Dat ik van mooie spulletjes houd, is geen geheim. Toch zijn er altijd benodigdheden in huis die niet noodzakelijkerwijs ook easy on the eyes zijn. Denk aan de toiletborstel, vliegenmepper en de rookmelder. Of… bestaan ook dáár aantrekkelijke alternatieven voor? Kijk mee naar deze handige huishoudelijke hulpjes die nog mooi zijn ook!

Toonbare toiletborstel

Let’s face it. De toiletborstel is nou niet bepaald een item dat je (tevens) decoratief gebruikt. Toch zijn er hele mooie exemplaren verkrijgbaar. Één van mijn favoriete Scandinavische merken is bijvoorbeeld Zone Denmark. Een merk met prachtige huishoudelijke artikelen, zoals pannenonderzetters, afwassets en dus ook toiletborstels. Maar, hier zit wel een prijskaartje aan.

Het nadeel van toiletborstelsets vind ik dat je ofwel de borstel niet kunt vervangen (maar gelijk een nieuwe set moet kopen) ofwel dat een los te verkrijgen back-up borstel óók weer prijzig is. Zelf heb ik daarom gekozen voor een makkelijk vervangbare beukenhouten borstel in een bloempot. Zie ook mijn blogpost over onze toilet make-over.

huishoudelijke hulpjes, huishouden, toiletborstel, inspiratie, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Fraaie vliegenmepper

Nooit eerder zag ik zo’n mooie vliegenmepper als het fraaie exemplaar van het Deense merk Oyoy. Het is gewoon bijna zonde om ‘m te gebruiken! De houten vliegenmepper met regenboogvorm is verkrijgbaar in de kleuren zwart en fudge.

vliegenmepper, oyoy, fly squatter, oyoy rainbow, huishoudelijke hulpjes, huishouden, huishoudhulpjes, interieur, interieurinspiratie, Deens design, thathomepage, (th)athomepage

Afwassen in stijl

Naast vliegenmeppers, heeft Oyoy nog meer handige huishoudelijke hulpjes in de collectie. Zo ook een prachtig afwasrek met druppelmat. Zelf koop ik enkel nog spullen die vaatwasserbestendig zijn (zie ook mijn blogpost over 10 dingen die ik niet meer koop), maar zo worden handafwasjes een stuk aantrekkelijker!

Hay, afwasrek, druppelrek, huishoudelijke hulpjes, huishouden, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageOok bij het Deense designlabel Hay vind je een stylish afwasrek met druppelmat waarvoor je de vaatwasser bijna zou negeren. Op zoek naar een budget afwasborstel en -houder in stijl? Check dan mijn blogpost over onze keuken make-over!

Stoffer & blik

Iris Hantverk, huishouden, huishoudelijke hulpjes, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageDoorgaans zijn een stoffer en blik niet de meest elegante huishoudelijke hulpjes, maar her en der spotte ik toffe exemplaren. Zo heeft Dille & Kamille mooie houten handvegers met zwarte haren (ook een kinderformaatje!) in de collectie. En check vooral ook de stoffer & blik met lange steel.

Een fijn Zweeds design huishoudmerk is Iris Hantverk. Denk aan bezems, stoffers en blikken, vaatdoekjes en toiletaccessoires. De borstels worden naar Zweedse traditie met de hand gebonden door mensen met een visuele handicap. In Nederland shop je de duurzame, minimalistische items van Iris Hantverk o.a. bij Leeff.

Verder heeft Xenos een mooi bamboe veger en blik in het assortiment. En bij Søstrene Grene vind je een mini (15 cm) stoffer en blik van beukenhout.

Beeldige brandveiligheid

Rookmelders, brandblussers, blusdekens. Huishoudelijke hulpjes die niet meteen design schreeuwen. Noodzakelijk? Ja. Mooi? Nope! Het Finse merk Jalo Helsinki vond het hoog tijd worden voor brandveiligheidsproducten met een appetijtelijk uiterlijk. Want, als je de brandblusser niet hoeft te verstoppen, scheelt dat weer belangrijke seconden bij het onverhoopt moeten blussen van een keukenbrandje. Zelf heb ik de Oiva brandblusser (verkrijgbaar in zwart en in wit) altijd binnen handbereik staan. Ook heb ik een blusdeken van Jalo die met verschillende opdrukken verkrijgbaar is.

brandblusser, design brandblusser, brandveiligheid, Jalo, Jalo Helsinki, poederblusser, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom raad ik bovenal de prachtige rookmelders van Jalo Helsinki aan. De Kupu-variant is mijn favoriet. Simpel, minimalistisch, maar o zo mooi. Zelf heb ik ze in het wit, maar er zijn talloze kleuren verkrijgbaar. Zoals donkergrijs, chroom, turquoise, geel of lichtbruin.

rookmelder, rookmelders, Jalo Helsinki, Jalo, brandveiligheid, brandveilig, interieur, smoke detector, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Olijk opstapje

opstapje, Liewood, Ulla step, Liewood Ulla, huishoudelijke hulpjes, huishouden, interieur, interieurinspiratie, krukje, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageEen ander huishoudelijk hulpje dat we allemaal wel in huis hebben, is een opstapje. Is het niet voor jezelf (ik kan met mijn 165 cm nooit ergens bij), dan wel voor de kids. Zelf had ik al jaren een simpel – niet al te aantrekkelijk – opstapje van Ikea in huis. Maar onlangs spotte ik de opstapjes van Liewood. Wauw!

Helaas is het wel zo dat de kleuren op de productfoto’s niet goed overeenkomen met de realiteit. Zo bestelde ik eerst het mosterdkleurige opstapje die toch echt heel geel was. Ook bleek het terracotta opstapje in real life voornamelijk roze. Uiteindelijk ben ik daarom maar voor de zandkleurige variant gegaan.

Fancy ventilator

Zijn er nog mensen die géén ventilator in huis hebben na afgelopen zomer? Ondanks dat wij de ergste hitte ontliepen dankzij onze camperreis door Denemarken, was ik gedurende een paar dagen érrug dankbaar voor mijn USB-ventilator van Hema. Voor slechts €7 een onmisbaar huishoudelijk hulpje! Alleen jammer dat het snoer niet uitneembaar is. Ik had gehoopt dat hij oplaadbaar was via USB en eenmaal opgeladen overal – dus zonder stopcontact – neergezet kon worden. Dat bleek niet het geval. Hij werkt feitelijk dus hetzelfde als het andere model tafelventilator van Hema, met als verschil de USB-uitgang in plaats van een stekker. Maar, mooi is ‘ie wel!

ventilator, Hema, tafelventilator, huishoudelijk hulpje, huishoudelijke hulpjes, interieur, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een percentage vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om leuke artikelen te blijven plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Stuur een mail naar linda@thathomepage.com of vul het contactformulier in. Ik plaats geen voorgeschreven teksten. 

Linda