Onze keuken makeover begon toen een lekkende kraan vervangen moest worden. Ik verving deze – alvast in lijn met het zwarte sanitair in de nieuwe badkamer – voor een zwarte kraan. Maar, dat stond weer niet zo goed bij ons bruine aanrechtblad. Ik heb dit blad nooit mooi gevonden, maar bij aankoop van ons jaren ’30 klushuis was het een budgetkeuze. En dus besloot ik het aanrechtblad te verven, de kastjes nieuwe knoppen te geven, de accessoires te veranderen en ten slotte werd de brickwall die 3 jaar geleden door Stonepress was aangebracht, geüpdatet. Kijken jullie mee naar onze keuken makeover? Zelfde keuken, nieuwe look!

Brickwall door Stonepress

keuken, interieurblog, keuken makeover, makeover, keukeninspiratie, bakstenen muur, stenen muur, oude muur, Stonepress, Superkeukens, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageVier jaar geleden wou ik heeeel graag een brickwall als achterwand in de keuken. Maar helaas konden we dit bij plaatsing van de keuken – na talloze onvoorziene uitgaven, zie ook mijn blogpost over het kopen van een oud huis – niet betalen. We besloten om eerst alle noodzakelijke dingen in huis te regelen en de afwerking cq. styling later te doen.

Een jaar na aankoop hadden we budget vrijgemaakt voor een brickwall, maar zaten we met het probleem dat onze keuken direct tegen de achterwand was geplaatst. Hierdoor waren steenstrips voor ons geen oplossing. Die zijn te dik en zouden te ver naar voren komen, tegen de kookplaat aan. Bovendien zijn steenstrips vrij statisch (alle stenen hebben hetzelfde formaat en dezelfde kleur, nuances ontbreken). Ik zocht daarom naar een unieke(re) oplossing met een dunnere steen en kwam uit bij Stonepress. Destijds maakte Stonepress brickwalls door mallen in een soort gips te drukken en deze na drogen ter plekke met de hand te verven. Het resultaat was prachtig! Bij mijn weten was ik destijds de eerste Instagrammer die een dergelijke brickwall had. Mede dankzij de vele likes op onze brickwall, is mijn account enorm gegroeid (@thathomepage)!

Maar, de tijd staat niet stil en ook Stonepress niet. De methode van zetten was destijds erg tijdrovend. Zo waren ze met twee man een hele dag bezig met onze relatief kleine muur. Inmiddels maakt Stonepress zelf stenen op eigen locatie die daar ook worden gekleurd. Het mooie is dat er nu diepteverschil mogelijk is door verschillende diktes stenen te plaatsen. Ook zijn er halve stenen mogelijk en stenen met effect, zoals bijvoorbeeld met scheuren. Hierdoor krijg je een veel “echter” effect van een oude, doorleefde muur. En nog altijd zijn de stenen dunner dan steenstrips! Ik was dan ook erg gelukkig toen Stonepress voorstelde om onze muur te updaten. De nieuwe brickwall is niet meer van een échte oude muur te onderscheiden.

brickwall, oude muur, bakstenen muur, steenstrips, oude muur effect, Stonepress, keuken, keukenwand, keukeninspiratie, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

keuken, keuken makeover, keuken opknappen, keukeninspiratie, brickwall, stenen muur, bakstenen muur, oude muur, keuken update, doe het zelf, klussen, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Aanrechtblad verven

aanrechtblad verven, keuken makeover, Vestingh, keukenblad verven, keukeninspiratie, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageOp advies van Vestingh, verfde ik ons bruine aanrechtblad met een vloercoating. Helaas bleek dat de vloercoating niet goed aan het aanrechtblad hechtte, ondanks dat ik alle stappen uit de voorbereidingsfase exact heb opgevolgd. De vloercoating bladdert erg snel af door bijvoorbeeld heen en weer schuiven van apparaten. Zie bijgaande foto van een afgebladderd stukje onder ons koffiezetapparaat.

Nu denk je misschien: dan verf je dat toch even bij? Dat heb ik inderdaad gedaan, maar dit wordt niet mooi. En bovendien bladdert er elke dag wel ergens een stukje af, dus zo blijf je bezig. Wat er nu moet gebeuren, is de gehele verflaag eraf schuren en het blad opnieuw coaten. Simpelweg over de huidige verflaag heen schilderen gaat helaas niet, omdat de onderste laag daarmee niet alsnóg hecht.

aanrechtblad verven, vloercoating, coating, keukenblad verven, keuken makeover, keukeninspiratie, thathomepage, (th)athomepage, interieurblogHet lastige is, dat ik door mijn zenuwletsel niet zelf kan schuren. Dat is voor mij een te zware klus. Ook heb ik vraagtekens bij het schuren van ons blad, omdat het kunststof is. Ik had specifiek voor dit product gekozen, omdat schuren niet noodzakelijk zou zijn. Van Vestingh heb ik gelukkig nieuwe coating toegestuurd gekregen, zodat ik niet nogmaals €126 kwijt ben aan nieuwe verf. Ook gaan ze de online informatie op dit punt aanpassen.

Wanneer het aanrechtblad opnieuw gecoat is en ik zeker weet dat deze methode om een aanrechtblad te verven werkt (of niet werkt, dat is dus nog even afwachten), laat ik het weten. Met de kleur (ash grey) ben ik overigens erg gelukkig! Update: ook de nieuwe laag coating (na schuren) hechtte niet goed. Het liet wederom op meerdere plekken los. Als je niet zéker weet dat een dergelijke coating op het materiaal van jouw aanrechtblad blijft hechten, is mijn advies: don’t try this at home. Ik heb inmiddels een nieuw aanrechtblad besteld. 

USB stopcontacten

USB stopcontact, stopcontact, usb stopcontact, klussen, lidl, doe het zelf, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageIk verving onze normale stopcontacten voor USB stopcontacten. Steeds meer apparaten kun je met een USB kabel opladen (bijv. onze blender to go) en het leek mij handig om te kunnen laden zonder telkens een andere stekker uit het stopcontact te moeten halen. En inderdaad: USB stopcontacten zijn ontzettend praktisch! Je moet ze alleen niet – zoals ik – bij Lidl kopen. Deze stopcontacten hebben namelijk geen standaard Nederlands formaat en ze pasten daarom niet zo 1-2-3 in het gat in de muur.

Ikea Botkyrka wandplanken

Ikea Botkyrka, wandplank, wandplanken, keukenplank, keukenplanken, keuken makeover, keukeninspiratie, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage, keukenOnze houten Bij Lien wandplank in de keuken heb ik vervangen voor twee metalen Ikea Botkyrka wandplanken. Ik vind ze prachtig en ben er erg blij mee, maar het ophangen was best wel een klus. De bijgeleverde bevestiging is niet waterpas, waardoor je deze scheef moet ophangen wil de plank enigszins recht hangen. Beware of that als je deze planken overweegt te kopen.

Stelton & RIG-TIG

keuken, makeover, brickwall, Stelton, Rig Tig, kitchendecor, keukenaccessoires, keukenspullen, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageBij een keuken makeover horen nieuwe accessoires! In mijn blogpost over wonderschone waterkokers vertelde ik dat ik op zoek was naar een nieuwe waterkoker. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Stelton Emma in de kleur white chalk. Deze waterkoker past perfect bij mijn Theo theepot en theekopjes in de kleur sand. Wat ik heel gaaf vind aan de Theo collectie is het Scandinavische design met bamboe details. Scandinavia meets Asia: oftewel Scandasia!

keukenvolhouder, Rig Tig, RIG-TIG, keukenaccessoires, keuken, makeover, keukeninspiratie, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athompageDe bamboe elementen vind je ook bij de keukencollectie van RIG-TIG, waarvan ik een keukenrolhouder en messenblok heb. Je kunt via de website van Stelton en RIG-TIG je bestelling naar Nederland laten verzenden of je koopt deze mooie merken bij één van de Nederlandse distributeurs zoals Fonq of Bol.com. De witte “vogel” is een brandblusser, zie ook mijn blogpost over handige huishoudelijke hulpjes die nog mooi zijn ook!

Knoppen en overige accessoires

Een keuken makeover is niet compleet zonder nieuwe knoppen of greepjes op de keukenkastjes. Ik verving onze standaardgrepen voor mooie messing knoppen van House Doctor. Ik kocht ze per set van twee.

broodrooster, Lidl, keuken, keukenapparatuur, keukeninspiratie, keuken makeover, keukenspullen, afwasset, Ikea, afwasborstelhouder, budget, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageDe zwarte afwassets van Zone Denmark vind ik echt schitterend, maar ook erg duur. Een budget alternatief is deze afwasborstel van Ikea (€0,99) met zwarte houder (€2,49). Het leuke vaatdoekje met “someone has to do the dirty work” is biologisch afbreekbaar en is van Mijn Stijl, net als de zeepflacon. Ben je nog op zoek naar lekkere handzeepjes? Lees dan ook eens mijn blogpost over 8x heerlijke handzeep!

Ook voor de broodrooster koos ik voor een budgetoptie: ik kocht ‘m voor €19,99 bij Lidl. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Ik heb gekozen voor een gouden voorkant met zwarte zijkant. Precies andersom is ook verkrijgbaar: een zwarte voorkant met gouden zijkanten.

Ik ben benieuwd wat jullie van onze keuken makeover vinden! Heb je vragen over onze keuken makeover? Je mag me altijd een berichtje sturen of een reactie achterlaten onder deze blogpost.

Deze keuken makeover kwam tot stand in samenwerking met Home Comfort Press. De geüpdate bakstenen muur was een geschenk van Stonepress. Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een percentage commissie over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om mijn website te onderhouden. Bedankt dus! Ook samenwerken? Leuk! Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Stuur een mail naar linda@thathomepage.com. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda