Toen we afgelopen oktober ons nieuwe huis kochten, had het nog een grote schouw met houtkachel. Wij namen de houtkachel niet over, omdat dit extreem duur is in verzekering (ivm het rieten dak) en ik bovendien betwijfel hoe gezond en milieubewust hout stoken is. Ook zat de haard op een plek in de woonkamer waar je eigenlijk een zithoek zou verwachten. Kortom: genoeg redenen om de boel te verwijderen en een nieuwe zithoek te creëren. Kijken jullie mee naar onze plannen voor een nieuwe zithoek?

Oude situatie

plattegrond, verbouwen, verbouwing, zithoek, nieuwe zithoek, plannen nieuwe zithoek, interieur, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageOp bijgaande plattegrond zie je de oude situatie met de schouw rood gemarkeerd. Klik om de foto te vergroten. De schouw zat tegen de langste muur van de kamer, waardoor er nog maar één plek overbleef voor een televisie met zithoek (groen gemarkeerd). Als gevolg hiervan was er een enorme onbenutte, open ruimte (geel gemarkeerd) van ruim 16 m2. Zonde als je het mij vraagt!

schouw, schouw verwijderen, open haard verwijderen, haard verwijderen, kachel verwijderen, houtkachel verwijderen, interieur, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageWij besloten dan ook om de schouw te verwijderen en plannen te maken voor een nieuwe zithoek. Tegen de muur waar de schouw zat, gaan we een tv-wand met opbergruimte maken.

kachel verwijderen, schouw verwijderen, haard verwijderen, verbouwen, verbouwing, interieur, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageDe oude schouw heeft een behoorlijk gapend gat in het stucwerk achtergelaten, maar gelukkig wilden we toch al opnieuw stucen. Op alle muren zit namelijk spachtelputz en dat is niet zo ons ding. Ook is het gelijk een goede gelegenheid om de stopcontacten te verlagen en nieuwe bedrading aan te leggen. Voor de tv-wand moet er sowieso nieuwe elektra worden aangebracht.

Moodboard tv-wand

De tv-wand gaat een zwevend dressoir krijgen met een open vakkenkast ernaast. Ik kies specifiek voor een zwevend dressoir in plaats van een tv-meubel, omdat je in een dressoir doorgaans veel meer kwijt kunt dan in een tv-meubel. De meeste tv-meubels zijn vrij ondiep in mijn ervaring. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn moodboard voor de tv-wand vinden!

moodboard, tv-wand, televisiewand, woonkamer, zithoek, interieurontwerp, interieurinspiratie, woonkamer ontwerp, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Nieuwe zithoek

In onze nieuwe zithoek willen we een grote hoekbank, liefst in een u-vorm. We hebben er de ruimte voor en omdat ik vanwege mijn zenuwletsel veel moet liggen, is een extra grote bank wel zo prettig. Wat ik heel tof vind aan onderstaande bank, zijn de bijbehorende dienbladen. Hoe handig! Ook heb ik de man een eigen fauteuil beloofd in onze nieuwe zithoek, dus die moest zeker worden opgenomen in de plannen. De buffetkast van Zuiver gaat zeker terugkomen in onze nieuwe inrichting. De walnoten kleur zal perfect passen bij onze nieuwe tv-wand!

nieuwe zithoek, zithoek, zithoek moodboard, zithoek ontwerp, interieur, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage, meubelwinkel Waalwijk, Piet Klerkx

Moodboard zithoek

In het moodboard voor de nieuwe zithoek maakte ik gebruik van meubels van meubelwinkel Waalwijk. Een meubelwinkel met een dergelijk formaat (maar liefst 21.0000 m2!) is een hele goede plek om interieurinspiratie op te doen.

nieuwe zithoek, zithoek, zithoek moodboard, zithoek ontwerp, interieur, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage, meubelwinkel Waalwijk, Piet KlerkxMocht je in de buurt van Waalwijk wonen, dan is de woonoutlet ook een aanrader. Hier vind je oudere collecties en showroommodellen van meubelwinkel Waalwijk en andere vestigingen.

De vloer in het moodboard hebben we trouwens al besteld! Het is de Midland Oak 22231 pvc vloer van Moduleo en hij wordt in september gelegd. Ben je benieuwd hoe ik dit soort moodboards maak? Lees dan ook eens mijn blogpost over mijn favoriete apps voor Instagram.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Piet Klerkx. Ook interesse in een samenwerking? Leuk! Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Mail uw voorstel naar linda@thathomepage.com. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen. 

Linda