Onze logeerkamer is af! Langzaam maar zeker begint dit huis steeds meer óns huis te worden. Zeker nu de verbouwing van de benedenverdieping van start gaat, voelt het steeds meer als thuis. Benieuwd naar de verbouwing? Lees dan mijn blogposts over onze plannen voor een nieuwe eethoek en onze plannen voor een nieuwe zithoek. Na de kinderkamer is de logeerkamer de tweede ruimte die klaar is. Kijk mee en maak gelijk kans op €150 shoptegoed bij Fotobehang.com!

Logeerkamer

logeerkamer, makeover, opknappen, doe het zelf, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage, inrichtingDe logeerkamer. Onder mijn volgers (Instagram: @thathomepage) ook wel bekend als de creepy clownskamer. Ik denk dat bijgaande foto wel verklaart waarom! (Klik om te vergroten.) De kamer had een ontzettend (ver)geel(d) behangetje inclusief behangrand met clowns. Omdat het behang op meerdere plaatsen losliet, voelde het allemaal lichtelijk creepy aan. Hoog tijd voor verandering dus!

Eco-vriendelijke verf

In de junglekamer van onze dochter gebruikten we verf van Lick en dat beviel dermate goed dat we voor de logeerkamer wederom voor dit merk kozen.

logeerkamer, makeover, opknappen, doe het zelf, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage, inrichtingNiet alleen is de dekking van de verf uitstekend, Lick is ook een eco-vriendelijk merk. De verf is op waterbasis, wordt niet getest op dieren, is 100% vegan en in samenwerking met 4ocean wordt voor ieder verkocht blik 18 gram plastic uit de oceaan gevist. De verf wordt bovendien verzonden in dozen die niet gebleekt en 100% biologisch afbreekbaar zijn. En had ik al gezegd dat de verf reinigbaar is? Dat is wat mij betreft echt een must met kinderen! Ik koos voor de kleur beige 05 mat.

logeerkamer, makeover, logeerkamer makeover, verf, ecovriendelijke verf, Lick, beige 05, matte muurverf, ladekast Damien, Made, ladekast, opknappen, muurverf, doe het zelf, verven, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Ladekast

Die kleur past namelijk perfect bij brede ladekast Damien die ik al een tijdje op het oog had. De decoratie op de ladekast herken je misschien van de slaapkamer makeover in ons vorige huis. Net als in de kinderkamer heb ik zoveel mogelijk interieuritems (vaas, lijsten, tafelspiegel en sieradenhouder) hergebruikt, dat is wel zo duurzaam én goed voor de portemonnee!

logeerkamer, inrichting, woondecoratie, woonaccessoires, slaapkamer, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Marmerbehang

marmerbehang, fotobehang, marmer op muur, wanddecoratie, muurdecoratie, logeerkamer, slaapkamer, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageNaast tevreden met de verf van Lick, ben ik ook heel happy met het fotobehang in de kinderkamer.

Voor de logeerkamer klopte ik daarom opnieuw aan bij Fotobehang.com. Deze keer koos ik voor behang met een marmerprint. Er zijn verschillende marmerdesigns om uit te kiezen. De mijne heeft artikelnummer W02468.

Omdat de logeerkamer een vrij donker kamertje is, wou ik de lange muur langs het raam zo licht mogelijk houden qua kleur, maar toch iets van textuur geven. Het marmerbehang is de perfecte oplossing!

Heb jij nog behangplannen? Dan heb ik goed nieuws voor je! Namens Fotobehang.com mag ik een shoptegoed weggeven van maar liefst €150! Laat in een reactie onder deze blogpost weten dat je meedoet en je maakt automatisch kans. Mocht je al een kijkje hebben genomen in de shop, vind ik het leuk om te horen op welk behang jij een oogje hebt! Voor een EXTRA winkans laat je een reactie achter op mijn Instagram onder de Reel met de winactie. Daar lees je ook hoe je nog meer winkansen kunt verdienen. Ik maak een winnaar bekend op zondag 4 september 2022.

Like a Bosch

Als je gaat doe-het-zelven is het wel zo prettig om de juiste tools te hebben. En dat is bij behangen zéker zo. Gelukkig beschik ik over hele fijne apparaten van Bosch Home & Garden.

Zamo

Bosch Home & Garden, Bosch, Like a Bosch, Zamo, Bosch Zamo, afstandsmeter, opmeten, doe het zelf, klussen, behang opmeten, behangen, thathomepage, (th)athomepage, interieurblog, interieurinspiratieIk liet jullie in mijn blogpost over de speelhoek in ons vorige huis de Bosch Zamo al zien. Deze digitale afstandsmeter gebruik ik echt all the time. Het is zoveel makkelijker om dingen op te meten door simpelweg even te zappen, dan om een rolmaat te gebruiken! De muur met marmerbehang is bovendien langer dan 3 meter, dus daar zijn de meeste rolmaten sowieso te kort voor. De Zamo daarentegen kan tot maar liefst 20 meter! Ook rekent de Zamo zelf vierkante meters uit, wat voor de berekening van de hoeveelheid benodigde verf in de logeerkamer heel handig was. Een aanrader dus die Zamo!

Quigo Green

Quigo Green, Quigo, kruislijnlaser, Bosch, Bosch Quigo, Bosch kruislijnlaser, behangen, doe het zelf, gereedschap, loodlijn, interieurinspiratie, interieurblog, thathompepage, (th)athomepageIedereen weet: als je gaat behangen moet je een loodlijn tekenen. Je kunt niet zomaar aan de zijkant van de muur beginnen, want dan kom je door afwijkingen van de muur en het plafond (die er áltijd zijn!), uiteindelijk scheef uit. Ik zette de loodlijn in het midden van de muur met behulp van de Quigo Green kruislijnlaser. Deze kruislijnlaser projecteert een groene lijn en dat is binnenshuis beter zichtbaar dan een rode laserlijn.

Ook megahandig: de ingebouwde waterpas. Als de Quigo niet waterpas staat, verdwijnt de geprojecteerde lijn. Zolang je de lijn ziet, weet je dus dat hij waterpas staat. Dat is niet bij iedere kruislijnlaser zo! In mijn blogpost over het maken van een makkelijke lijstenwand vertelde ik dat ik de kruislijnlaser van mijn vader had geleend. Bij deze kruislijnlaser moest ik bovenop het apparaatje controleren of hij waterpas stond. Als je boven ooghoogte werkt, betekent dit dat je telkens trapje op trapje af moet om te kijken of hij waterpas staat. Heel irritant en tijdrovend (sorry pap)! Bij de Quigo hoeft dit dus niet. Echt een voordeel ten opzichte van andere kruislijnlasers!

Oh enne, de naam Quigo Green verwijst niet alleen naar de groene laserlijn. De Quigo is ook groen vanwege de gerecyclede materialen in het apparaat én de verpakking én de eco-vriendelijke lak die is gebruikt. Houd ik van!

Quigo Green, Quigo, kruislijnlaser, Bosch, Bosch Quigo, Bosch kruislijnlaser, behangen, doe het zelf, gereedschap, loodlijn, interieurinspiratie, interieurblog, thathompepage, (th)athomepage

Atino

Een andere Bosch Home & Garden tool die ik graag gebruik is de Atino lijnlaser die je op de muur kunt plakken. Ik liet hem jullie eerder al zien in mijn blogpost over de hal makeover met DIY latjeswand in ons vorige huis. Ik hing er toen mijn Blomus Curl kapstok mee op. Onder het motto never change a winning team, haalde ik de Atino en de Blomus uit de (verhuis)doos, omdat de kapstok een plekje kreeg op het marmerbehang.

Atino, Bosch, Bosch Atino, lijnlaser, marmerbehang, kapstok ophangen, klussen, doe het zelf, interieur, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Je vraagt je misschien af: wat is de meerwaarde van de Atino lijnlaser naast een kruislijnlaser? In mijn blogpost over het maken van een makkelijke lijstenwand, leg ik dit uitgebreid uit. Kortgezegd: omdat een kruislijnlaser ergens aan bevestigd moet worden, ben je afhankelijk van de hoogte waaraan je ‘m bevestigd. Bijvoorbeeld aan een statief met een maximale hoogte. De Atino daarentegen kun je op iedere hoogte op de muur plakken (met een gelpad voor gladde muren en hele dunne pinnetjes voor bijv spachtelputz). Met de combinatie van beide apparaten, kun je echt alles.

marmerbehang, fotobehang, marmer op muur, wanddecoratie, muurdecoratie, logeerkamer, slaapkamer, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Truvo

Bosch Truvo, Bosch, Truvo, detector, leidingzoeker, klussen, doe het zelf, boren, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageHet nieuwste hulpje in mijn collectie van Bosch Home & Garden is de Truvo detector. De Truvo detecteert niet alleen leidingen, maar ook elektriciteitskabels. Superhandig! Je houdt de Truvo simpelweg tegen de muur en met één druk op de knop scant hij de ondergrond. Als de knop groen blijft, is het veilig om te boren. Wordt hij geel, dan zit je in risicogebied en wordt boren niet aangeraden. Wordt hij rood.. dan ho, stop! Niet boren!

Deze tool geeft mij een enorm veilig gevoel. Ik heb normaal bij alles wat ik ophang toch in m’n achterhoofd: wat als ik een leiding raak? Die zorg heb ik nu gelukkig niet meer!

Ik ben benieuwd wat jullie van de logeerkamer makeover vinden! Mocht je vragen hebben, mag je ze altijd stellen in een reactie hieronder!

logeerkamer makeover, slaapkamer, logeerkamer, marmerbehang, doe het zelf, klussen, interieur, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

geurstokjes, logeerkamer makeover, slaapkamer, logeerkamer, marmerbehang, doe het zelf, klussen, interieur, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

logeerkamer makeover, slaapkamer, logeerkamer, marmerbehang, doe het zelf, klussen, interieur, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Lick, Wallgroup, Bosch Home & Garden en bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik hier als beloning voor de verwijzing een percentage vergoeding over. Interesse in een samenwerking? Leuk! Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen. 

Linda