Onze dochter heeft een nieuw bureautje in haar speelhoek! Ze kreeg een wandbureau dat heel handig in hoogte verstelbaar is. En het ophangen verliep makkelijker dan ooit dankzij mijn nieuwe supersonische gadget: de Zamo laser measure van Bosch. Kijk je mee naar onze nieuwe speelhoek?

Oude speelhoek

Onze oude speelhoek is op Instagram (@thathomepage) veelvuldig in beeld geweest. Ook vertelde ik in een interview met Van Zussies al eens waar we alle spulletjes kochten. Maar nu onze kleine dame richting groep 2 gaat, werd het tijd voor een hoger bureautje.

speelhoek, kinderhoek, kinderen, spelen, speelgoed, kidscorner, plancorner, playroom, speelgoed, toys, wooden toys, houten speelgoed, kinderkamer, nieuwe speelhoek, Bosch, Bosch Zamo, Zamo, afstandsmeter, laser measure, interieur, interieurinspiratie, thathomepage

Modulair wandbureau

Ik heb best een tijdje gezocht naar een nieuw tafeltje of bureautje. Het liefst wilde ik een bureautje dat in hoogte verstelbaar is, zodat het met mijn dochter meegroeit en we niet volgend jaar alweer aan een nieuwe toe zijn. Ook zocht ik naar een exemplaar van ongeveer 30 cm diep. Het “oude” tafeltje heeft dezelfde diepte en dat past perfect bij de afmeting van het grachtenpandkastje en de speelkeuken die (uiteraard) weer een plekje moesten krijgen.

Uiteindelijk viel mijn oog op het modulaire wandsysteem van het Zweedse merk String Furniture. Dit  wandsysteem kun je op allerlei manieren samenstellen. Zie ook mijn blogpost over musthave modulekasten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zelf vind ik het ideaal dat we de onderste plank die nu als bureauplank wordt gebruikt, gemakkelijk een “treetje” hoger kunnen leggen wanneer dat nodig is.

Bosch Zamo laser measure

Bosch, Bosch Zamo, Zamo, Zamo laser measure, Zamo laseer measure set, Bosch Zamo laser measure, meten, afstandsmeter, digitale afstandsmeter, digitale waterpas, waterpas, laserafstandsmeter, adapteerbare laserafstandsmeter, klussen, klushuis, doe het zelf, interieur, interieurinspiratie, thathomepageIn mijn blogpost met tips bij het kopen van een oud huis, vertelde ik al dat er werkelijk niets recht is in ons jaren ’30 klushuisje. Persoonlijk vind ik dit de charme van een oud(er) huis, maar tegelijk kan het best frustrerend zijn als er iets moet worden opgehangen. Ik was dan ook benieuwd of mijn nieuwe gadget daar verandering in zou brengen.

Ik heb het over de Bosch Zamo laser measure set met daarin een afstandsmeter, lijnadapter, lintadapter en wieladapter.

Afstandsmeter

Bosch, Bosch Zamo, Bosch Zamo laser measure, laserafstandsmeter, afstandsmeter, Zamo set, Zamo, lijnadapter, lintadapter, waterpas, klussen, doe het zelf, gereedschap, klusgereedschap, meten, interieur, interieurinspiratie, speelhoek, nieuwe speelhoek, kinderhoek, speelhoekje, kinderen, speelgoed, houten speelgoed, thathomepage, opbergenMet de Zamo laserafstandsmeter meet je heel gemakkelijk afstanden. Je hoeft enkel de laser te richten en met één druk op de knop vertelt de digitale afstandsmeter je de exacte maten. En met een dubbelklik berekent het apparaatje zelfs de vierkante meters. De afstandsmeter kan metingen tot maar liefst 20 meter verrichten, dus nooit meer gedoe met een te korte rolmaat. Echt een verademing! Ik gebruikte de laserafstandsmeter om de ruimte tussen het witte grachtenpandkastje en het speelkeukentje op te meten.

Lijndadapter

Bosch, Bosch Unlimited, Bosch Unlimited stofzuiger, Bosch snoerloze stofzuiger, stofzuiger, snoerloze stofzuiger, Bosch Zamo, Bosch Zamo laser measure, laserafstandsmeter, afstandsmeter, meten, klussen, klusgereedschap, gereedschap, doe het zelf, diy, opruimen, thathomepage, klushuis, interieurToen ik eenmaal wist waar het wandbureau moest komen te hangen, gebruikte ik de lijnadapter om de zijpanelen van het wandbureau op te hangen. De lijnadapter projecteert een kaarsrechte lijn dankzij de handige waterpas. Er zit zowel een horizontale als een verticale waterpas op de adapter, dus in beide richtingen kun je een rechte lijn projecteren. Dit doe je door het apparaatje simpelweg ergens op te leggen. Ik gebruikte zelf onze klustrap. Het geeft niet als jouw klustrap (of andere ondergrond) niet helemaal recht is. De lijnadapter heeft een draaischijf waarmee je hem precies waterpas kunt draaien.

Bosch, Bosch Zamo, Bosch Zamo laser measure, laserafstandsmeter, afstandsmeter, lijnadapter, lintadapter. wieladapter, meten, ophangen, doe het zelf, diy, klussen, klushuis, nieuwe speelhoek, thathomepage, interieur, interieurinspiratieZowel mijn man als ik vonden de lijnadapter echt superhandig. Het is ideaal met aftekenen en het maakt het een stuk makkelijker om iets in je eentje op te hangen. Het is niet meer nodig dat iemand van een afstandje “tikkie naar links, nee tikkie terug” roept. Na het ophangen was de troep zo opgeruimd dankzij de Bosch Unlimited snoerloze stofzuiger waarover ik eerder al een blogpost schreef. Ik heb nog snel even gecheckt of het wandbureau écht waterpas hangt door het apparaatje met de lijnadapter op de plank te leggen. En jawel hoor, helemaal waterpas!

Lintadapter

Bosch, Bosch Zamo laser measure, Bosch Zamo, Zamo, Zamo laser measure, digitale afstandsmeter, meten, afstandsmeter, laserafstandsmeter, doe het zelf, diy, gereedschap, klusgereedschap. meetlintEen andere fijne accessoire in de Bosch Zamo laser measure set is de lintadapter. Je meet er makkelijk en snel kleine oppervlaktes mee (voor grotere afstanden raad ik de afstandsmeter aan) én de omtrek van dingen. Je trekt het lint er zo hoppa omheen. Voor het klussen in de nieuwe speelhoek hadden we de lintadapter niet persé nodig, maar hij is wel handig om in huis te hebben voor als we ooit een ronde vorm willen opmeten.

Wieladapter

Bosch, Bosch Zamo, Bosch Zamo laser measure, laser measure, Zamo, Zamo laser measure, wieladapter, meten, doe het zelf, diy, klussen, klushuis, kussen op maat, kussen bekleden, erkerbank, erkerbank kussen maken, klusgereedschap, gereedschap, interieur, interieurinspiratie, thathomepageMet de wieladapter meet je onregelmatige objecten. Stel dat je een fauteuil opnieuw wilt bekleden, dan rol je de wieladapter makkelijk over de leuningen om de benodigde hoeveelheid stof te berekenen. Deze accessoire had ik goed kunnen gebruiken toen ik een kussen voor onze erkerbank liet maken. Het was destijds een heel gedoe met het berekenen van de maten. Vooral de schuine stukken waren lastig. Fijn dat ik bij een volgende keer de Bosch Zamo wieladapter kan gebruiken!

Nieuwe speelhoek

Na het ophangen van het nieuwe wandbureau, zat het meeste werk erop. Ik voegde enkel nog wat vlaggetjes, een magneetbord en een wandhaak toe en klaar was Kees. Ehh, Linda.

magneetbord, rond magneetbord, Intratuin, magneetbord Intratuin, speelhoek, nieuwe speelhoek, kinderhoek, kinderkamer, groen magneetbord

speelhoek, nieuwe speelhoek, kinderhoek. playcorner, playtable, wall desk, wandbureau, string furniture, speelgoed, opbergen, opbergers, kinderkamer, kidsinterior, interieur, interieurinspiratie, thathomepage

speelhoek, nieuwe speelhoek, kinderhoek, String Furniture, string furniture, wandbureau, wall desk, wandsysteem, kidscorner, playroom, kinderkamer, kinderen, speelgoed, houten speelgoed, opbergen, interieur, interieurinspiratie, mamablogger, thathomepage, kidsinterior

Ik ben heel benieuwd wat jullie van onze nieuwe speelhoek én natuurlijk de Bosch Zamo laser measure vinden!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Bosch en bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te publiceren. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda