mooi stevig boeket te maken, kun je het beste iets gebruiken om de prikkers met de luierbloemen in te steken. Je kunt piepschuim of oase gebruiken, maar omdat dit nogal een troep kan worden bij het uitpakken (door afbrokkelende stukjes) en new born ouders al genoeg te doen hebben, ging ik zelf voor vloeipapier.

Eerst wikkelde ik een stuk kraft inpakpapier om het door mij gekozen kadootje heen. Ik koos een mijlpaaldeken als kado. Een dekentje kun je makkelijk oprollen, is licht in gewicht en past daarom perfect onderin een luierboeket. Mocht je een heel ander kado willen geven dat qua vorm of gewicht ongeschikt is voor onderin het boeket, gebruik dan de overgebleven luiers als bodemvulling. Je kunt de bodem (punt van het boeket) eventueel ook vullen met vloeipapier. Zonder vulling onderin, zitten de luierbloemen (te) los in het boeket en vallen ze er mogelijk uit.

Bovenop het opgerolde dekentje legde ik een prop vloeipapier waar ik de prikkers met luierbloemen in vast stak. Als finishing touch plakte ik olijftakjes (uit onze tuin) met plakband vast aan een paar prikkers en stak deze tussen de luierbloemen. Je kunt natuurlijk ook ander groen of (nep)bloemen gebruiken.

luierboeket, luierbloemen, geboortecadeau, geboortekado, kraamkado, kraamcadeau, diy boeket, zelf maken, baby shower, cadeau inspiratie, thathomepage, (th)athomepage

En that’s it! Supersimpel dus! Ga je ook een luierboeket maken? Leuk als je een foto met me deelt! Dat kan via linda@thathomepage.com of tag me op Instagram (@thathomepage). Ik ben benieuwd naar jullie creaties!

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een percentage vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om nieuwe artikelen te blijven plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Mail naar linda@thathomepage.com of vul het contactformulier in. Ik plaats geen voorgeschreven teksten.

Linda