We hebben ze allemaal wel in huis: boeken. Een goed gevulde boekenkast is prachtig, maar persoonlijk word ik onrustig van al die verschillende kleuren omslagen. Achter dichte kastdeuren zetten dan maar? Niet nodig! Er zijn ook interieurverantwoorde oplossingen. Voor wie – net als ik – van eenheid houdt in de boekenkast, geef ik hieronder een aantal voorbeelden van minimalistische boekenkast styling.

1. Draai ze om!

De állersimpelste manier om boeken in het interieur te integreren zonder dat ze een storende factor vormen, is om ze met de rug naar achteren te zetten (dus met de bladzijden naar voren). Als je de boekenplanken helemaal vol stapelt, zullen de gekleurde omslagen niet meer te zien zijn. Een mooi voorbeeld van deze minimalistische boekenkast styling vind je bij Abi Dare (Instagram: @thesefourwallsblog).

 

Abi’s persoonlijke reden om haar boeken om te draaien, is een aandoening genaamd synesthesie. Je leest er hier meer over op Abi’s blog.

Wanneer je geen boekenkast of inbouwkast hebt, is het omdraaien van boeken wellicht niet afdoende als je (helemaal) geen kleur meer wilt zien. Heb je bijvoorbeeld losse boekenplanken aan de muur hangen, dan zul je van de buitenste en/of bovenste boeken de (gekleurde) omslag blijven zien. Dit kun je gelukkig gemakkelijk oplossen door de boeken te kaften.

2. Boeken kaften

Zelf kaft ik mijn boeken altijd met kraft cadeaupapier van Hema. Dit papier heeft een redelijk goede kwaliteit om boeken mee te kaften en heeft een fijne neutrale kleur. Het past bijvoorbeeld perfect bij mijn houten fotolijsten van Desenio en Moebe.

boeken kaften, boeken, boekenkast styling, minimalistische boekenkast styling, minimalistisch interieur, interieur, interieurstyling, interieurinspiratie, book shelf styling, book styling, thathomepage, (th)athomepage, interieurblog

Heb je even niet meer zo helder voor de geest hoe je ook alweer moet kaften? Het is gelukkig niet moeilijk. Op mijn Instagram (@thathomepage) heb ik een instructiefilmpje geplaatst. Klik hier voor het filmpje.

3. Kaft stempelen

Vind je het jammer dat je geen onderscheid meer kunt maken tussen al je boeken wanneer ze gekaft zijn? Door ze te stempelen voorzie je ze van een minimalistische markering die zeker niet misstaat in een Scandinavisch interieur. Zelf heb ik een stempelset met letters van Hema. Af en toe verkoopt Xenos ook alfabet stempelsets en ook bij Action zitten ze zo nu en dan in het assortiment.

boeken kaften, minimalistische boeken styling, boeken styling, boekenplank, boekenplanken, boekenstyling, minimalistisch interieur, boeken stempelen, book styling, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

4. Kaft labelen

Een andere manier om je gekafte boeken te voorzien van een markering, is door ze te labelen. Labelprinters zijn er in vele soorten en maten. Zelf heb ik de Dymo Junior labelprinter voor labels met een retro look. NB: soms is de Dymo Junior labelprinter uitverkocht via Bol.com, maar vaak is er binnen een paar dagen nieuwe voorraad beschikbaar. Je kunt eventueel aanvinken om via e-mail op de hoogte te worden gehouden.

De Dymo Junior labelprinter werkt erg prettig en is absoluut van veel betere kwaliteit dan bijvoorbeeld de lettertang van Hema die ik eerst had en uiteindelijk heb weggegooid wegens slecht functioneren.

Bij Bol.com kun je niet alleen zwarte labels kopen voor de Dymo labelprinter, maar ook labels met een andere kleur. In plaats van zwart met witte letters, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor wit met zwarte letters.

boekenkast, boeken, boeken styling, minimalistische boekenkast styling, boekenplank, book styling, interieurinspiratie, interieur, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

boekenkast, boekenplank, boekenplanken, boeken, boekenstyling, boeken styling, boeken kaften, minimalistisch boekenkast styling, bookshelf styling, eenheid in de boekenkast, interieurinspiratie, interieurstyling, thathomepage, (th)athomepage

Ik ben benieuwd welke minimalistische boekenkast styling jullie het mooist vinden. Laat het me weten in een reactie hieronder!

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, ontvang ik hier een klein percentage vergoeding voor. Hiermee betaal ik de kosten van mijn website zodat ik deze in de lucht kan houden. Bedankt dus voor je eventuele aankoop! Interesse in een samenwerking? Leuk! Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats echter géén voorgeschreven teksten. Mail naar linda@thathomepage.com of vul het contactformulier in. 

Linda