Al een tijdje ben ik op zoek naar een nieuwe eettafel. De eettafel is het enige meubelstuk dat nog niet is vervangen sinds we ons jaren ’30 klushuis kochten. De tafel komt uit dezelfde serie (Amoa Eleonora) als ons oude tv-meubel. Nu dit tv-meubel is vervangen voor het High on Wood dressoir van het merk Zuiver, vind ik de eettafel niet meer in ons interieur passen. Ik zocht online naar een volledig houten eettafel, Scandinavische stijl, liefst met afgeronde hoeken, 180 tot 200 cm groot én betaalbaar. Ik kwam meerdere prachtige exemplaren tegen die al dan niet aan mijn eisen voldeden. En uiteindelijk heb ik een nieuwe tafel besteld! Benieuwd welke? Lees mee en wie weet vind je inspiratie tussen onderstaande Scandinavische eettafels tot maximaal €500,- die ik overwoog.

Scandinavische eettafels <€300

eettafel, jysk, bredebro, houten eettafel, eiken eettafel, eiken tafel, houten tafel, Scandinavisch, eetkamer, tafel, afgeronde hoeken, interieur, interieurinspiratie, tafelinspiratie, thathomepageIn eerste instantie zocht ik naar een budget eettafel met een prijs rond (of onder) de €300. Met onze kleuter in huis is het een illusie om de eettafel krasvrij te houden, tenminste als ik er niet als een havik boven wil hangen iedere keer dat de mini knutselspullen tevoorschijn tovert. De eerste webshop die ik bezocht was Jysk, waar eettafel Bredebro in de smaak viel. Maar helaas is het formaat van 90×150 te klein voor ons. De reguliere prijs is €199.

Overigens spotte ik bij Jysk nog een toffe tafel. Niet passend bij mijn wensen, maar wel heel mooi: eettafel Egens, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze tafel is met een reguliere prijs van €449 wel een stuk duurder dan de Bredebro.

Scandinavische eettafels in de prijsklasse €300 – €500

eettafel, tafel, ovalen tafel, eethoek, eetkamer, inspiratie, tafelinspiratie, interieurinspiratie, houten tafel, Scandinavisch, eiken tafel, eiken eettafel, houten eettafel, thathomepage, maisonsdumonde, Maisons du MondeIn de prijsklasse €300 tot €500 vond ik een heleboel Scandinavische eettafels. Bij Maisons du Monde spotte ik de Origami, een prachtige ovalen eettafel van 200 cm. Deze tafel is dankzij het tafelblad met ingesneden diagonalen een mix van de Scandinavische en Oosterse stijl, ook wel Japandi genoemd. Ik was op slag verliefd! Met een prijs van €399,- overwoog ik deze tafel serieus. Echter hoorde ik van een aantal volgers op Instagram (@thathomepage) dat zij een ovalen tafel niet aanraden. Veelgehoorde klacht is dat het lastig aanschuiven is (vooral met een kinderstoel) bij een ovalen tafel.

eettafel, tafel, houten tafel, eiken tafel, houten eettafel, eiken eettafel, uitschuifbaar, uitschuifbare tafel, Scandinavisch, maisonsdumonde, Maisons du Monde, eethoek, eetkamer, tafelinspiratie, interieurinspiratie, inspiratie, thathomepage, afgeronde hoekenBij Maisons du Monde vond ik ook mooi de Portobello met afgeronde hoeken voor €499,- en de Bronx voor €399,- ware het niet dat ik liever geen uitschuifbare tafel wil. Ik heb ooit een uitschuifbare tafel (van Ikea) gehad en vond dat persoonlijk niet zo praktisch. Het was een hoop geduw en getrek om de tafel te verlengen en omdat ik daardoor zelden de verlengde versie gebruikte, ontstond er kleurverschil.

MADE, Scandinavische eettafels, eettafel, tafel, afgeronde hoeken, eiken tafel, eikenhout, eiken eettafel, houten tafel, houten eettafel, eethoek, eetkamer, tafelinspiratie, inspiratie, interieurinspiratie, thathomepage, ScandinavischBij MADE.com kijk ik altijd graag rond. Voor wie deze shop (nog) niet kent: je vindt er betaalbaar design. Een aanrader dus! Al snel viel mijn oog op eettafel Edelweiss met messing details. Voor €499,- krijg je een uitschuifbare tafel (170-210 cm) met afgeronde hoeken. Ook eikenhouten eettafel Deauville vond ik mooi. Deze tafel kost eveneens €499,- met een formaat van 160-205 cm. Beide tafels vielen voor mij echter af, omdat ik nu eenmaal niet zoek naar een uitschuifbaar model.

Mijn Scandinavische eettafel

eettafel, Scandinavische eettafels, eettafels, interieur, interieurinspiratie, budget eettafel, budget eettafels, thathomepage, (th)athomepageBij Fonq spotte ik mooie tafels van het merk Vestbjerg (voorheen: MOOS). Eettafel Erin in maat 180×90 cm met afgeronde hoeken en een wit blad koop je voor €499,-. Maar, eettafel Marco viel nog meer in de smaak, omdat deze volledig van eikenhout is. Met een prijs van €399,- bleek deze tafel ook nog eens erg betaalbaar.

Ik concludeerde dat eettafel Marco het meest aan mijn wensen voldoet: volledig eiken, 180 x 90 cm, afgeronde hoeken, Scandinavisch model en voor €399,- redelijk geprijsd. Nadat ik er nog een nachtje over had geslapen, had ik geluk! Hij was plots in de sale en kostte daardoor nog maar €321,30. En met wat cashback en met enquêtes gespaarde cadeaubonnen, betaalde ik zelfs minder dan €300! Jullie kunnen wel raden dat ik meteen op bestellen klikte! We verwachten de tafel komend weekend. Ik ben zo benieuwd hoe hij in het echt is!

Update: inmiddels staat eettafel Marco te shinen in ons interieur! Ik ben er heel blij mee! 

eettafel, Scandinavische eettafels, eettafels, interieur, interieurinspiratie, budget eettafel, budget eettafels, thathomepage, (th)athomepage

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een percentage vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten.

Linda