Onlangs werd ik benaderd door goedkoop-treinkaartje.nl met de vraag of ik een blogpost zou willen schrijven over het Kids Vrij Abonnement van de NS. Met dit abonnement kunnen kinderen van 4 t/m 11 jaar namelijk gratis treinreizen. Mijn eerste reactie was: “huh?” Mijn man en 4-jarige dochter reizen weleens samen met de trein en bij mijn weten koopt hij gewoon altijd een kaartje voor haar. Precies de reden waarom goedkoop-treinkaartje.nl mij als mamablogger heeft benaderd om het Kids Vrij Abonnement onder de aandacht te brengen. Wat mij betreft is dit zeker iets dat meer ouders zouden moeten weten. Het maakt een dagje uit bijvoorbeeld een stuk goedkoper! Er zitten een hoop voordelen aan het abonnement en natuurlijk ook een aantal voorwaarden. Hieronder lees je er meer over.

goedkoop-treinkaartje.nl, kids vrij, kids vrij abonnement, gratis reizen met de trein, treinreizen, dagje uit, gezinsuitje, kinderen, trein, gratis reizen, kinderen gratis, duplo, getallentrein

Kids Vrij Abonnement

Het Kids Vrij Abonnement bestaat al langer, maar voorheen moest dit abonnement gekoppeld worden aan het abonnement van een volwassene. Je moest als ouder dus zelf over een abonnement beschikken om je kinderen gratis met je mee te laten reizen met de trein. Sinds kort is dit niet meer het geval. De NS heeft onlangs de voorwaarden van het Kids Vrij Abonnement stilzwijgend gewijzigd, waardoor veel mensen (nog) niet van dit goede nieuws op de hoogte zijn.

Gratis treinreizen voor kinderen van 4 t/m 11 jaar

kids vrij, kids vrij abonnement, goedkoop-treinkaartje.nl, treinreizen, gratis reizen, kinderen, kinderen gratis, gratis treinreizen, gratis treinreizen voor kinderen, ns, gratis meereizen, dagje uit, gezinsuitjeKinderen van 4 t/m 11 jaar reizen met het Kids Vrij Abonnement gratis met je mee, óók tijdens de spits. Volledig gratis treinreizen? Bijna wel! Ter verificatie van persoons- en bankgegevens betaal je €0,01 per jaar. Het Kids Vrij Abonnement wordt geladen op de OV-chipkaart van je kind. Met een eigen OV-chipkaart wordt reizen met het openbaar vervoer voor kinderen tastbaar en dat draagt bij aan het leerproces. Heeft je kind nog geen OV-chipkaart? Dan betaal je €7,50 en krijg je eentje mét het Kids Vrij Abonnement erop thuisgestuurd. Moet er persé een volwassene mee? Nee. Kinderen mogen gratis reizen met het Kids Vrij Abonnement als ze begeleid worden door een persoon van 12 jaar of ouder. Zo kunnen oudere broers of zussen dus ook als begeleider optreden. Per begeleider geldt een maximum van drie meereizende kinderen. Alle kinderen dienen in het bezit te zijn van een geldige OV-chipkaart met daarop het Kids Vrij Abonnement. Kinderen in de leeftijd van 0 t/m 3 jaar kunnen overigens altijd gratis treinreizen, zonder dat hier een abonnement of een kaartje voor nodig is.

Extra voordelen

kids vrij, kids vrij abonnement, ns, treinreizen, gratis reizen, gratis treinreizen, gratis treinreizen voor kinderen, trein, kinderen, gratis meereizen, dagje uit met de trein, gezinsuitje, goedkoop-treinkaartje.nl, kinderkaartje trein, ov-chipkaart, kindHet Kids Vrij Abonnement biedt nog een aantal voordelen. Zo is het ook te gebruiken in de bus, tram en metro in heel Nederland. Kinderen met het abonnement krijgen automatisch 34% korting bij het inchecken. Zorg dus wel dat er saldo op de OV-chipkaart staat als je (ook) met deze vervoersmiddelen wilt reizen. Wil je met de trein naar België of Duitsland? Met Kids Vrij reizen kinderen gratis naar deze landen mee. Ook betalen kinderen met Kids Vrij geen toeslag voor bijvoorbeeld de Intercity Direct. Reis je op een traject waarop de NS niet (uitsluitend) de vervoerder is? Geen probleem! Het Kids Vrij Abonnement is ook geldig bij andere treinvervoerders. Dat zijn nog eens fijne voordelen!

De kleine lettertjes

Met zoveel voordelen is er altijd iets waar je op moet letten. In dit geval is dat de aanpassing van de abonnementsvoorwaarden – en in het bijzonder de prijs – door de NS. De prijs van het Kids Vrij Abonnement is namelijk tijdelijk verlaagd naar €0,-. De NS behoudt zich het recht voor om deze prijs weer aan te passen. Hiervan word je een aantal maanden van tevoren op de hoogte gebracht en je hebt dan het recht om het abonnement op te zeggen. Buiten dit geval van opzegging, sluit je het Kids Vrij Abonnement af op jaarbasis. Na het eerste jaar kun je maandelijks opzeggen.

Goedkoop-treinkaartje.nl

goedkoop-treinkaartje.nl, trein, treinreizen, gratis treinreizen, treinreizen met kinderen, kinderen, reizen met de trein, gratis reizen, gezinsuitje, dagtripje, met de treinDe schrijvers van goedkoop-treinkaartje.nl zijn al vijf jaar bezig met het verspreiden van aanbiedingen en informatie om treinreizen voor Nederlanders goedkoper te maken. De hoeveelheid aan reisproducten, aanbiedingen en informatie kan verwarrend zijn en daarom helpt goedkoop-treinkaartje.nl dagelijks tientallen tot honderden reizigers op weg met gratis reisadvies. Neem dus zeker een kijkje op hun site als je van plan bent om bijvoorbeeld een dagje uit te plannen! Inspiratie nodig voor een leuke gezinsuitje? Lees dan ook eens mijn blogpost over ons verblijf op het Safari Resort van Beekse Bergen!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met goedkoop-treinkaartje.nl. Ook samenwerken? Dat kan! Ik werk graag samen met merken en bedrijven die bij mij passen. Stuur een mailtje naar linda@thathomepage.com of vul het contactformulier in. 

Linda