Onlangs was het zover: onze dochter werd alweer 7 jaar! Na eerder een pandafeestje en een dinofeestje te hebben gegeven, koos ze dit jaar voor het thema ruimte. Kijken jullie mee naar ons ruimtefeestje?

Ruimtetaart

ruimtetaart, ruimtefeestje, space party, taart, Oreo taart, diepvriestaart, diepvriestaart pimpen, raket, space shuttle. ruimte feestje, kinderfeestje, inspiratie, thathomepage, (th)athomepageZoals jullie van mij gewend zijn, koos ik voor een kant-en-klare taart om te pimpen. Zie ook mijn blogpost over picture perfect taarten in 20 minuten. En dit jaar was ik nog véél sneller klaar! Ik kocht twee Oreo diepvriestaarten (mijn dochter is dol op Oreo’s) en stapelde ze op elkaar. Ik zette er een space shuttle bovenop en maakte het geheel af met wat blauwe sprinkles. Klaar in 3 minuten! Dit is veruit de makkelijkste taart die ik ooit heb “gemaakt” én hij ging helemaal op! Met twee taarten kon ik in totaal tien kinderen serveren. Het zijn kleine taartjes, dus voor volwassenen zou ik vier personen per taart rekenen.

Ruimtetraktatie

traktatie, ruimtefeest, ruimtefeestje, trakteren, raketten, space shuttles, space traktatie, raket traktatie, traktatievorm, traktatievorm space shuttle, traktatievorm raket, wereldbol, Milky Way traktatie, inspiratie, traktatie inspiratie, thathomepage, (th)athomepageOp school trakteerden we geheel in ruimtefeestje-stijl op space shuttle traktatievormen met een Milky Way erin. Ik bestelde deze vormen bij Leuk voor een Feest, waar nog vele andere soorten verkrijgbaar zijn. Neem dus zeker eens een kijkje bij deze shop! Voor het verven van de wereldbol gebruikten we edding acrylmarkers. Dit zijn stiften met echte verf erin, wat veel handiger is dan werken met een kwast. Als basis gebruikten we een piepschuim bal die ik in twee helften sneed. Een halve meloen werkt ook, maar is wat zwaarder om mee te nemen (en kan snel bederven met warm weer). Anderzijds houdt het gewicht van een meloen de traktatievormen op satéprikkers beter in balans dan piepschuim. Voor beiden valt dus iets te zeggen.

Ruimtefeestje

We begonnen ons ruimtefeestje om 12:00 uur met inloop en kadootjes uitpakken. Zie voor een leuk spel om alle kinderen te betrekken bij het kadootjes uitpakken, mijn blogpost over ons dinofeestje. Daarna gingen we UFO’s (a.k.a. poffertjes) en taart eten.

ruimtefeest, space party, ruimtefeestje, kinderfeestje, jetpack, jetpack knutselen, jetpack maken, raket maken, raket knutselen, astronaut knutselen, inspiratie, thathomepage, (th)athomepageVervolgens stond het knutselen van een jetpack op het programma. Dit had ik voorbereid door voor ieder kind twee lege 1,5 liter flessen cola met grijze tape aan elkaar vast te maken. Elk kind kreeg een zakje zigzag watten om de flessen mee te vullen. Met één zakje kon precies één jetpack (dus twee flessen) worden gevuld. Het vullen van de flessen was een succes. Het is natuurlijk ook heerlijk om watten te mogen scheuren en onder het pluis te zitten! Ieder kind kreeg een stukje rood, oranje en geel crèpepapier zodat ze daar zelf vlammetjes uit konden knippen. Achteraf bleek dit te moeilijk en was het beter geweest om kant-en-klare vlammetjes te maken. Nu moest ik bij de meeste kids de vlammetjes alsnog ter plekke knippen en ze (met dubbelzijdig tape) vastmaken. Verder gebruikte ik breed decoratielint voor de hengsels. Het eindresultaat werd wel enorm gewaardeerd!

Mad Science

slijm maken, feestje, kinderfeestje, mad science, inspiratie, thathomepage, (th)athompageOm 14:00 uur stond Maartje Megawatt van Mad Science Nederland voor de deur! Mad Science verzorgt o.a. shows, zomerkampen, workshops op scholen en dus ook kinderfeestjes bij jou thuis of op locatie. Allemaal met het thema wetenschap & techniek. Wij kozen voor een programma met leuke proefjes, (space) slijm maken én een heuse raketlancering. Perfect voor een ruimtefeestje! Mocht je Mad Science ook met raketlancering willen boeken, houd er dan rekening mee dat dit alleen kan met bebouwing op afstand. Als je een grote tuin hebt, is dit voldoende. Wij hebben dit echter niet en gingen daarom naar een schoolplein even verderop.

De kinderen vonden de proefjes echt heel leuk en de raketlancering was natuurlijk helemaal fantastisch. Ik kan een wetenschapsworkshop op een kinderfeestje dan ook van harte aanraden! Als ouder is het sowieso heerlijk om een groot deel van het programma (wij kozen voor 1,5 uur) te overbruggen met een professional. Mijn dochter kreeg na afloop ook nog een leuke goodiebag van Mad Science.

Zelf hadden we ook een kleine goodiebag voor de feestgangers gemaakt met daarin een zakje Haribo star mix, een ruimte tekenset en een foam raket. En natuurlijk mochten ze ook hun jetpack en gemaakte slijm mee naar huis nemen.

ruimtefeest, ruimtefeestje, goodiebag, partybag, kinderfeestje, inspiratie, thathomepage, (th)athomepage, planetenfeestje, space party

Decoratie

Qua decoratie gaf ik het fenomeen ballonboog weer eens een kans. De laatste keer was bij ons pandafeestje. Ik bestelde een alles-in-één pakket met daarin planetenballonnen en folieballonnen in ruimtethema. Na enig gefrustreerd gefrunnik (nu weet ik weer waarom ik vorig jaar géén ballonboog maakte) besloot ik het bij een soort wolkvorm te houden. Ook leuk..

ballonnen, ruimtefeest, ruimtefeestje, space party, kinderfeestje, feestdecoratie, planetenballon, inspiratie, feestinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Voor de tafel bestelde ik planetenbordjes en strooide ik her en der wat tafelconfetti. Ik zette zonnetjes (gele kauwgomballen) en maantjes (banaantjes van Haribo) op satéprikkers in snackbakjes. Met de Oreo taart erbij was het een feestelijk geheel!

Ik ben nu al benieuwd welk thema mini-me volgend jaar kiest!

ruimtefeest, ruimtefeestje, tafeldecoratie, planetenbordjes, space party, kinderfeestje, ruimte decoratie, ruimte thema, inspiratie, thathomepage, (th)athomepage, ruimtetaart

ruimtefeest, ruimtefeestje, tafeldecoratie, planetenbordjes, space party, kinderfeestje, ruimte decoratie, ruimte thema, inspiratie, thathomepage, (th)athomepage, ruimtetaartruimtefeest, ruimtefeestje, tafeldecoratie, planetenbordjes, space party, kinderfeestje, ruimte decoratie, ruimte thema, inspiratie, thathomepage, (th)athomepage, ruimtetaart

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs.

Linda