Sinds de aankoop van ons jaren ’30 klushuis zijn wij bezig met het opknappen ervan. We doen dit in fases, omdat alles in één keer nu eenmaal niet in ons budget past. Zo zijn we momenteel bezig met het bouwen van een nieuwe badkamer. Omdat dit best een grote uitgave is, is er dit jaar geen budget om de achtertuin onder handen te nemen. Maar, onze afgeleefde loungeplek had wel een kleine makeover nodig.  We probeerden dit zo budgetproof mogelijk te doen. Kijk je mee?

Ikea loungeplek

Je kent ‘m vast wel: de Äpplarö serie van Ikea. Wij kochten 4 jaar geleden de modulaire 3-zits bank uit deze serie. De eerste jaren stalden we de loungebank na iedere zomer braaf op zolder, maar het derde jaar kwam de klad erin. We lieten ‘m buiten staan. Hij had toch al wat slijtage, omdat we verzuimd hadden er een tuinmeubelhoes bij te kopen en het in de zomer nu eenmaal ook wel eens regent of stormt. En zo kwam het dat onze loungebank hard aftakelde.

Ikea, Ikea Äpplarö, Äpplarö, Applaro, loungeplek, loungebank, tuinmeubelen, tuin, loungeplek makeover, makeover, tuinmeubilair, tuininspiratie, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage, opknappen, loungebank opknappen, tuinmeubelen opknappen, tuinmeubelen beitsen

Ai. Tijd voor een opknapbeurt! Ik bestelde houtlazuur voor buiten gebruik (€6,99) en overtuigde manlief dat ook hij lekker bruin zou worden van een verfrondje in de zon.

Boren in baksteen

Na de loungebank was de bakstenen muur bij onze loungeplek aan de beurt. Ik mocht van Bosch Home & Garden de UniversalImpact 18 draadloze boormachine uitproberen. Deze combi-boormachine is perfect voor de wat steviger klussen. Je kunt ermee schroeven en boren in hout en metaal én hij functioneert als klopboor. Ideaal dus voor boren in een bakstenen muur.

Bosch, UniversalImpact 18, UniversalImpact, combi-boor, boormachine, klopboor, klussen, doe het zelf, opknappen, DIY, boren, boor, thathomepage, (th)athompage, power for all

Lichtsnoer

De gaten voor de haakjes om een lichtsnoer aan op te hangen, waren zo gemaakt met de UniversalImpact 18. Normaal doe ik dit soort dingen niet zelf. Vanwege mijn zenuwletsel gaat een zware boormachine vasthouden namelijk niet samen met balans houden. Maar de UniversalImpact 18 is met 1,3 kilo licht genoeg. Ter vergelijking: de boormachine die we voorheen gebruikten weegt 2.6 kilo. Het dubbele dus!

klussen, doe het zelf, combi-boor, Bosch, Bosch UniversalImpact 18, UniversalImpact 18, combi-boor, boor, klopboor, boren in baksteen, bakstenen muur, tuinmuur, buitenmuur, thathomepage, (th)athomepage, Linda Hummel

Power For All

Een ander punt dat ideaal is aan deze combi-boor, is het unieke Power For All systeem. Alle draadloze apparaten van Bosch werken met dezelfde – onderling uitwisselbare – accu. Zo kan ik de accu van mijn draadloze Bosch Unlimited Stofzuiger dus óók gebruiken voor mijn UniversalImpact 18 boormachine en vice versa en zit ik dus nooit zonder power.

Bosch, UniversalImpact 18, UniversalImpact, combi-boor, boormachine, klopboor, klussen, doe het zelf, opknappen, DIY, boren, boor, thathomepage, (th)athompage, power for all

Palmbladeren

Naast een lichtsnoer wou ik graag wat budget- en regenproof muurdecoratie toevoegen. Bij Lobbes Wonen scoorde ik drie gouden palmbladeren van kunststof voor slechts €1,79 per stuk. Ik knipte de steel eraf en hing de palmbladeren aan dezelfde soort muurhaakjes als het lichtsnoer. Tot nu toe zijn ze nog niet weggewaaid, dus dit lijkt perfect te werken!

tuinmuur, buitenmuur, tuin, tuindecoratie, tuin makeover, makeover, decoratie, tuininspiratie, klussen, doe het zelf, muurdecoratie, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Styling

tuinkussen, sierkussen, kussen maken, diy kussen, tuininspiratie, tuin, interieurinspiratie, thathomepage, kussen, (th)athomepageMet een beetje extra styling was de mini makeover van de loungeplek klaar! Ons buitenkleed heb ik al jaren en blijft mooi. Elk seizoen even een rondje met de hogedrukspuit erover (wij hebben de Kärcher K2 Home) en hij is weer zo goed als nieuw. Het liefst zou ik een kussen op maat willen voor de tuinbank, omdat een dikker kussen prettiger ligt voor mij. Dit bleek echter vrij prijzig en zat voor nu niet in het budget.

Wél maakte ik zelf een eigen sierkussentje met wat reststof van het kussen op onze erkerbank. Ik gebruikte een metalen decoratietak als stempel door deze met goudverf te bespuiten en vervolgens op de stof te drukken. Heel simpel, maar heel blij met het minimalistische resultaat!

loungeplek, loungebank, tuin, tuindecoratie, tuinmeubel, Ikea, Ikea Applaro, Ikea tuinbank, Ikea tuinmeubel, muurdecoratie, tuinmuur, buitenmuur, klussen, doe het zelf, tuininspiratie, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Extra loungeplek

Omdat onze loungeplek bij de muur in de volle zon ligt en ik niet altijd zin heb om een schaduwdoek te spannen, creëerde ik een extra loungeplek onder onze boom in het gras waar altijd schaduw is. Normaal gesproken lig ik daar tussen de enorme grassprieten, omdat grasmaaien rond een boom best lastig is. Maar dankzij de EasyGrassCut 18 die ik van Bosch Home & Garden mocht testen hebben we voor het eerst een perfect gemaaid gazonnetje. Zowel langs de de randen van het gras als langs de boom!

Bosch, grastrimmer, grasmaaier, kantenmaaier, kastensnijder, tuin, tuininspiratie, gras, EasyGrassCut 18, Bosch power tools, thathomepage, (th)athomepage

Wat erg ideaal is aan deze grastrimmer, is het feit dat hij draadloos is. Ik vind zo’n snoer dat door de hele tuin slingert maar niks, zeker niet als onze mini aan het rondrennen is. Ook de EasyGrassCut 18 werkt met een onderling uitwisselbare accu van het Power For All systeem. Een tweede punt dat erg prettig werkt, is het wisselen van trimmen naar randsnijden met één druk op de knop zonder te hoeven bukken.

Bosch, grastrimmer, grasmaaier, kantenmaaier, kastensnijder, tuin, tuininspiratie, gras, EasyGrassCut 18, Bosch power tools, thathomepage, (th)athomepage

Et voilà: met mijn (opvouwbare) outdoor ligbed en mijn DIY papieren palmbladeren een heerlijke extra loungeplek!

loungeplek, tuin, tuininspiratie, loungen, lounger, zitzak, tuindecoratie, thathomepage, (th)athomepage

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Bosch Home & Garden en bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een percentage vergoeding over. Dit kost jou niks extra, maar helpt mij wel om mijn site in de lucht te houden! Ook samenwerken? Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats nooit voorgeschreven teksten. Mail naar linda@thathomepage.com of vul het contactformulier in. 

Linda