Hoera! Ons kleine meisje is 5 jaar geworden! Voor het eerst gaf ze een kinderfeestje en dat moest (uiteraard) gestyled worden in het thema van haar favoriete dier: een panda! Gelukkig zijn panda’s superhip en kostte het niet veel moeite om aan passende decoratie te komen. In deze blogpost vertel ik je alles over ons pandafeestje, van styling tot spelletjes!

panda party, pandafeestje, kinderfeestje, sweet table, verjaardag, feestdecoratie, decoratie, pandataart, inspiratie, thathomepage

Elk pandafeestje begint met een uitnodiging

Om het pandafeestje een beetje behapbaar te houden, sprak ik met mini-me af om vijf kindjes uit te nodigen. Samen maakten we online uitnodigingen bij Kaartje2go en lieten deze rechtstreeks naar het huisadres van de genodigden sturen. Scheelde mij weer een tripje naar de brievenbus!

Kaartje2Go, uitnodiging, uitnodigingen, kinderfeestje, pandafeestje, uitnodigingen maken, uitnodiging kinderfeestje, kaartje, kaartjes maken, inspiratie, thathomepageIk zocht binnen de categorie uitnodigingen op “panda” en vond daar gelijk de perfecte kaart. Een panda van Studio Inktvis met een mintgroene achtergrond! Precies het kleurschema dat mini-me en ik in gedachten hadden. Deze kaart staat standaard op “babyshower” format, maar je kunt het gehele ontwerp (inclusief de achtergrondkleur) naar wens aanpassen. We vonden beide de tekst in het wit mooi, maar waren niet zeker hoe goed dit leesbaar zou zijn in real life. Daarom hebben we eerst een gratis proefdruk van de ontworpen kaart besteld. Ideaal!

Nadat we de kinderfeestje uitnodigingen hadden gemaakt, hebben we ook nog een uitnodiging gemaakt voor het pandafeestje met de familie. Hierbij kozen we uiteraard eveneens voor een pandakaart. We vonden het echt leuke voorpret om gepersonaliseerde uitnodigingen te versturen. Vooral omdat we hele blije foto’s toegestuurd kregen van kindjes met hun uitnodiging. Een aanrader dus om je kinderfeestje zo te beginnen!

kaartjes, kaartje, panda, Kaartje2Go, uitnodiging maken, uitnodigingen maken, uitnodiging, uitnodigingen, kinderfeestje, pandafeestje, panda, inspiratie, thathomepage

Trakteren op school

Omdat mini-me op woensdag jarig was, konden we ons pandafeestje ’s middags na school houden. Dit leek me vooraf ideaal, maar achteraf zou ik het anders doen. Jarig zijn op zich vreet al energie op deze leeftijd, laat staan wanneer daar ook nog een kinderfeestje plus de verjaardagsviering op school bij komt. Mijn tip voor andere mama’s is dan ook om het kinderfeestje op een andere dag dan de verjaardag zelf te houden.

Op school moest er getrakteerd worden op – hoe kan het ook anders – panda’s. Zoals op de meeste scholen, geldt ook bij ons een suikervrij-beleid en dus gingen we al vroeg op zoek naar leuke panda uitdeelkadootjes. Bij Aliexpress bestelde ik pandazakjes, panda roltongen en panda folieballonnen in de vorm van een haarband. Rietjes om de ballonnen op te blazen voegden we zelf toe. De traktatie werd goed ontvangen en het was een ontzettend leuk gezicht om 30 kleuters met een pandaballon op hun hoofd uit school te zien komen! In totaal kostte deze traktatie (inclusief verzendkosten) slechts €0,69 per stuk.

panda traktatie, traktatie, trakteren, pandzakjes, panda, roltongen, kinderfeestje, uitdeelkadootjes, uitdeelkadootje, inspiratie, thathomepage, pandafeestje

Ben je op zoek naar meer traktatie-inspiratie? Lees dan ook eens mijn blogpost over uitdeelkadootjes en juffen- en meesterkadootjes.

panda ballon, pandafeestje, kinderfeestje, folieballon, pandahaarband, trakteren, traktatie, uitdelen, uitdeelkadootjes, inspiratie

pandafeestje, kinderfeestje, trakteren, traktatie, panda, uitdelen, uitdeelkadootje, uitdeelkadootjes, pandaballon, folieballon, ballonnen, inspiratie, thathomepage

De decoratie van ons pandafeestje

Ballonboog

ballonboog, feestje, kinderfeestje, feestdecoratie, ballonnen, ballonboog maken, inspiratie, thathomepageBij Aliexpress bestelde ik mintgroene ballonnen. Witte ballonnen had ik nog liggen van een eerder feestje. Met ballonplakkers plakte ik de witte en mintgroene ballonnen in een boog op de muur bij onze erker. Maar, omdat het die dag 30 graden was, kwamen ze dezelfde middag alweer naar beneden. Ik heb uiteindelijk megaveel plakkers moeten gebruiken en ze hebben het exact tot het einde van het feestje gered. Pfieww. Ik raad het maken van een ballonboog met dergelijke temperaturen dan ook niet aan.

Overigens had ik naast ballonplakkers, tevens een ballonstrip besteld. Ik had namelijk gelezen dat dit het maken van een ballonboog zou vergemakkelijken. Maar, de ballonnen kwamen mét strip nog sneller naar beneden dan zonder! Ik adviseer dan ook om enkel plakkers te gebruiken. Je hebt meerdere plakkers per ballon nodig, dus speel op safe en bestel een aantal rolletjes van 100 stuks. 

Panda ballonnen

Bij Aliexpress bestelde ik folieballonnen en een ballonstandaard van 130 cm. Ook bestelde ik losse ballonstokjes. Hiermee zette ik ballonnen in verschillende vazen. Deze snelle decoratie geeft een vrolijk gezicht en is ideaal als je krap in de tijd zit met decoreren. Ik bestelde witte pandaballonnen van My Little Day die ik mixte en matchte met zwarte pandaballonnen die ik nog had liggen.

pandaballonnen, pandafeestje, kinderfeestje, feestdecoratie, decoratie kinderfeestje, inspiratie, thathomepage

Tafeldecoratie

Het merk Rex London heeft een collectie spulletjes met daarop het figuurtje “Miko the Panda”. Zo ook wegwerpservies. Ik bestelde papieren bordjes en bekertjes voor bij het cake versieren. Bij de supermarkt kocht ik een simpel wit papieren tafelkleed dat ik opleukte met lichtblauwe, zwarte en witte confetti.

Een papieren tafelkleed houdt natuurlijk niets tegen bij een kinderfeestje. Drinken, slagroom, alles lekt door naar je tafel. Ik loste dit op door plastic afdekzeil onder het papieren tafelkleed te leggen. Gewoon een simpel afdekzeil dat je in een bouwmarkt koopt voor als je gaat klussen. Echt een life saver! Ben je nog op zoek naar een mooie tafel? Bekijk dan ook eens mijn blogpost over Scandinavische eettafels beneden de €500.

pandafeestje, tafeldecoratie, papieren bordjes, papieren bekertjes, wegwerpservies, panda's, panda, kinderfeestje, cake versieren, decoratie, inspiratie, thathomepage, miko the panda, Rex London

pandafeestje, tafeldecoratie, papieren bordjes, papieren bekertjes, wegwerpservies, panda's, panda, kinderfeestje, cake versieren, decoratie, inspiratie, thathomepage, miko the panda, Rex London

Activiteiten voor een kinderfeestje

Ik had een aantal spelletjes voorbereid om met de kinderen te gaan doen. Als je een kinderfeestje bij je thuis organiseert, is het een goed idee om méér activiteiten te plannen dan je denkt te gaan doen. Het is voor kleuters namelijk lastig is om iets lang(er) vol te houden. Ze kunnen binnen twee minuten klaar zijn met een spelletje waar jij een kwartier voor had gerekend en zo ben je mogelijk binnen no time door je programma heen. Ons feestje duurde 3 uur en tussendoor zijn de kids ongeveer 45 minuten naar de speeltuin geweest. Ik raad een degelijke speeltuin-break zeker aan. Hierdoor kunnen ze even uitrazen en zijn ze bij terugkomst moe genoeg om even rustig te zitten met een ijsje.

Dit was ons programma:

  • cake versieren
  • balgooien (met splash ballen in verband met het warme weer)
  • pandadans
  • grabbelton
  • dierenmaskers maken
  • speeltuin
  • panda tatoeages plakken
  • waterballonnen gooien
  • vrij spelen

Balgooien en pandadans

Voor het balgooien spoot ik lege blikjes knakworst en lege colablikjes zwart en wit plakte ik op sommige blikjes panda (muur)stickers van Aliexpress. Ik plakte dezelfde stickers op de vloer voor de pandadans. Het leek me met kleuters handiger om ze vrij in de ruimte te laten dansen dan om stoelen neer te zetten. Het idee is verder hetzelfde als met een stoelendans: na elke ronde verwijder je een setje stickers van de vloer (dit gaat heel makkelijk als je muurstickers gebruikt).

balgooien, kinderfeestje, pandafeestje, activiteiten kinderfeestje, inspiratie, thathomepage

Grabbelton met dierenmaskers

Welk kind houdt er nu niet van een grabbelton? Succes gegarandeerd! Ik spoot een oude opbergton wit en beplakte ‘m met de panda muurstickers van Aliexpress die ik ook voor het balgooien en de pandadans gebruikte. Ik vulde de grabbelton door reclamefolders te versnipperen in mijn papierversnipperaar. Als grabbeltonkadootjes kocht ik DIY foam dierenmaskers bij Baker Ross. Helaas kon ik geen pandamaskers van foam vinden, dus die knipte ik zelf uit zwart en wit foam. Na het grabbelen knutselden de kinderen de dierenmaskers zelf in elkaar.

grabbelton, pandafeestje, kinderfeestje, activiteiten kinderfeestje, kinderfeestje spelletjes, inspiratie, thathomepage

dierenmasker, dierenmaskers, pandamasker, foam masker, foam dierenmasker, knutselen, kinderfeestje, pandafeestje, activiteiten kinderfeestje, inspiratie, thathomepage

Pandaatje prik

Na de speeltuin hebben de kids panda plaktatoeages gekregen van Rex London, met waterballonnen gegooid en toen was de concentratie op. Daarom hebben ze nog even vrij gespeeld en hebben we het onderdeel pandaatje prik dat ik ook nog had voorbereid, maar laten zitten. Op ons magneetbehang in de hal had ik een vel papier gehangen met een grote pandasticker, waarbij de neus op de goede plek moest worden gehangen. Ezeltje prik dus, maar dan met de neus van een panda en met magneten ipv punaises!

Ten slotte kregen de kinderen nog een bekertje snoep mee naar huis. Hoewel de meeste kids het bekertje al leeg hadden voordat ze de deur uit waren! De panda bekertjes zijn van My Little Day.

panda traktatie, panda, pandafeestje, traktatie, uitdelen, snoepzakje, my little day, kinderfeestje, inspiratie, thathomepage

Geen panda party zonder kado’s!

panda opberger, Play & Go, panda speelkleed, opbergzak panda, speelgoed opberger, kinderhoek, speelhoek, inspiratie, interieurinspiratie, thathomepageEen pandafeestje is natuurlijk niet compleet zonder pandakado’s! Wij gaven de mini een panda-outfit voor haar verjaardag en ook nog een panda onesie.

Maar de grootste verrassing was dat we in de zomervakantie naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen gaan (in een huisje vlakbij het park) om de panda’s te bezoeken! Vorig jaar zaten we een weekje in een lodge bij de leeuwen in Beekse Bergen en daar heeft ze het nog bijna dagelijks over, dus we gaan er vanuit dat dit ook een succes zal worden!  Update: inmiddels zijn we terug van ons tripje! Zie ook mijn blogpost over Ouwehands Dierenpark met (kortings)tips!

We kozen er dit jaar voor om geen speelgoed te kopen, omdat we er vanuit gingen dat er genoeg speelgoed op het kinderfeestje kado zou worden gegeven (wat ook zo was). Maar wat we wél goed konden gebruiken, was een nieuwe opberger voor al dat speelgoed. En die kreeg ze! Mét panda’s! Hij past perfect bij onze nieuwe speelhoek.

Deze toffe opbergzak en speelkleed in één is van het merk Play & Go en shop je bij A Great Little Kids Store. Over deze leuke kindershop voor mama’s schreef ik eerder al eens een blogpost. Je vindt er stylish musthaves voor baby’s en kids.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te kijken met ons pandafeestje! Volgend jaar is het thema dino’s. Ja, dat heeft ze nu al bedacht.. We zullen zien of ze er over een jaar nog zo over denkt! Update: inmiddels heeft ons coronaproof dinofeestje ook plaatsgevonden! Neem snel een kijkje! 

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Kaartje2go en A Great Little Kids Store. Ook samenwerken? Leuk! Ik werk graag samen met merken & bedrijven die bij mij passen. Stuur een mailtje naar linda@thathomepage.com of vul het contactformulier in.

Linda