Één van mijn wensen na de verbouwing, was meer opbergruimte in de woonkamer. Omdat we in de keuken geen bovenkasten meer hebben, heb ik daar enkel nog serviesgoed staan dat we dagelijks gebruiken. Mijn mooiste servies en glaswerk wou ik graag in een vitrinekast uitstallen. Maar tegelijk wou ik speelgoed en spelletjes uit het zicht kunnen opbergen. Kortom, ik ging op zoek naar een kast met bovenin glazen deurtjes en onderin dichte. En die vond ik! In deze blogpost geef ik een kijkje in mijn nieuwe servieskast!

Servieskast met open én dichte deurtjes

Eerst even de before situatie. Voorheen kon ik langs onderstaande muur geen diepe servieskast kwijt, omdat er door een gekke pui middenin de woonkamer anders onvoldoende loopruimte overbleef richting de keuken. Bij de verbouwing is deze pui verwijderd en nu is er ruimte (en licht!) genoeg. Over de diepte van de servieskast hoefde ik me dan ook geen zorgen te maken. Qua hoogte wou ik het liefst gelijk uitkomen met de deuren en qua breedte hadden we 250 cm om mee te werken.

woonkamer, verbouwen, verbouwing, interieur, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Uiteindelijk kwam ik uit bij vitrinekast Chow van Vtwonen. Ik kocht twee stuks die ik strak tegen elkaar plaatste. Nu lijkt het één brede servieskast van 210 cm en past het kleine tafeltje van mijn grootouders er nog naast.

servieskast, interieur, meubels, kastenmeubel, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage, hout in huis, houten meubels, houten interieuritems, walnoot, walnoothouten meubels, Vtwonen Chow, Vtwonen vitrinekast, vitrinekast, servieskast, buffetkast

servieskast, interieur, meubels, kastenmeubel, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage, hout in huis, houten meubels, houten interieuritems, walnoot, walnoothouten meubels, Vtwonen Chow, Vtwonen vitrinekast, vitrinekast, servieskast, buffetkast

Nieuw meubelbeslag servieskast

Wat ik heel mooi vind aan deze kasten is het contrast tussen de walnoten binnenkant en de greige buitenkant. Wat ik echter minder mooi vond, waren de originele greige greepjes. Deze vond ik net wat te groot en het was in mijn ogen logischer geweest als het walnoot van de binnenkant aan de buitenkant zou terugkomen door middel van het meubelbeslag. Daarom verving ik de oorspronkelijke handgrepen voor walnoten meubelknoppen.

Vtwonen Chow, vitrinekast, buffetkast, vervangen meubelbeslag, vervangen meubelknoppen, walnoten meubelknoppen, nieuw meubelbeslag, interieur, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Inrichting servieskast

Om het vice versa ook te laten matchen, koos ik binnenin de kast voor accessoires in de kleur van de buitenkant. Zo past mijn Rig-Tig Carry-On tray bijvoorbeeld perfect bij kleur van de servieskast. En omdat het dienblad lekker groot is (47×30 cm) kan ik zowel mijn Stelton Pilastro karaf, drinkglazen én serveerschalen (Ø23 en Ø15 cm) erop kwijt. Met haar ribbels is deze set helemaal van nu, maar tegelijk ook klassiek dankzij het op art deco geïnspireerde design.

servieskast, servies, Vtwonen Chow, vitrinekast, buffetkast, Rig-Tig, Stelton, Pilastro, Stelton Pilastro, thathomepage, (th)athomepage, glaswerk, ribbel servies

Stelton, Stelton Pilastro, Rig-Tig, Rig-Tig carry on, dienblad, servieskast, glaswerk, servies, thathomepage, (th)athomepage, interieurblog, interieurinspiratie

Ik heb ook de wijn-/champagnekoeler uit de Pilastro serie van Stelton. Die heb ik – wel zo toepasselijk – naast onze collectie champagnekurken gezet. Wij zijn begonnen met sparen van kurken op ons allereerste weekendje weg. Bij iedere vakantie en elk major life event, zoals onze trouwdag, voegen we een kurk mét datum toe! De Pilastro wijnkoeler past ook perfect naast mijn Lyngby ribbelvaas.

servieskast, wijnkoeler, champagnekoeler, champagnekurken bewaren, kurken bewaren, Stelton, Stelton Pilastro, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Het enige dat ontbreekt aan mijn servieskast, is binnenverlichting. Toen ik mijn Pier draagbare LED lamp tijdelijk in de kast zette, merkte ik dat de walnoten binnenkant nóg mooier uitkomt als er licht op schijnt. Normaal gebruik ik deze oplaadbare lamp buiten, maar ik had ‘m vanwege een stormaankondiging even opgeruimd. En dat bracht inspiratie! Het liefst zou ik lichtstrips op elke plank in de servieskast aanbrengen, maar ik heb dit soort strips nog niet in walnootkleur gevonden. Mocht iemand tips hebben, hoor ik het graag!

servieskast, buffetkast, vitirinekast, Vtwonen Chow, walnoten kast, kast walnoot, Stelton, Pilastro, interieur, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn nieuwe servieskast vinden!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Stelton en Rig-Tig. Ook interesse in een samenwerking? Leuk! Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen. 

Linda