Zoals je wellicht hebt gelezen in mijn blogpost over ons pandafeestje, gaven wij onze dochter een bezoek aan Ouwehands Dierenpark voor haar 5e verjaardag. Omdat ik vanwege mijn zenuwletsel niet op dezelfde dag heen en weer naar Rhenen kan reizen én ook nog de dierentuin kan bezoeken, maakten we er een midweek van in een chalet op vakantiepark De Thijmse Berg. In deze blogpost vertel ik je meer over onze minibreak en geef ik (kortings)tips voor een bezoek aan Ouwehands Dierenpark.

Vakantiepark De Thijmse Berg in Rhenen

We verbleven in een chalet op vakantiepark De Thijmse Berg in Rhenen. Dit vakantiepark ligt op slechts zes minuten rijden van Ouwehands Dierenpark. Het is een heel kindvriendelijk park met een buitenzwembad, waterspraypark met peuterbad, buiten- én binnenspeeltuin en animatieprogramma. Ook is er een restaurant met terras waar je onder meer de onmisbare vakantiepannenkoek kunt bestellen.

vakantiepark De Thijmse Berg, Thijmse Berg, Rhenen, vakantiepark, vakantie in Nederland, huisje huren, weekendje weg, Ouwehands Dierenpark, Utrechtste Heuvelrug

waterspraypark, peuterbad, vakantiepark De Thijmse Berg, Thijmse Berg, Rhenen, vakantiepark, vakantie in Nederland, huisje huren, weekendje weg, Ouwehands Dierenpark, Utrechtste Heuvelrug

Er zijn verschillende soorten accomodaties te huur op het vakantiepark. Wij kozen voor een 6-persoons chalet (type brons) vanwege de veranda met ruime loungeset, zodat ik meer ligplekken dan alleen m’n eigen lounger ter beschikking had.

De accommodaties hebben veelal hetzelfde uiterlijk, maar verschillen qua inrichting. Ze zijn namelijk geen eigendom van het vakantiepark, maar worden door het park verhuurd in de periodes dat de eigenaar er geen gebruik van maakt. Mocht je ook willen boeken, dan is mijn tip om echt even de tijd te nemen om alle kenmerken van elk huisje door te nemen. De ene eigenaar heeft namelijk nét wat meer luxe toegevoegd dan de ander. Wij boekten chalet nummer 12, met als extra’s een kinderhoekje, een schommel en Netflix. Niet verrassend dat dit laatste punt voor mij als Netflixliefhebber de doorslag gaf! Zie ook mijn blogposts over de leukste interieurseries op Netflix, mijn 10 favo guilty pleasure films op Netflix en 10x leerzame kinderseries op Netflix.

vakantiehuis, chalet, vakantiepark De Thijmse Berg, Thijmse Berg, Rhenen, vakantiepark, vakantie in Nederland, huisje huren, weekendje weg, Ouwehands Dierenpark, Utrechtste Heuvelrug, inspiratie, thathomepage, Linda Hummel

Met korting naar Ouwehands Dierenpark

Als je Ouwehands Dierenpark (of een andere dierentuin/attractiepark) wilt bezoeken, doe je er goed aan om te kijken of je ergens toegangskaarten met korting kunt kopen. De volle prijs is namelijk (overal) best stevig. Persoonlijk bespaar ik niet alleen graag op mijn interieur aankopen, maar ook op dit soort activiteiten. Zeker omdat dergelijke bezoekjes in verband met de noodzakelijke overnachting(en) door mijn zenuwletsel, al duur genoeg zijn. Ik deel dan ook graag mijn kortingstips met jullie.

Korting via spaaracties

Vaak houden supermarkten in het voorjaar spaaracties waarmee je voor korting kunt sparen die je de hele zomer op uitstapjes kunt verzilveren. Zo heeft Albert Heijn vaak een tweede-kaartje-gratis-actie.

Jumbo dagje uit, korting, dagje uit, uitstapje, dagje weg, dagje uit met kinderen, dierentuin, Ouwehands DierenparkBij Jumbo gespaarde kortingsmunten kunnen bij Ouwehands Dierenpark worden verzilverd. Hoeveel korting je krijgt, hangt af van de datum waarvoor je kaarten wilt bestellen. Op sommige data krijg je maximaal €7,50 korting vanaf 10 jaar en maximaal €5 voor een kind in de leeftijd 3 tot 9 jaar. Maar, op andere dagen krijg je slechts €5 korting op álle kaarten. Én de korting geldt altijd op het HOOGSTE tarief. Dit is in het hoogseizoen €25,50 vanaf 10 jaar en €23,50 voor 3-9 jaar. Terwijl, als je via de site van Ouwehands Dierenpark boekt, je respectievelijk €24,50 en €22,50 betaalt dankzij een korting voor online boeken. Je verliest dus sowieso €1 per kaartje aan korting als je via de Jumbo-actie boekt. Ik vind dat best misleidend. Heb je al die tijd gespaard voor kortingsmunten, krijg je uiteindelijk maar €4 korting per kaartje!

Korting via loterijen en veilingen

Zelf had ik geluk met toegangskaarten, omdat ik via de Nationale Postcodeloterij 4 tickets won voor een uitje naar keuze en Ouwehands Dierenpark één van de opties was. Het viel me later op dat veel van deze loterijtickets op Marktplaats worden aangeboden. Dit is dus ook een manier om goedkoper aan toegangskaarten te komen. Let wel op dat sommige verkopers zeggen dat de kaarten te spreiden zijn (over meerdere dagen), maar dat was bij onze tickets NIET het geval. Ik moest alle tickets op dezelfde dag gebruiken.

Even later viel een aanbod van de BankGiro Loterij in de bus. Wanneer ik zou gaan meespelen, kreeg ik 4 tickets voor een dagje uit naar keuze kado. Ik las de voorwaarden goed door en zag dat ik maar één maand hoefde mee te spelen (voor €13,75) om gebruik te kunnen maken van de kaarten. Ik ben het abonnement aangegaan en heb het meteen weer stopgezet. Deze 4 tickets kon ik overigens wél over verschillende dagen spreiden.

Andere opties om goedkoper aan toegangskaarten te komen zijn kortings- en veilingsites zoals Actie van de Dag, Vakantieveilingen en Voordeeluitjes. Lees wel altijd goed de voorwaarden door, want vaak zijn de genoemde actieprijzen exclusief bijkomende kosten, zoals administratie- en boekingskosten.

Ook via ANWB, Eurosparen en Airmiles kun je korting krijgen op dagjes uit. Op het moment van schrijven zat Ouwehands Dierenpark hier niet tussen, maar vanwege het variërende aanbod is het een tip om deze aanbieders wel even bij langs te gaan wanneer je op zoek bent naar een specifiek dagje uit.

Parkeren voor peanuts

Voor parkeren bij dierentuinen en attractieparken, betaal je vaak extra bovenop de entreeprijs. Bij Ouwehands Dierenpark kost parkeren €7,50 per dag. Maar, direct naast Ouwehands Dierenpark (recht voor Hotel ’t Paviljoen dat overigens ook arrangementen met overnachtingen + toegang tot de dierentuin heeft) liggen 40 GRATIS parkeerplaatsen! Op beide dagen dat wij Ouwehands bezochten, waren er meerdere parkeerplekken vrij, dus ik raad zeker aan om deze parkeerplaatsen te checken voordat je het parkeerterrein van Ouwehands oprijdt. Deze tip geldt overigens voor alle uitjes: Google even of je in de buurt gratis kunt parkeren. Scheelde ons €15 in totaal!

parkeren Ouwehands Dierenpark, Ouwehands Dierenpark, Rhenen, dierentuin, parkeren

Ouwehands Dierenpark: een bezoekje waard?

Wat vonden we van Ouwehands Dierenpark? Het is zeker een bezoekje waard, maar ik ben niet zo enthousiast dat ik het nogmaals zou willen bezoeken. Ter vergelijking: dit gevoel had ik wél bij ons verblijf op Safari Resort Beekse Bergen.

Pandasia

Het nieuwe Pandasia is op het eerste gezicht imposant, maar bestaat eigenlijk enkel uit het verblijf van de panda’s, een mega-giftshop en een Aziatisch restaurant. Ik vond het geheel daardoor een hoog Disney-gehalte hebben en miste de authentieke sfeer die bijvoorbeeld wel alom aanwezig is in de Chinese tuin in de Hortus in Haren (Groningen).

Pandasia, Ouwehands, Ouwehands Dierenpark, Rhenen, panda's, dagje uit, dierentuin, dagje weg, uitstapje, dagje uit met kinderen, vakantie in Nederland, inspiratie, thathomepage, kinderen, dierenpark

Wat betreft de panda’s moet je echt geluk hebben dat ze actief zijn. Op beide dagen dat wij Ouwehands Dierenpark bezochten, waren de panda’s binnen en bewogen nauwelijks. Via Instagram (@thathomepage) kreeg ik berichtjes van mensen met een abonnement die de panda’s in een jaar tijd slechts één keer buiten hadden gezien. Verwacht dus geen over elkaar heen buitelende panda’s zoals in Chengdu, maar schattig zijn ze zéker.

Ouwehands, Ouwehands Dierenpark, panda's, panda, dierentuin, dierenpark, dagje uit, dagje weg, uitstapje, vakantie in Nederland, inspiratie, thathomepage, panda, Rhenen

Speelparadijs

Waar ik Ouwehands Dierenpark wel een dikverdiend compliment voor moet geven, zijn de speelmogelijkheden. Er zijn meerdere uitgebreide speeltuinen, inclusief één overdekte waar ook met zand en water gespeeld kan worden. Ook het grote springkussen (buiten) was favoriet bij onze dochter (en vele andere kinderen). Het was er drukker dan bij de meeste dieren!

Ouwehands, Ouwehands Dierenpark, dierentuin, speeltuin, dierenpark, dagje uit, dagje weg, uitstapje, dagje uit met kinderen, vakantie in Nederland, inspiratie, thathomepage

Ten slotte

Ten slotte nog een paar laatste punten die me opvielen in Ouwehands Dierenpark. Wat ik heel gek vond, was dat de meeste horecagelegenheden gesloten waren. Van de 9 eet-/drinkgelegenheden, waren er beide dagen slechts 3 open. En dat in het hoogseizoen!

Ook was er nergens wifi in het park. Dit lijkt me zeker een verbeterpunt voor Ouwehands. Qua modernisering valt er ook nog wel een slag te maken. Zo is de informatievoorziening op de bordjes zeer summier. Ter compensatie zijn de kraampjes waar medewerkers je meer vertellen over de dieren, wél heel leuk. Maar, omdat het hier erg druk kan zijn, loop je deze informatie snel mis. In andere dierenparken kun je via een app (meer) informatie krijgen over de dieren en hun leefgebied (zie bijvoorbeeld mijn blogpost over Beekse Bergen). Dit zou een goede aanvulling zijn voor Ouwehands Dierenpark.

Ouwehands Dierenpark, Ouwehands, berenbos, dierentuin, dierenpark, dagje uit, dagje weg, uitstapje, dagje uit met kinderen, vakantie in Nederland, Rhenen, inspiratie, thathomepage

Oja en als laatste, manlief vroeg mij om ook even te noemen dat je broodjes Hema-worst kunt krijgen in Ouwehands Dierenpark. Blijkbaar was dat voor hem het hoogtepunt, haha!

Heb jij Ouwehands Dierenpark ook bezocht? Ik ben benieuwd naar jouw mening! Leuk als je het in een reactie hieronder laat weten!

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een percentage vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer reviews te plaatsen. Interesse in een samenwerking? Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs. 

Linda