Op Instagram (@thathomepage) gooide ik een 90’s bingo in m’n stories en jeetje, wat werd deze vaak gedeeld! Blijkbaar heb ik vele volgers die – net als ik – in de jaren ’90 zijn opgegroeid. Ik werd er dermate nostalgisch van dat ik besloot te onderzoeken welke trends van destijds nog steeds verkrijgbaar zijn. Zin in een tripje down memory lane? Deze 9 (interieur)items waren hip in de jaren 90 en zijn nog steeds te koop!

Hip in de jaren 90

trollen, trol, verzamelen, jaren 90, jaren 90 trend, jaren 90 trends, 90s trends, 90s trend, 90s hype, hip in de jaren 90, nostalgie, interieurblog, lifestyle blog, thathomepage, (th)athomepageAhh, de nineties… Voor internet moest je inbellen en van smartphones had niemand nog gehoord. In plaats van likes verzamelden we speentjes of trollen en in je 3-cd-wisselaar zat minstens één boyband album, gekocht bij de Free Record Shop.

Waan je jezelf al terug in de jaren 90? Mooi! Want hieronder volgen 9 trends van back in the day! Welke hiervan had jij huis?

1. De lavalamp

lavalamp, lava lamp, hip in de jaren 90, 90s, 90s trend, 90s trends, 90s hypes, interieurinspiratie, back to the 90s, back to the nineties, thathomepage, (th)athomepageDe lavalamp! Wie kent ‘m niet? Uitgevonden in de sixties, bekend in de seventies en hip in de jaren 90. Zelf heb ik nooit eentje gehad, maar ik ken genoeg huishoudens die over minstens één exemplaar beschikten.

In het wild spotte je ze vooral veel bij Expo, dé cadeauwinkel van de 90’s. Tegenwoordig shop je ze vooral online.

2. De glitterlamp

glitterlamp, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage, hip in de jaren 90, 90s, 90's, 90s trends, 90s trend, nineties, 90's hypes, nostalgieNatuurlijk mag ook de opvolger van de lavalamp niet ontbreken in dit rijtje: de glitterlamp! Minder fascinerend dan een lavalamp, maar wél meer glamoureus. Menig kamer herbergde zowel een lavalamp als een glitterlamp en met een beetje mazzel óók nog een glasvezellamp (zie hieronder).

Ook glitterlampen zijn nog steeds te koop.

3. De glasvezellamp

glasvezellamp, glasvezel lamp, ufo lamp, ufolamp, jaren 90, nineties, 90s, 90's, hip in de jaren 90, 90s trend, 90s hype, jaren 90 trends, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageIk noemde hem zojuist al: de glasvezellamp. Ook wel bekend als UFO lamp. Van alle hippe lampen in de jaren 90 was dit de meest kwetsbare. Een klein knakje was voldoende om een vezel te doen uitdoven. Het was dan ook niet ongebruikelijk dat een uitgestald exemplaar in de winkel maar half werkte. Toch waren glasvezellampen ontzettend populair! Het verbaast me dan ook niks dat ze nog steeds te koop zijn.

4. Opblaasmeubilair en -decoratie

opblaasmeubels, opblaasmeubilair, opblaasstoel, oplaassofa, opblaas, opblaastrend, jaren 90, jaren 90 hypes, jaren 90 trends, hip in de jaren 90, nostalgie, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageOpblaasitems voor op het strand bestonden natuurlijk al langer, maar in de jaren 90 blies de opblaastrend écht op. We hingen (want de term chillen bestond nog niet) in opblaasfauteuils, knipten plaatjes uit de Break-Out of Hitkrant voor in een opblaasfotolijst en gooiden het restant in een opblaasprullenbak. En laten we ook vooral de mini-opblaasfauteuil voor onze Nokia Swing niet vergeten! Opblaasfauteuils en -telefoonhouders zijn nog steeds te koop, maar de opblaasfotolijst heeft plaatsgemaakt voor een opblaasbaar selfieframe! Je moet natuurlijk wel met je tijd meegaan.

5. Boy- & girlband parafernalia

boybands, Backstreet Boys, jaren 90, 90s, 90's, hip in de jaren 90, 90s trends, nog steeds te koop, nostalgie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageDe jaren 90 waren hét tijdperk van de boy– en girlbands. Atomic Kitten, TLC, Sugababes, Destiny’s Child en natuurlijk The Spice Girls waren de populairste meidenbands. En naast The Backstreet Boys waren qua boybands Five, *NSYNC, Westlife en Boyzone errug populair. Van welke hottie had jij een poster aan de muur hangen? Ik was een echte Nick Carter fan en had zelfs een spiegel met zijn hoofd erop! Het zal je wellicht verbazen, maar dit soort 90s boy- en girlband parafernalia is – jawel – nog steeds te koop. Weliswaar in mindere mate dan destijds (de Spice Girls deo van Impulse is écht niet meer te krijgen), maar een badlaken of mok is nog altijd te vinden.

6. Anne Geddes

Anne Geddes, jaren 90, 90s, 90's, 90s trends, 90s hypes, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage, nostalgie, hip in de jaren 90, nog steeds te koopIn de jaren 90 was het helemaal niet vreemd om foto’s aan de muur te hebben van baby’s die je niet kende. Zélfs niet wanneer ze verkleed waren als aardbei of naakt in een krop sla zaten. Nope, iedereen had wel iets van Anne Geddes in huis. Al was het een gekregen verjaardagskaart. Tegenwoordig zijn Anne Geddes items nog steeds te koop. Van puzzels tot… mondkapjes! Anne Geddes kun je overigens ook volgen op Instagram, waar ze o.a. kiekjes deelt van de inmiddels volwassen baby’s onder het motto “Baby, look at you now“. En ja, dan voel je je wel een beetje oud…

7. Hartjeskussentjes

kussentjes, hartjeskussentjes, jaren 90, jaren 90 trends, hip in de jaren 90, tienerkamer jaren 90, nostalgie, 90s trends, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageIk had er meerdere! Rode kussentjes in de vorm van een hartje. En dan niet van gewone stof, nee van heerlijk aaibare pluche. Want pluche was ook een trend. Hartjeskussentjes hadden overigens niets met Valentijn te maken: je kon ze het hele jaar door in een graaibak bij de Xenos scoren. Pluche hartjes waren ook megacool als sleutelhanger aan je met mini-buttons bedekte Eastpack rugzak. Dat waren nog eens tijden.

8. Glow-in-the-dark sterrenhemel

glow in the dark, glow-in-the-dark sterren, glow in the dark sterren, sterrenhemel, kinderkamer, tienerkamer, jaren 90, hip in de jaren 90, nostalgie, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage, glow-in-the-dark sterren, 90s trends,Wie had er geen glow-in-the-dark sterrenhemel op zijn/haar plafond? Lekker random vastgeplakt met van die blauwe gom waar we ook posters mee ophingen. Bleef nog prima plakken ook. Old school glow-in-the-dark sterren zijn nog steeds te koop, maar tegenwoordig kun je ook voor andere vormen gaan, zoals dino’s. Ook zijn er zelfklevende sterren te koop. Handig! Maar de meest moderne vorm van een sterrenplafond, is eentje die geprojecteerd wordt door een toffe nachtlamp! Kijk, dat hadden we vroeger dan weer niet.

9. Chinese tekens en Yin & Yang

Qi gong ballen, meridiaankogels, yin en yang, Chinese tekens, jaren 90 trend, jaren 90, hip in de jaren 90, 90s trend, 90s hypes, nostalgie, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageChinese tekens waren echt da bomb in de jaren 90. Niet alleen in het interieur, maar ook qua mode waren ze alom aanwezig. Hetzelfde gold voor Yin & Yang. Wie had er geen shirtje met Chinese tekens of een Yin & Yang ketting? In het interieur waren kleine rode lampionnetjes populair en ook een boeddhabeeldje naast je wierookbrander (gekocht bij De Tuinen samen met een waterval- of walvisgeluiden cd) mocht niet ontbreken.

Qi gong-ballen of meridiaankogels, waren ook een hype. Deze twee kogels moest je in één hand ronddraaien als een soort spirituele stressbal. Dit was nog best lastig en na wat onbehouwen pogingen, werden ze vaak enkel nog als woondecoratie gebruikt.

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda