Heel lang heb ik gezocht naar een mooie, ronde spiegel voor op de schouw in onze woonkamer. Talloze opties passeerden de revue totdat ik uiteindelijk een spiegel liet maken door een glaszetter. Hoe dat zo kwam en welke prachtige exemplaren ik allemaal heb overwogen, lees je hieronder. Wie weet vind je tussen deze inspiratie, jouw perfecte ronde spiegel!

Even aftasten

Een spiegel op een zeer centrale plek in huis, kan de sfeer maken of breken. Kies je voor een te groot exemplaar, dan kan het pompeus worden en de aandacht wegnemen van andere decoratie. Hang je een te klein exemplaar op, dan valt de spiegel weg tegen de achtergrond en voelt het onaf. Het is – kortom – even aftasten welk formaat spiegel nodig is op de plek die je in gedachten hebt.

spiegel, ronde spiegel, zwarte ronde spiegel, zwarte spiegel, spiegel met leren riem, toilet, toilet spiegel, toiletinspiratie, interieurinspiratie, interieur, thathomepage, interieurblog, (th)athomepageMijn eerste optie, een zwarte metalen spiegel van Søstrene Grene met leren band, bleek te klein (diameter 50 cm) en kwam uiteindelijk in ons toilet te hangen. Zie ook mijn blogpost over onze toilet makeover. Deze toffe spiegel is overigens helaas niet meer te koop bij Søstrene. Wel kwam ik dit vergelijkbare exemplaar in 60 cm tegen en deze budgetoptie in 45 cm voor slechts €14.

Ook vond ik de zwarte rand van de spiegel vrij heftig in onze woonkamer. Daarom zocht ik verder naar een ronde spiegel van 60 cm of groter liefst mét een hout-accent.

Ronde spiegels van 60-80 cm

ronde spiegels, ronde spiegel, ronde spiegels 60 cm en groter, interieurinspiratie, interieurblog, grote ronde spiegel, thathomepage, (th)athomepageEn dát was makkelijker gezegd dan gedaan. Ik kwam vele mooie spiegels van 60 cm of groter tegen, maar het houtaccent was lastig te vinden. Ter inspiratie laat ik jullie hier een selectie zien van verschillende mooie ronde spiegels die ik tegenkwam.

Bij Jotex spotte ik spiegel DIVIDE van 60 cm. Deze spiegel is net iets speelser dan een gewone ronde spiegel dankzij de verschoven helften. Een heel erg gave optie! Zoek je een ronde spiegel van 60 cm met een zwart planchet? Dan is deze spiegel van Geesa iets voor jou.

Spiegels met een witte rand zijn schaars, merkte ik in mijn zoektocht. Bijna alles is ofwel met een gouden/messing rand ofwel met een zwarte rand. Maar, ik heb er toch eentje gevonden! Spinder Design heeft spiegel Donna uitgebracht in 60 cm met een witte rand. Ook mooi is de variant in de kleur silky taupe. Bij J-Line vind je een spiegel met een beige lederen rand in formaat van 60,5 cm. En ten slotte mag spiegel Mirror Mirror van Functionals niet ontbreken! Hoe leuk is deze spiegel met een uitneembare handspiegel?

Ronde spiegels 80 cm of groter

Qua formaat zou een spiegel van 80 cm waarschijnlijk het beste zijn voor op onze schouw. Daarom zocht ik verder naar wat grotere exemplaren.

Bij Ikea vind je een aantal spiegels in 80 cm. Zo is er spiegel LINDBYN met een zwarte rand voor €69,95, spiegel STOCKHOLM met een essen- of walnootfineer rand voor €99.95 en spiegel ROTSUND met een witte rand (moeilijk te vinden!) voor €69,95.

spiegel, grote ronde spiegel, spiegel gouden rand, ronde spiegel 80 cm, badkamer, badkamerspiegel, interieurinspiratie, interieur, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Naast een spiegel voor de schouw, was ik ook op zoek naar een spiegel voor in onze nieuwe badkamer. Aanvankelijk kocht ik een spiegel van 80 cm met een zwarte rand van Xenos. Echter had deze spiegel een kartonnen achterkant (zoals bij fotolijsten) die op de spiegel was geplakt. Dit zie je wel vaker bij budgetspiegels. Dit werkte niet in combinatie met de spiegelverwarming waarbij het verwarmingselement óp de spiegel moet worden geplakt. Uiteindelijk ging ik daarom voor een spiegel van 80 cm met gouden rand van Casa. Deze spiegel is wél budget, maar heeft geen kartonnen achterkant.

Meer weten over onze badkamerverbouwing? Ik schreef een blogpost over het verbouwen van een slaapkamer naar badkamer, onze keuze voor zwart sanitair en een blogpost over een gietvloer met elektrische vloerverwarming in de badkamer.

Spiegelglas (laten) snijden

design spiegel, Applicata, ronde spiegel, ronde spiegels, inspiratie, spiegelinspiratie, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageUiteindelijk werd ik verliefd op de zogenaamde “selfie” spiegel van het merk Applicata. Maar helaas was deze spiegel niet te koop in het formaat dat ik zocht. Daarom besloot ik een poging te wagen om zelf een rondje uit een spiegel te snijden.

Ik had nog een aantal Ikea Hönefoss spiegeltjes liggen die als proefkonijn konden dienen. Ik bestelde een glassnijder en sneed met een mal een cirkel uit een test-spiegeltje. “Uit” bleek echter een groot woord: de cirkel was lang niet diep genoeg gesneden om uit het glas te kunnen halen. Bij een tweede poging met diepere sneden, brak de spiegel toen ik de cirkel eruit probeerde te drukken. En bij een derde poging met een speciale cirkelsnijder, brak de spiegel rondom de cirkel (en hield ik de cirkel over in plaats van een spiegel minus cirkel).

Uiteindelijk besloot ik om een glaszetter te benaderen. De glaszetter sneed uit een spiegel van 80 cm een cirkel van 7 cm op 7 cm afstand van de bovenrand. Ik hing de spiegel op aan een houten wandhaak en plakte voor extra steun de achterkant van de spiegel met dubbelzijdig tape strak tegen de muur. Ik ben superblij met het resultaat! Wat vinden jullie ervan?

spiegel, spiegel snijden, ronde spiegel, grote ronde spiegel, boekenkast, boeken, boeken styling, minimalistische boekenkast styling, boekenplank, book styling, interieurinspiratie, interieur, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda