Een tijd lang speurde ik naar een nieuwe eettafel. Ik zocht een volledig houten eettafel, Scandinavische stijl, liefst met afgeronde hoeken, 180 tot 200 cm én betaalbaar. Ik kwam meerdere prachtige exemplaren tegen die al dan niet aan mijn eisen voldeden. En uiteindelijk heb ik er eentje gevonden! Benieuwd welke? Lees mee en wie weet vind je inspiratie tussen onderstaande Scandinavische eettafels tot maximaal €500,- die ik overwoog.

Scandinavische eettafels <€300

In eerste instantie zocht ik naar een budget eettafel met een prijs rond (of onder) de €300. Met onze kleuter in huis is het een illusie om de eettafel krasvrij te houden, tenminste als ik er niet als een havik boven wil hangen iedere keer dat ze de tekenspullen tevoorschijn tovert.

eettafel, ovalen tafel, ovale eettafel, Scandinavische eettafel, budget eettafel, interieurinspiratie, thathomeapage, (th)athomepage, interieurblogBij Xenos spotte ik een Scandinavische eettafel in formaat 180×90 cm voor slechts €199. Wauw, dat is nog eens een koopje! Overigens komt er wel €29,99 aan bezorgkosten bij, want het is een online only product. Maar, ook met een totaal van €228,99 is eettafel Olivia fijn geprijsd. Ik twijfelde echter over de vorm. Veelgehoorde klacht is dat het lastig aanschuiven is (vooral met een kinderstoel) bij een ovaal model eettafel.

Scandinavische eettafels in de prijsklasse €300 – €500

In de prijsklasse €300 tot €500 vond ik hele mooie Scandinavische eettafels.

eettafel, eettafels, Scandinavische eettafel, Scandinavische tafel, tafel onder 500, eettafel onder 500, interieurinspiratie, thathomepageBij Maisons du Monde vond ik eettafel Bronx een knapperd, ware het niet dat ik liever geen uitschuifbare tafel wil. Ik heb ooit een uitschuifbare tafel (van Ikea) gehad en vond dat persoonlijk niet zo praktisch. Het was een hoop geduw en getrek om de tafel te verlengen en omdat ik daardoor zelden de verlengde versie gebruikte, ontstond er kleurverschil. Eettafel Bronx heeft een formaat van 160-230 cm en kost €399.

Bij Jysk spotte ik ook een toffe tafel. Niet passend bij mijn wensen (want uitschuifbaar), maar wel heel mooi: eettafel Egens, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hij is “normaal” 190 cm en je kunt er 270 cm van maken. Eettafel Egens heeft een reguliere prijs van €499.

Ook een plaatje: eettafel Marstrand. Mocht je juist wél op zoek zijn naar een uitschuifbare Scandinavische eettafel, dan moet je deze hebben! Hij is te veranderen van rond (110 cm), naar ellipsvormig (200 cm) en vice versa. Met een reguliere prijs van €449, is hij net wat goedkoper dan de Egens.

Bij Sklum viel eettafel Arnaiz in de smaak. Hij is 180×90 cm, maar heeft rechte hoeken, waardoor hij voor mij afviel. Ook heb ik nog geen ervaring met Sklum en dan is het altijd een beetje een gok om gelijk voor een groot bedrag te bestellen. Ik ben benieuwd of jullie al ervaring hebben met deze webshop, laat het vooral in de reacties hieronder weten. Eettafel Arnaiz heeft een reguliere prijs van €489,95.

Mijn Scandinavische eettafel

Zelf kocht ik uiteindelijk eettafel Karin van Vestbjerg. Deze Scandinavische eettafel voldoet helemaal aan mijn wensen. Hij is 180×90 cm, volledig eiken en heeft afgeronde hoeken. Ik kocht ‘m met korting en cashback bij Fonq, voor €321,30. Helaas is hij inmiddels niet meer verkrijgbaar in het formaat dat ik heb.

Ik hoop dat ik jullie met deze blogpost heb kunnen inspireren!

eettafel, Scandinavische eettafels, eettafels, interieur, interieurinspiratie, budget eettafel, budget eettafels, thathomepage, (th)athomepage

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een percentage vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen gastblogs of voorgeschreven teksten, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda