Dat wij dol zijn op houten speelgoed, vertelde ik al eens in mijn blogpost over A Great Little Kids Store. Onze speelhoek, die onlangs in de spotlight stond op het blog van Van Zussies, bestaat dan ook voornamelijk uit houten meubeltjes én is gevuld met allerlei houten speelgoed. Binnenkort gaat onze speelhoek op de schop, omdat onze dochter een hoger bureau nodig heeft en ook wat grotere opbergers kan gebruiken voor het speelgoed dat met haar leeftijd mee lijkt te groeien. Omdat mini-me van koken en bakken houdt, lijkt het mij leuk om een houten speelkeuken te kopen voor in haar nieuwe speelhoek. In mijn online zoektocht kwam ik de houten speelkeukens van Hape tegen. Graag vertel ik jullie in deze blogpost wat meer over dit duurzame merk met houten speelgoed om van te houden!

Hape geeft de wereld door

Hape is één van ’s werelds grootste producenten van speelgoed uit duurzame materialen. Hape gelooft dat de toekomst toebehoort aan onze kinderen en vindt het onze plicht om hen oneindige mogelijkheden te bieden en niet met onmogelijke (milieu)problemen op te zadelen. Het speelgoed van Hape is gemaakt om te inspireren tot het ontdekken van de wereld waarin we leven. Door milieuvriendelijk te produceren en verantwoordelijk ondernemerschap tracht Hape een betere wereld achter te laten. Zo heeft Hape bijvoorbeeld drie scholen gebouwd in China 

Hape, houten speelgoed, speelgoed, babyspeelgoed, spelen

Houten speelkeukens

De speelkeuken-collectie van Hape is enorm uitgebreid. Zo vind je er niet alleen verschillende houten speelkeukens, maar ook alle bijbehorende (houten) accessoires zoals pannensets, een blender, koffiemachine, sushi-set en zelfs een bbq.

Hape, speelkeuken, speelkeukens, houten speelkeuken, Hape speelkeukens, Hape houten speelkeukens, houten speelgoed, spelen, speelgoed

Mijn favoriete houten speelkeuken is onderstaande “Cook ’n serve” keuken dat in 2015 The Best Educational Toy Award won. Ik hou van de minimalistische uitstraling en de combinatie van wit met hout. Alleen de rode gaspitten zou ik een mintgroen tintje geven. Ook dat vind ik fijn aan de houten speelkeukens van Hape: de basis is neutraal, zodat je eventueel alleen de accentkleuren naar smaak hoeft aan te passen. Hape, houten speelgoed, speelgoed, spelen, speelkeuken, speelkeukens, houten speelkeuken, houten speelkeukens

Een beetje verliefd

Hape verkoopt niet alleen houten speelkeukens. In mijn zoektocht raakte ik afgeleid door al het andere toffe houten speelgoed in de collectie. Zo werd ik een beetje verliefd op onderstaande leuke ijscokraam en loopwagens. En wat dacht je van een kleine piano? Zelf heb ik jarenlang keyboard gespeeld en ik zou het best leuk vinden om mini-me wat deuntjes te leren!

Hape, houten speelgoed, spelen, speelgoed, loopwagen, loopwagens, kinderpiano

Voor de meisjesmama’s onder jullie heb ik nog een leuke tip: er is ook een hele collectie aan poppenmeubilair in zoet roze! Mijn dochter is dol op het verzorgen van haar poppen, dus ook van deze producten heb ik even een mental note gemaakt.

Hape, houten speelgoed, speelgoed, poppenmeubilair, poppenwieg, poppenledikant, poppen, poppenstoel

En ook voor jongens is er genoeg leuks te vinden! Hoewel de stoere hijskraan ook op het Sinterklaaslijstje van mijn dochter staat! Heb jij thuis ook een kleine Bob of Babette de Bouwer? Dan zul je bij Hape zeker slagen!

Hape, houten speelgoed, speelgoed, spelen, hijskraan

Wat staat er op het Sinterklaaslijstje van jullie kind(eren) dit jaar? Laat het me weten in een reactie hieronder.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Hape. Ook samenwerken? Dat kan! Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Stuur een mailtje naar linda@thathomepage.com of vul het contactformulier in. 

Linda