De laatste tijd probeer ik meer (milieu)bewust aankopen te doen. Zo schreef ik al over 10 dingen die ik niet meer koop (maar heb vervangen voor duurzame(r) alternatieven) en vergeleek ik vijf soorten vershouddeksels om voedsel plasticvrij te bewaren. Toen afgelopen week mijn telefoonhoesje brak, vroeg ik me dan ook meteen af of ik een duurzame vervanger zou kunnen vinden. En ja hoor! Duurzame telefoonhoesjes? Ze bestaan!

telefoonhoesje, telefoonhoesjes, smartphone hoesje, iPhone hoesje, duurzaam telefoonhoesje, duurzaam, milieuvriendelijk, ecofriendly, phone case, smartphone case, inspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Sim only abonnement

Zelf heb ik al jaren een sim only mobiel telefoon abonnement bij Ben. Omdat ik door mijn zenuwletsel vrijwel altijd thuis ben en op mijn mobiel via de wifi kan internetten, is een sim only abonnement voor mij het voordeligst. Én het is natuurlijk duurzamer wanneer je niet om de paar jaar een nieuwe telefoon (bij je abonnement) neemt, maar zolang mogelijk met je telefoon doet. Scheelt ook weer in nieuwe hoesjes. Heb je toch een nieuw hoesje nodig? Overweeg dan eens de volgende duurzame telefoonhoesjes!

Duurzame telefoonhoesjes

Biologisch afbreekbaar telefoonhoesjes

Pela, logoPéla maakt duurzame telefoonhoesjes voor verschillende merken en versies telefoons. De hoesjes zijn gemaakt van composteerbaar vlas en zijn daardoor 100% biologisch afbreekbaar. Vijf procent van de omzet (dus niet enkel de winst!) gaat naar initiatieven die bijdragen aan een schonere wereld. Er zijn verschillende designs verkrijgbaar, maar een deel daarvan is niet in Nederland te koop. Wel kun je ze bij Péla zelf online bestellen. Je hoesje komt dan uit Canada, dus het is een paar weken wachten. Bestel je liever niet in het buitenland ivm eventuele retourkosten? Lees dan eens mijn blogpost over gratis retourneren met de Paypal Retourkosten Vergoeding.

Decoded, logoOok het Nederlandse merk Decoded maakt biologisch afbreekbare telefoonhoesjes. Voor de iPhone 11 en 11 Pro zijn er hoesjes van biologisch afbreekbaar PLA en biologisch afbreekbaar chroom-vrij leer, geproduceerd in een circulair proces dat waterverbruik tegengaat. Ook is er een collectie gemaakt door het recyclen van oude leren handschoenen.

Gerecyclede telefoonhoesjes

LifeProof, Lifeproof, iPhone case, smartphone case, phone case, sustainable, recycled, duurzaam, duurzame telefoonhoesjes, telefoonhoesje, telefoonhoesjes, gerecycled, milieuvriendelijk, thathomepage, (th)athomepageHet merk LifeProof heeft recentelijk een lijn telefoonhoesjes uitgebracht dat voor minimaal 85% is gemaakt van gerecycled oceaan-plastic. De WAKE hoesjes zijn beschikbaar voor de iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 11, iPhone XR, iPhone SE, iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6s, de Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+ en de Samsung Galaxy S20 Ultra. De hoesjes zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw/groen en groen/oranje en zijn valbestendig tot 2 meter. Per verkocht iPhone-hoesje gaat er 1 dollar naar één van de drie door LifeProof gesteunde organisaties: Water.org, Coral Reef Alliance of American Rivers.

telefoonhoesje, telefoonhoesjes, duurzame telefoonhoesjes, duurzaam telefoonhoesje, duurzaam, ecofriendly, sustainable, recycled, smartphone case, smartphone hoesje, upcycled, gerecycled plastic, composteerbaar, bio degradable, iPhone hoesje, Nice Guy Freddie, thathomepage, (th)athomepageHet Nederlands-Duitse merk Nice Guy Freddie verkoopt duurzame telefoonhoesjes met (afneembaar) koord. De hoesjes uit de naturals collectie zijn gemaakt van tarwe en oude – gerecyclede – telefoonhoesjes. Ze zijn vrij chemicaliën en gifstoffen als BPA en ftalaten. De telefoonkoordjes zijn gemaakt van OEKO-TEX biologisch katoen. De duurzame telefoonhoesjes van Freddie zijn alleen beschikbaar voor iPhones.

Zelf koos ik voor een nieuw, duurzaam telefoonhoesje van het Nederlandse merk Fashionthings. Mijn telefoonhoesje is gemaakt van 100% gerecycled PET. Veel duurzame telefoonhoesjes hebben geen opdruk. Zelf vind ik een opdruk juist wel leuk en daarom koos ik voor dit merk. Voor de opdruk is ecovriendelijke inkt gebruikt. De limited collectie hoesjes van Fashionthings is alleen beschikbaar voor iPhones. Een deel van de opbrengst gaat naar de Heartfeldt Foundation van dj Sam Feldt, een stichting die zich inzet voor een duurzamere wereld.

telefoonhoesje, telefoonhoesjes, duurzame telefoonhoesjes, duurzaam telefoonhoesje, duurzaam, ecofriendly, sustainable, recycled, smartphone case, smartphone hoesje, upcycled, gerecycled plastic, composteerbaar, bio degradable, iPhone hoesje, Fashionthings, thathomepage, (th)athomepage

Ken jij nog een ander leuk merk met duurzame telefoonhoesjes? Laat het weten in de reacties hieronder!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Ben. Ook samenwerken? Leuk! Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Stuur een mail naar linda@thathomepage.com of vul het contactformulier in. Ik plaats geen voorgeschreven teksten.

Linda