Al een tijdje speur ik naar een nieuwe eettafel. Ik zoek een volledig houten eettafel, Scandinavische stijl, liefst met afgeronde hoeken, 180 tot 200 cm groot én betaalbaar. Ik kwam meerdere prachtige exemplaren tegen die al dan niet aan mijn eisen voldeden. En uiteindelijk heb ik een nieuwe tafel besteld! Benieuwd welke? Lees mee en wie weet vind je inspiratie tussen onderstaande Scandinavische eettafels tot maximaal €500,- die ik overwoog.

Scandinavische eettafels <€300

In eerste instantie zocht ik naar een budget eettafel met een prijs rond (of onder) de €300. Met onze kleuter in huis is het een illusie om de eettafel krasvrij te houden, tenminste als ik er niet als een havik boven wil hangen iedere keer dat ze de tekenspullen tevoorschijn tovert.

eettafel, ovalen tafel, ovale eettafel, Scandinavische eettafel, budget eettafel, interieurinspiratie, thathomeapage, (th)athomepage, interieurblogBij Xenos spotte ik een Scandinavische eettafel in formaat 180×90 cm voor slechts €199. Wauw, dat is nog eens een koopje! Overigens komt er wel €29,99 aan bezorgkosten bij, want het is een online only aanbieding. Maar, ook met een totaal van €228,99 is eettafel Olivia fijn geprijsd. Ik twijfelde echter over de vorm, omdat ik van een aantal volgers op Instagram (@thathomepage) begreep dat zij een ovalen tafel niet aanraden. Veelgehoorde klacht is dat het lastig aanschuiven is (vooral met een kinderstoel) bij een ovaal model.

Jysk eettafel, eettafel onder €500, eettafel, eettafels, Scandinavische eettafel, Gammelgab, Egens, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageBij Jysk viel eettafel Gammelgab in de smaak. Maar omdat ik geen wit blad wil (want kleurende kleuter), viel deze tafel voor mij af. De reguliere prijs van deze eettafel is €299.

Overigens spotte ik bij Jysk nog een toffe tafel. Niet passend bij mijn wensen, maar wel heel mooi: eettafel Egens, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze tafel is met een reguliere prijs van €499 wel een stuk duurder dan de Gammelgab en valt dan ook in de prijsklasse hierna.

Scandinavische eettafels in de prijsklasse €300 – €500

eettafel, tafel, ovalen tafel, eethoek, eetkamer, inspiratie, tafelinspiratie, interieurinspiratie, houten tafel, Scandinavisch, eiken tafel, eiken eettafel, houten eettafel, thathomepage, maisonsdumonde, Maisons du MondeIn de prijsklasse €300 tot €500 vond ik hele mooie Scandinavische eettafels. Bij Maisons du Monde spotte ik de Origami, een prachtige ovalen eettafel van 200 cm. Deze tafel is dankzij het tafelblad met ingesneden diagonalen een mix van de Scandinavische en Oosterse stijl, ook wel Japandi genoemd. Ik was op slag verliefd! Maar twijfelde (wederom) over de ovalen vorm.

eettafel, eettafels, Scandinavische eettafels, eettafel onder €500, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageBij Maisons du Monde vond ik ook de Bronx een knappe eettafel, ware het niet dat ik liever geen uitschuifbare tafel wil. Ik heb ooit een uitschuifbare tafel (van Ikea) gehad en vond dat persoonlijk niet zo praktisch. Het was een hoop geduw en getrek om de tafel te verlengen en omdat ik daardoor zelden de verlengde versie gebruikte, ontstond er kleurverschil. Eettafel Bronx heeft een formaat van 160-230 cm en kost €399.

Bij MADE.com kijk ik altijd graag rond. Voor wie deze shop (nog) niet kent: je vindt er betaalbaar design. Een aanrader dus! Al snel viel mijn oog op eettafel Deauville. Deze tafel kost €425,- en heeft een formaat van 160 cm. Deze tafel viel voor mij echter af, omdat ik nu eenmaal een tafel van minimaal 180 cm zoek.

Mijn Scandinavische eettafel

eettafel, Scandinavische eettafels, eettafels, interieur, interieurinspiratie, budget eettafel, budget eettafels, thathomepage, (th)athomepageBij Fonq spotte ik mooie tafels van het merk Vestbjerg (voorheen: MOOS). Eettafel Erin in maat 180×90 cm met afgeronde hoeken en een wit blad koop je voor €499,-. Maar, eettafel Karin viel meer in de smaak, omdat deze volledig van eikenhout is. Met een prijs van €485,- bleek deze tafel ook nog eens betaalbaar.

Ik concludeerde dat eettafel Karin het meest aan mijn wensen voldoet: volledig eiken, 180 x 90 cm, afgeronde hoeken, Scandinavisch model en voor €485,- redelijk geprijsd. Nadat ik er nog een nachtje over had geslapen, had ik geluk! Hij was plots in de sale en kostte daardoor nog maar €321,30. En met cashback en met enquêtes gespaarde cadeaubonnen, betaalde ik zelfs minder dan €300! Jullie kunnen wel raden dat ik meteen op bestellen klikte! We verwachten de tafel komend weekend. Ik ben zo benieuwd hoe hij in het echt is!

Update: inmiddels staat Karin te shinen in ons interieur! Ik ben er heel blij mee! 

eettafel, Scandinavische eettafels, eettafels, interieur, interieurinspiratie, budget eettafel, budget eettafels, thathomepage, (th)athomepage

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een percentage vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen gastblogs of voorgeschreven teksten, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda