Hoera! Vandaag zijn wij drie jaar getrouwd en vieren wij ons leren jubileum! Eerder schreef ik voor ons katoenen jubileum een blogpost over de fijnste katoengeuren voor in het interieur en voor ons papieren jubileum een blogpost over de mooiste papieren woonaccessoires. Benieuwd naar (foto’s van) onze trouwdag zelf? Zie dan mijn blogpost over onze rustieke en romantische bruiloft styling. Ter ere van dit leren jubileum wil ik het met jullie hebben over eco-leer. En omdat een feestje om een traktatie vraagt, maak je onderaan deze blogpost kans op €150 shoptegoed bij woonwinkel What is Hip! 

Interieuritems van eco-leer

Bepurehome, Rodeo, Rodeo bank, eco-leer, leren bank, eco-leren bank, eco-leder, Bepurehome Rodeo, bank, bankstel, interieur, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageAllereerst: wat is eco-leer precies? Eco-leer bestaat uit restmateriaal uit het productieproces van echt leer. Bij het maken van lederen producten worden patronen gesneden, bijvoorbeeld voor een tas. De snijresten die niet voor de tas gebruikt worden, worden vermalen en in combinatie met polyester wordt er een nieuw materiaal van gemaakt: eco-leer.

Voor eco-leer wordt ook wel eens de term recycle(d) leer gebruikt, maar dit is technisch niet helemaal juist. Recycle(d) leer is namelijk echt leer dat hergebruikt wordt. Bij eco-leer gaat het om resten materiaal die nog geen leer zijn, omdat ze nog niet door het (chemische) behandelproces van echt leder zijn geweest. Een voordeel van eco-leer is dan ook dat het milieuvriendelijker is dan leer, omdat er minder chemicaliën worden gebruikt tijdens het productieproces.

Wat eco-leren interieuritems betreft, is een voordeel dat eco-leer onderhoudsvrij én vochtbestendig is. Van deze voordelen heb ik dagelijks profijt bij mijn eco-leren Rodeo bank van Bepurehome.

Bepurehome, Rodeo, Rodeo bank, eco-leer, leren bank, eco-leren bank, eco-leder, Bepurehome Rodeo, bank, bankstel, interieur, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Bank van eco-leer

Bepurehome, Rodeo, Rodeo bank, eco-leer, leren bank, eco-leren bank, eco-leder, Bepurehome Rodeo, bank, bankstel, interieur, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageHeel eerlijk: toen ik 4 jaar geleden onze Bepurehome Rodeo bank kocht bij What is Hip, hield ik niet zoveel rekening met de voordelen eco-leer. Ik vond het idee van eco-leer wel interessant, maar had me er verder niet in verdiept. In de winkel leerde ik pas dat eco-leer onderhoudsvrij is, in tegenstelling tot echt leren banken. Leren banken moeten namelijk regelmatig worden ingevet om in goede conditie te blijven. Bij eco-leer hoeft dit niet. Ik doe helemaal niets aan onderhoud en eigenlijk is de bank de afgelopen jaren alleen maar mooier geworden.

Knoeit er iemand op de bank? Geen probleem! Even deppen met water en het is weer opgelost. Omdat eco-leer vochtbestendig is, blijven er geen waterkringen achter. Zo fijn! Zeker toen onze dochter nog wat jonger was, viel er geregeld drinken over de bank heen. Achteraf ben ik dan ook extra blij dat we voor eco-leer hebben gekozen!

What is Hip

Woood, Woood Meert, wandplank, metalen plank, wandplank toilet, zwart metalen plank, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage, interieurblogZoals gezegd kochten wij onze bank bij woonwinkel What is Hip. Deze winkel heeft twee vestigingen in Amsterdam en een online shop. Naast Bepurehome vind je er merken als Zuiver, Dutchbone en Woood. Dit zijn merken die ik ook graag in huis heb. Zo hebben wij van Zuiver o.a. een woonladder en een leunende spiegel. En van Woood heeft onze dochter een lockerkastje op haar kamer en hebben we een zwart metalen wandplank. Zie ook mijn blogpost over de verbouwing en styling van ons toilet.

Zelf hebben wij een vintage poef gescoord voor bij de bank, maar we hadden ook voor een bijpassende eco-leren hocker of poef van Bepurehome kunnen gaan. De cognackleurige Rodeo bank van eco-leer is in verschillende maten en ook als hoekbank of met een chaise longue verkrijgbaar, als daybed, eetbank of fauteuil én er is een classic serie met gecapitonneerde kussens.

Bepurehome, Rodeo, Rodeo bank, eco-leer, leren bank, eco-leren bank, eco-leder, Bepurehome Rodeo, bank, bankstel, interieur, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Winactie

Ter ere van ons leren huwelijk mag ik maar liefst €150 shoptegoed weggeven bij What is Hip! En nee, je hoeft er niet persé een eco-leren item van te kopen: je mag het naar eigen wens besteden. Ik ben heel benieuwd wat jullie uit het ruime assortiment zouden kiezen! Laat me in een reactie onder deze blogpost weten op welk(e) item(s) bij What is Hip jij een oogje hebt en je doet automatisch mee met de winactie! Klik hier om naar de webshop te gaan.

Extra winkans verdienen? Plaats dan een story of feedpost met jouw What is Hip verlanglijstje en vergeet niet om mij (@thathomepage) en @whatishipnl te taggen. Hieronder vind je ter inspo alvast mijn wannahaves! Het rolkussen is ook van Bepurehome, past bij de Rodeo bank en is van eco-leer!

What is Hip, winactie, win shoptegoed, eco-leer, woonaccessoires, woonwinkel, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

De gelukkige winnaar wordt bekendgemaakt op 30 juni 2021. Veel succes allemaal!

Update: de winnares van het shoptegoed bij What is Hip is geworden… Marie-Jolie! Zij heeft inmiddels bericht gehad. Bedankt voor het meedoen allemaal!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met What is Hip. Ook samenwerken? Leuk! Stuur een mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs.

Linda