Sinds jaar en dag is Lego een begrip in huishoudens over de hele wereld. Wie heeft er niet mee gespeeld? Naast de vele sets met bouwstenen verkoopt Lego tegenwoordig ook hippe items voor in het interieur. En ook andere bedrijven produceren interieuritems die op het bekende bouwsteentje zijn geïnspireerd. In deze blogpost zet ik mijn favo Lego items voor in het interieur op een rijtje!

Lego BRICK opbergers

Lego, LEGO, lego, lego in het interieur, lego opbergbox, lego opberger, lego opbergdoos, lego brick, speelgoed opbergen, speelgoed opberger, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageIk begin met de populaire Lego BRICK opbergers. Wij hebben maar liefst zes stuks in huis! Want.. ze zijn niet alleen functioneel, maar ook nog eens mooi. De opbergboxen zijn ontworpen door Deense designstudio Room Copenhagen onder licentie van Lego. Het is dus een officieel LEGO® product. Er zijn verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een opberger met of zonder lade en voor een vierkant of rechthoekig model. Ook zijn er vele verschillende kleuren beschikbaar. Je shopt de Lego opbergers oa bij Fonq, Bol.com en Blokker.

Lego, Lego in het interieur, interieurinspiratie, lego opberger, lego opbergers, houten lego, lego hout, lego fotolijst, lego wandhaak, lego plank, thathomepage, (th)athomepageNóg mooier dan de kunststof variant, vind ik de houten Lego opberger met lade. Deze opberger is in een vierkant en rechthoekig model verkrijgbaar. Ook kun je kiezen tussen licht en donker hout. Een werkelijk schitterend Lego item voor in het interieur, maar… je moet er wel diep voor in de buidel tasten! Prijzen fluctueren, maar reken op zeker €200 voor een rechthoekige opberger. Naast de houten opbergers zijn ook de houten wandhaken, boekenplanken en fotolijstjes echte jaw droppers. Met – helaas – dito prijskaartje.

Ikea BYGGLEK opbergboxen

De Lego opbergers van Room Copenhagen gebruiken wij voor allerhande speelgoed. Voor Lego zelf zijn ze helaas niet zo handig. Dit omdat kleine onderdelen in de bodem vast blijven zitten. Maar, er is nog een leuke Lego opberger op de markt!

Lego, Ikea Bygglek, Ikea Lego, lego opberger, lego in het interieur, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageIn samenwerking met LEGO® heeft Ikea de BYGGLEK serie ontwikkeld. De witte opbergboxen hebben allen een deksel die tevens functioneert als bouwplaat. Hierdoor kan er met Lego óp de deksels worden gespeeld én zijn de boxen stapelbaar.

De Ikea BYGGLEK serie bestaat uit één grote opbergbox van 35 x 26 cm en één middelgrote opbergbox van 26 x 18 cm. Daarnaast is een set van drie kleinere opbergboxen voor op het bureau verkrijgbaar. De grote opbergboxen kosten respectievelijk €19,99 en €16,99 en de kleinere boxset kost €14,99.

Naast de opbergboxen zelf, is er ook een LEGO® bouwsetje verkrijgbaar om mee te spelen. 

Lego figuur

Lego, lego in het interieur, brickboard, legopop, legoklok, kinderkamer, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageAndere populaire Lego items voor in het interieur zijn Lego figuren. Zo kun je bijvoorbeeld voor een betonnen Legopop gaan of voor een Legopop krijtbord. Ben je een liefhebber van hout? Kijk dan eens bij Bricksonthewall voor toffe Lego silhouetten van hout! Er zijn verschillende figuren verkrijgbaar. Van het klassieke Lego poppetje tot Batman.

Ook heel erg gaaf is de klok in de vorm van een Lego figuur die met of zonder cijfers verkrijgbaar is. Wil je kans maken op deze gave klok? Check dan gauw mijn winactie op Instagram ism Bricks on the Wall.

Brickboard

Een ander tof product dat je bij Bricks on the Wall vindt, is het Brickboard. Op dit houten wandbord kan je kind zijn of haar favoriete Lego figuurtjes uitstallen. De houten borden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en in verschillende kleuren. Ook kun je kiezen tussen zwarte of witte bouwstenen.

Zelf hebben wij een Brickboard in formaat 40×50 cm. Oorspronkelijk had dit Brickboard een lichtroze dip, maar ik verfde de dip over in de kleur sandy beach zodat ‘ie beter past bij de nieuwe dino/junglekamer van onze dochter.

dinokamer, junglekamer, junglekamer met dino's, kinderkamer, kinderkamerinspiratie, kinderkamer inrichten, kinderkamer inrichting, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Lego bewaarbundel

Koestert, bewaarbundel, bewaarmap, opbergmap, bouwinstructie, Lego, Lego bewaarbundel, Lego bewaarmap, Lego boekjes bewaren, interieur, LEGO, Lego, Lego in het interieur, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageEn ten slotte: waar Lego is, zijn bouwinstructies. Maar waar bewaar je toch al die boekjes? Webshop Koestert heeft de perfecte oplossing: een prachtige Lego bewaarbundel, verkrijgbaar in verschillende kleuren. De extra stevige bewaarbundel heeft twee ringen die gemakkelijk open en dicht kunnen zodat de benodigde bouwinstructie eenvoudig uit de bundel kan worden gehaald. Maak je liever geen gaatjes in de boekjes? Gebruik dan insteekhoezen, die passen perfect in deze bundel.

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer leuke artikelen te plaatsen! Ook samenwerken? Ik werk graag samen met merken & bedrijven die bij mij passen. Mail naar linda@thathomepage.com. Ik plaats geen gastblogs of voorgeschreven teksten, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda