Nu de feestdagen voorbij zijn, is het tijd voor die jaarlijks terugkerende vraag: waar laten we toch al dat nieuwe speelgoed? Mini-me kreeg voor Sinterklaas een aantal houten keukenspulletjes van Little Dutch en daar konden we wel een nieuw kastje voor gebruiken. Bij Hema spotte ik een ontzettend leuk grachtenpand dat perfect in de stijl van onze speelhoek past. Hij was alleen niet zo hoog. Een paar pootjes eronder zou wel handig zijn. En dus gingen we aan de klus! Mét een nieuw tool: de Bosch IXO schroevendraaier!

Hema grachtenpand

Het Hema grachtenpand is makkelijk in elkaar te schroeven dankzij alle voorgeboorde gaten. Wel is het zo dat de gebruiksaanwijzing erg donker is geprint. Op de kleine plaatjes is het daardoor lastig te zien welke kant van welk onderdeel waar moet. Mijn tip is dan ook om de doos als spiekbriefje erbij te houden, want daar staat het Hema grachtenpand groot op afgebeeld.

Bosch IXO schroevendraaier

Het in elkaar schroeven van het Hema grachtenpand ging nóg makkelijker dankzij de Bosch IXO schroevendraaier. Vaste lezers zullen weten dat ik fan ben van Bosch. Zo gebruikte ik voor het ophangen van het wandbureau in onze speelhoek de Bosch Zamo laser measure. Voor knutselwerk gebruik ik altijd mijn Bosch gluey lijmpen (zie bijv mijn blog over het maken van een herfsthuisje) en alle rommel ruim ik op met mijn draadloze Bosch Unlimited stofzuiger. Geen wonder dus dat ik óók erg enthousiast ben over de Bosch IXO schroevendraaier.

Hema grachtenpand, Hema, grachtenpand, grachtenpandje, speelgoedkast, Hema kastje, speelhoek, speelgoed opberger, poppenhuis, Hema poppenhuis, Hema hack, Bosch IXO schroevendraaier, Bosch, IXO, thathomepage, (th)athomepage, interieurblog, Linda Hummel

Fijne features

De Bosch IXO heeft naast de toffe statement kleur (ik koos voor raspberry red, maar hij is ook in standaard groen verkrijgbaar) een aantal fijne features. Allereerst de soft grip. Het handvat van de IXO is ergonomisch vormgegeven en bekleed met anti-slip materiaal dat zacht aanvoelt. Het ligt daardoor prettig in de hand. De IXO is bovendien compact en licht, waardoor je totaal geen last krijgt van een lamme arm tijdens het klussen. Ik ga nooit meer de zware accuschroevendraaier gebruiken die we hiervoor hadden!

Bosch, Bosch IXO schroevendraaier, soft grip schroevendraaier, lichte schroevendraaier, accu schroevendraaier, usb schroevendraaier, IXO, Bosch IXO, klussen, doe het zelf, diy, interieur, thathomepage, (th)athomepage, interieurblog

Wat ik ook heel handig vind, is dat de IXO met een USB kabel kan worden opgeladen. Recentelijk heb ik in de keuken (zie ook mijn blogpost over onze keuken makeover) USB stopcontacten aangelegd, waardoor ik de IXO gemakkelijk kan opladen zonder een andere stekker uit het stopcontact te halen. Uiteraard is er wel een stekker meegeleverd. Verder zitten er verschillende bitjes in de handige bewaardoos, waardoor je altijd een passend formaat bij de hand hebt.

Bosch, Bosch IXO schroevendraaier, soft grip schroevendraaier, lichte schroevendraaier, accu schroevendraaier, usb schroevendraaier, IXO, Bosch IXO, klussen, doe het zelf, diy, interieur, thathomepage, (th)athomepage, interieurblog

Ten slotte wil ik de speed control uitlichten. Je bedient de IXO door simpelweg de “trekker” al naar gelang harder of zachter in te drukken. Je voelt je er bijna een actieheld van, haha!

Echt Amsterdams

klussen, wandhaken, diy, zelf wandhaken maken, zelf pootjes maken, zelf meubelpootjes maken, doe het zelf, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageNa het in elkaar schroeven, was het tijd voor pootjes onder het Hema grachtenpand. Een écht Amsterdams grachtenpand staat natuurlijk op palen en “paaltjes” zijn ook nog eens gemakkelijk en goedkoop te maken. Bij de bouwmarkt kocht ik voor €4,19 een bezemsteel van vurenhout met een dikte van 28 mm. Deze liet ik ter plekke in stukjes van 10 cm zagen.

stokschroef, stokschroeven, klussen, doe het zelf, zelf meubelpootjes maken, zelf wandhaken maken, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageIk boorde een gaatje (niet te diep, alleen een beetje voorboren) in elk paaltje en schroefde er een stokschroef in. Vervolgens boorde ik gaatjes in de bodem van het Hema grachtenpand en zette de paaltjes met een boutje vast. De kosten van 4 stokschroeven en 4 boutjes waren €0,80. In totaal was ik dus maar €4,99 kwijt.

Op deze manier kun je ook heel goedkoop wandhaken maken. Zorg dan wel dat je de wandhaak met een plug in de muur bevestigt. Ik heb zelf twee spiegels aan soortgelijke wandhaken hangen. Zie ook mijn blogposts over de styling van ons toilet en mijn inspiratieblog over ronde spiegels van 60 cm en groter.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze aanvulling op onze speelhoek vinden! Laat het me weten in een reactie hieronder. Ben jij een echte DIY’er? Kijk dan ook eens op de All About DIY pagina van Bosch met talloze leuke DIY ideeën!

Hema, Hema hack, Hema grachtenpand, grachtenpandje, speelhoek, speelgoed opbergen, opberger, speelgoedkast, poppenhuis, meubelpootjes, kinderhoek, klussen, diy, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage, Amsterdams huisje, Amsterdams grachtenpandje, grachtenpand op paaltjes

Hema, Hema hack, Hema grachtenpand, grachtenpandje, speelhoek, speelgoed opbergen, opberger, speelgoedkast, poppenhuis, meubelpootjes, kinderhoek, klussen, diy, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage, Amsterdams huisje, Amsterdams grachtenpandje, grachtenpand op paaltjes, zelf maken

xHema, Hema hack, Hema grachtenpand, grachtenpandje, speelhoek, speelgoed opbergen, opberger, speelgoedkast, poppenhuis, meubelpootjes, kinderhoek, klussen, diy, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage, Amsterdams huisje, Amsterdams grachtenpandje, grachtenpand op paaltjes, Little Dutch, houten speelgoed

Hema, Hema hack, Hema grachtenpand, grachtenpandje, speelhoek, speelgoed opbergen, opberger, speelgoedkast, poppenhuis, meubelpootjes, kinderhoek, klussen, diy, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage, Amsterdams huisje, Amsterdams grachtenpandje, grachtenpand op paaltjes

Deze blogpost bevat een betaalde samenwerking met Bosch en affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Ook samenwerken? Leuk! Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen. 

Linda