Modulekasten. Hoe handig is het als je je eigen kast kunt samenstellen zonder te hoeven zagen, boren en timmeren? Voor wie niet de beste klusser is, zijn modulekasten een echte uitkomst. Zelf heb ik twee modulaire systemen in huis: van String Furniture en van Gejst. Wat ik vooral i-de-aal vind aan deze systemen, is dat ze in principe levenslang mee kunnen. Heb je een extra plankje nodig? Geen probleem. Kun je gewoon bijbestellen. Ga je verhuizen? Neem je “oude” module mee en breidt ‘m uit tot een geheel nieuw meubel! Modulesystemen zijn perfect naar jouw wens of nieuwe levensfase aan te passen. In deze blogpost laat ik jullie mijn favoriete modulekasten zien ter inspiratie!
1. String Furniture
In mijn blogpost over onze nieuwe speelhoek showde ik jullie ons wandbureau van String Furniture al. Ik koos voor dit systeem, omdat we het “bureaublad” (officieel gewoon een legplank, maar er zijn ook echte bureauplanken verkrijgbaar die dieper zijn dan 30 cm) gemakkelijk een treetje hoger kunnen leggen wanneer de mini groter wordt. En wanneer ze het bureautje zat is, kan ik het systeem elders in het huis inzetten. Bijvoorbeeld als dressoir of zelfs als garderobekast. Dat is nou precies het fijne aan modulekasten!
Bang dat de modules van String van de markt verdwijnen ben ik niet. Het tijdloze String systeem bestaat al 70 (!) jaar en de huidige modules zijn nog altijd compatible met de modules van weleer. Het is dan ook geen wonder dat er een levendige handel bestaat in vintage String Furniture modulekasten. De exemplaren van destijds gaan nog altijd voor ettelijke honderden euro’s over de tweedehands toonbank. Houd jij wel van een koopje? Lees dan ook eens mijn blogpost met 15 tips om te besparen op je (interieur) aankopen.
2. Gejst Sceene
Naast het String Furniture wandbureau, heb ik nóg een Scandinavische modulekast in huis. Namelijk modulekast Sceene van het Deense designlabel Gejst. Van dit merk heb ik ook wandplank Nivo in huis, die eveneens modulair is. Ook de wandplank kun je naar wens uitbreiden en zo verschillende designs creëren.
Dankzij de verschillende modules kun je jouw Sceene kast geheel naar wens samenstellen, maar je kunt ook kiezen voor een basismodel. De basiskasten zijn als geheel goedkoper dan de losse modules. Zelfs heb ik basiskast Sceene C. Check dus eerst even of jouw gewenste design als basismodule verkrijgbaar is, voordat je losse modules bestelt. Of dat met een basiskast als uitgangspunt verder kunt bouwen met de losse modules. Scheelt toch weer op de best wel stevige prijs!
3. Muuto Stacked
Het modulaire Stacked systeem van het Deense Muuto is óók een schoonheid. Met het Stacked systeem maak je de mooiste modulekasten én kun je subtiel spelen met kleur. Er zijn modules in het wit, hout, lichtgrijs en donkergrijs verkrijgbaar. Ook zijn er modules met een gekleurd backboard én modules met een deurtje, zodat je kunt afwisselen tussen open en dichte vakken.
De verschillende modules bevestig je heel simpel aan elkaar met een speciale clip die eveneens in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Als ik de ruimte (en financiën) had, zou ik het wel weten! Bovenstaand design van de Muuto Stacked kost maar liefst €2581. Maar dan heb je ook wat natuurlijk.
4. Ikea Eket
Wil je een op de Muuto Stacked gelijkende modulekast samenstellen voor een wat redelijker prijs? Kijk dan eens bij Ikea. De Eket serie lijkt namelijk op het modulaire systeem van Muuto. Er is alleen wat minder keus qua formaat van de modules en vakken met een deurtje. Via de Eket planner op de website van Ikea, kun je eigen modulekasten ontwerpen zodat je kunt zien welke modules je nodig hebt en wat het gaat kosten. En het prijsverschil met Muuto? Is aanzienlijk! Onderstaande modulekast kost €460,-.
5. Studio HENK
Wie modulekasten zoekt van Nederlandse makelij, kan goed terecht bij Studio HENK. Dit Amsterdamse interieur ontwerpbureau maakt toegankelijke designmeubels, waaronder modulaire wandkasten. Kant- en klare modellen shop je o.a. bij Flinders, maar je kunt ook je eigen kast samenstellen via (de website van) Studio HENK.
Wat is jouw favoriet uit deze selectie modulekasten?
Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een percentage vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs.
