Het is zover! Mijn kleine meisje gaat na de zomervakantie voor het eerst naar de basisschool. No more baby, dreumes of peuter: maar kleuterschool here she comes! Ik zal jullie de verplichte clichés als “wat vliegt de tijd” besparen en gelijk overgaan tot het feestelijke onderwerp van deze blogpost. Namelijk: trakteren! Want ook een afscheidsfeestje is een feestje! Ik vroeg mijn lieve volgers (@thathomepage) om inspiratie voor traktaties. Daarop kreeg ik zoveel verzoeken om de reacties delen dat ik besloot om deze blogpost eraan te wijden. Juffenkado of uitdeelkadootjes? Zo simpel en leuk kan trakteren zijn!

Eerdere traktaties

trakteren, traktatie, gezonde traktatie, uitdeelkadootje, uitdeelkado, uitdeelkadootjes, kdv, trakteren kdv, free printable, kinderfeestje, thathomepageEerst even een throwback naar een paar traktaties die mini-me en ik in de afgelopen jaren hebben gemaakt. Want wat is er leuker dan samen met je jarige kleintje traktaties in elkaar knutselen? Zo maakten we voor haar 3e verjaardag uitdeelzakjes van droge washandjes van de Kruidvat. We versierden ze met panda party printables die we hadden gewonnen bij The Cherry on Top (deze webshop bestaat inmiddels helaas niet meer). En we vulden ze met een free printable memory spel in jungle thema.

thathomepage, trakteren, traktatie, kinderen, konijntjes, appelmoes, gezond trakteren, zelfmaken, kinderfeestje, knutselenVoor het paasontbijt op de peuterschool knutselde ik eerder dit jaar samen met mijn moeder konijntjes van witte appelmoesbakjes. Jup, traktaties maken is bij ons een familieaangelegenheid! We gebruikten de bamboe steel van spatel als mal voor de buitenkant van de oortjes en de steel van een gewone eetlepel als mal voor de binnenkant van de oortjes.

Bij een andere traktatie paste ik dit principe nogmaals toe op bakjes die ik kocht bij budgetwinkel So Low en vulde met zelfgemaakte popcorn van pofmaïs die we over hadden van onze bruiloft-bedankjes. Lekker en gezond! Let wel op dat de allerkleinsten op het KDV geen popcorn mogen eten. Voor hen zou je – als je in het thema wilt blijven – een appelmoes-konijntje zoals hierboven kunnen maken.

trakteren, traktatie, zelfmaken, knutselen, zelfgemaakte traktatie, kinderfeestje, trakteren kdv, popcorn, gezonde traktatie

Ontbreekt het je aan tijd om al die oortjes te knippen en plakken? Geen probleem! Teken enkel een gezichtje op de bakjes en je traktatie ziet er meteen vrolijk uit. Net een beertje! En het is zo gepiept!

thathomepage, trakteren, traktatie, popcorn, kinderfeestje, kdv, juffenkado, uitdeelkado, uitdeelkadootje, uitdeelkadootjes, peuterschool

Afscheidstraktatie

free printable. Winnie de Pooh, Knorretje, kleurplaat, traktatie, trakteren, kdv, afscheid, aju paraplu, kinderfeestje, uitdeelkadootje, uitdeelkadootjes, thathomepageVoor de afscheidstraktaties bij het KDV wilde ik iets doen met een knipoog naar het feit dat ons kleintje afscheid nam. Als traktatie voor de kindjes kozen we voor het thema “aju paraplu”. We zochten online naar een free printable kleurplaat met een paraplu en vonden deze leukerd met Winnie de Pooh en Knorretje.

thathomepage, trakteren, traktatie, kdv, peuterschool, juffenkado, jukfado, uitdeelkado, uitdeelkadootje, uitdeelkadootjes, kleurplaat, aju paraplu, afscheidskadootjeBij de Kruidvat scoorden we wasco krijtjes voor een bodemprijs (2 pakjes van elk 35 stuks voor 0,99). We verpakten ze per 4 stuks in cellofaan en bonden ze met bakkerstouw aan de kleurplaten. Bij Studio Schatkist bestelde ik kadolabels met “aju paraplu” en om het helemaal af te maken, kreeg elke kleurplaat een feestelijk parapluutje (verkrijgbaar in elke supermarkt).

Juffenkado

thathomepage, trakteren, traktatie, engelse drop, het zit d'rop, het zit erop, afscheidskadootje, juffenkado, jukfado, juffenkadootjes, uitdelen, knutselen, studio schatkist, uitdeelkadootjesVoor de juffen koos ik voor het thema “het zit d’rop”. Bij de Action kocht ik mini mason jars die we vulden met Engelse drop. En bij Studio Schatkast bestelde ik bijpassende Engelse drop-stickers.

In plaats van een kadolabel te gebruiken, schreef ik een persoonlijke boodschap voor de juffen op een blaadje van een “zet het d’rop”-notitieblokje en bond deze om de mason jars.

thathomepage, studio schatkist, traktatie, traktaties, kinderfeestje, ik waai uit, ik zwaai af, afscheidskadootje, jukfado, juffenkado, 't zit d'ropMijn oorspronkelijke idee was overigens om een mini-ventilator aan de juffen te geven met deze schattige ventilator-sticker en de tekst “ik waai uit” of “ik (z)waai af”.

Helaas kon ik door de hittegolf deze zomer niet genoeg mini-ventilators vinden. Mijn tip is dan ook om op tijd ventilators in te slaan als je dit idee wilt uitvoeren! Mini-ventilators shop je bijvoorbeeld bij Xenos.

Leuk voor een Feest juffenkado of uitdeelkadootjes

bedankt voor de spektaculaire jaar, juffenkadootje, juffenkado, traktatie, afscheidstraktatie, trakteren, budget traktatie, budget trakteren, inspiratie, thathomepage, (th)athomepageKun je nog wat meer inspiratie gebruiken voor juffen- of uitdeelkadootjes? Kijk dan eens bij Leuk voor een Feest. Ik maak geregeld foto’s voor deze toffe webshop, zie ook mijn portfolio. Wil jij ook inspiratiefoto’s voor jouw webshop? Stuur me dan een berichtje via de contactpagina of via DM op Instagram (@thathomepage). Ik beschik over een eigen daglichtstudio.

Zelf vind ik het kadolabel met “bedankt voor dit spek-taculaire jaar” superleuk om als juffenkado te gebruiken met een kabelspek opgerold als lolly.

knijpzakje, slurpfruit, ik knijp er tussenuit, afscheidstraktatie, afscheid kdv, trakteren, traktatie, juffenkado, juffenkadootjes, gezond trakteren, gezonde traktatieGa je liever voor een gezonde traktatie? Dan zijn de goudfolie stickers met “ik knijp er tussenuit” leuk om te gebruiken bij een knijpzakje met fruit. Zelf koop ik vaak slurpfruit met 100% fruit van Servero. Zonder toevoegingen, dus ook geen suiker. De knijpzakjes hebben van zichzelf al een vrolijk gezichtje wat de traktatie extra leuk maakt.

traktatie, traktatievormen, trakteren, traktatievorm, ik zwaai gedag, afscheidstraktatie, afscheid kdv, inspiratie, trakteren inspiratie, traktatieinspiratie, thathomepage, (th)athomepageOok gaaf zijn traktatievormen, zoals zwaaiende handjes die je bijvoorbeeld kunt vullen met popcorn of pofmais. Speciaal voor het afscheid op het KDV is er een sticker met “ik zwaai gedag omdat ik naar de basisschool mag.”

bedankt dat je mij liet stralen, juffenkado, juffenkadootje, juffenkadootjes, einde schooljaar, trakteren, traktatie, inspiratie, thathomepage, (th)athomepageTen slotte is qua juffenkado het kaartje met “bedankt dat je mij liet stralen” bij mij favoriet. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken in combinatie met een zakje met waxinelichtjes en een lucifer. Ook tof is om zelf kaarsjes te maken voor de juf, bijvoorbeeld met restjes kaarsvet. Hoe? Dat lees je in dit stappenplan!

Door de jaren heen hebben wij nog veel meer traktaties gemaakt. Zie voor een pandatraktatie bijvoorbeeld mijn blogpost over ons pandafeestje, voor een dinotraktie mijn blogpost over ons dinofeestje en voor een ruimtetraktatie mijn blogpost over ons ruimtefeestje!

traktatie, ruimtefeest, ruimtefeestje, trakteren, raketten, space shuttles, space traktatie, raket traktatie, traktatievorm, traktatievorm space shuttle, traktatievorm raket, wereldbol, Milky Way traktatie, inspiratie, traktatie inspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een percentage vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Stuur een mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda