Je kent ze wel: van die picture perfect taarten die eigenlijk té mooi zijn om aan te snijden. Zelf vind ik het decoreren van taarten ontzettend leuk, maar ook errug tijdrovend (zeker als ik ze eerst nog zelf moet bakken). Omdat ik bovendien niet zo lang kan staan of zitten, zocht ik naar een manier om de mooiste taarten in een handomdraai te maken. En die heb ik gevonden! Hieronder vind je zes voorbeelden van echte eyecatchers die ik ieder in zo’n 20 minuten maakte.

Hema dripcakes

Pandataart

Het geheim achter alle taarten, is dat ze een kant-en-klare basis hebben. Zo gebruikte ik als basis voor de pandataart op het pandafeestje van mijn dochter de chocolade dripcake van Hema. Bij Makro kocht ik een doos met sigaretten oublies die dienst deden als bamboe. De toplaag van de dripcake bedekte ik met chocoladevlokken. Ten slotte voegde ik wat Playmobil panda’s en een cijferkaars toe. De pandaprikker bestelde ik bij AliExpress.

pandataart, kindertaart, Hema dripcake, Hema taart, taart decoreren, taart maken, snelle taart, kant-en-klare taart, thathomepage, (th)athomepage, kinderfeestje, mamablogger, kindertaart, kinderverjaardag

pandataart, kinderfeestje, sweet table, kinderverjaardag, Hema dripcake, taart decoreren, taart versieren, taart maken

Wild one taart

Voor de “wild one” taart hieronder gebruikte ik wederom een Hema dripcake, maar deze keer de groene red velvet variant. Voor de “O” gebruikte ik een mini donut van Poppies, oa. verkrijgbaar bij Jumbo in het vriesvak. Voor de “e” gebruikte ik eveneens een mini donut: ik stak ‘m met een koekjesuitsteker voorzichtig uit de donut.

De “n” stak ik – wederom met een letteruitsteker – uit een plak kant-en-klare cake. De mini donuts waren voor deze letter niet groot genoeg namelijk. Ik kleurde wit Dr. Oetker glazuur oranje door deze te mengen met een paar druppels rode en gele kleurstof. Vervolgens gebruikte ik een chocoladestift om strepen te tekenen. NB: rond EK’s, WK’s en Koningsdag produceert Dr. Oetker vaak kant-en-klaar oranje glazuur. Check dit dus zeker even, scheelt weer wat tijd!

Verder gebruikte ik zoete popcorn en muntblaadjes om te decoreren. Ten slotte voegde ik een paar goud gespoten wilde dieren toe.

wild one, wild one taart, kindertaart, verjaardagstaart, 1 jaar, taart, taart decoreren, taart maken, taart versieren, Hema taart, Hema dripcake, jungle taart, wilde dieren taart, kinderfeestje, thathomepage, (th)athomepage, mamablog, taart versieren

Hazelnootschuimtaart

Voor een Sinterklaastaart gebuikte twee kant-en-klare hazelnootschuimtaartjes. Met twee gestapelde taartjes kun je 12 personen serveren. Je bent dan per persoon iets goedkoper uit dan met de Hema dripcakes. Overigens heeft Hema ook een hazelnootschuimtaart in het assortiment, maar die heb ik zelf nog niet geprobeerd.

Sinterklaastaart, Sinterklaas, Sinterklaas taart, taart, taart decoreren, taart maken, kant-en-klare taart, taart decoratie, snelle taart, hazelnootschuimtaart, inspiratie, thathomepage, (th)athomepageVoor de decoratie gebruikte ik macarons en meringues, verschillende soorten kruidnoten, een chocoladeletter en speculaasjes in de vorm van een grachtenpand die ik kocht bij Lidl (seizoensassortiment). Houd jij – net als ik – van alles in de vorm van een grachtenpand? Lees dan ook eens mijn blogpost over huisje in het interieur. Ook leuk: mijn blogpost over ons Hema grachtenpandje én mijn blogpost over hoe je het Hema pakhuis omtovert tot een Pietenpakhuis, speciaal voor Sinterklaas!

Ten slotte voegde ik twee zelfgemaakte taarttoppers toe. Ik plakte twee stickers op wat steviger papier, knipte deze uit en gebruikte mijn Bosch gluey lijmpen om ze te bevestigen aan twee lange satéprikkers.

Diepvriestaarten

kersttaart, kerst, kerst taart, taart maken, taart decoreren, stapeltaart, diepvriestaart, Lidl taart, wintertaart, taart versieren, inspiratie, thathomepage, (th)athomepage, slagroomtaart, snelle taartAndere taarten die je goed kunt stapelen, zijn diepvriestaarten. De diepvriestaarten van Lidl vind ik het best qua smaak. Bij Lidl hebben ze bovendien een wat uitgebreider assortiment diepvriestaarten (incl seizoensvarianten) dan in andere supermarkten. Zo stapelde ik voor de taart hieronder een slagroomtaart en een Schwarzwälder Kirsch taart van Lidl. De laatste heeft als voordeel dat hij helemaal wit is, zodat je er verder niets meer aan hoeft te doen. Van de slagroomtaart sneed ik de nootjesrand af om een “naked cake” effect te creëren. Dit kun je het beste doen als de taart nog bevoren is, dat werkt het best.

kersttaart, kerst, kerst taart, taart maken, taart decoreren, stapeltaart, diepvriestaart, Lidl taart, wintertaart, taart versieren, inspiratie, thathomepage, (th)athomepage, slagroomtaart, snelle taart, Lidl taartAls je niet zo bedreven bent in het netjes afsnijden van de nootjesrand, is het een goed idee om een bekertje verse slagroom en wat klop-fix stand-by te hebben staan. Klop de slagroom goed stijf met klop-fix en bedek eventuele oneffenheden met een dunne laag slagroom. Dit heb ik bij onderstaande taart ook gedaan. Decoreren kan met alles wat je maar wilt! Zelf gebruike ik een mandarijn, rode bessen, blauwe bessen, steranijs, kaneelstokjes en rozemarijn uit eigen tuin.

Let op: verschillende diepvriestaarten kunnen een verschillende ontdooitijd hebben. Plan daarom goed wanneer je welke taart uit de vriezer haalt.

kersttaart, kerst, kerst taart, taart maken, taart decoreren, stapeltaart, diepvriestaart, Lidl taart, wintertaart, taart versieren, inspiratie, thathomepage, (th)athomepage, slagroomtaart, snelle taart

Rozemarijn

Rozemarijn vind ik superfijn om mee te decoreren. We hebben het dan ook niet voor niets in de tuin staan! Als je een rozemarijntakje op z’n kop zet, lijkt het net een dennenboompje. Voor kersttaarten is rozemarijn dan ook uitermate geschikt. Met kerst maakte ik onderstaande taart door twee slagroom(diepvries)taarten te stapelen. Ik sneed wederom de nootjes eraf en gebruikte deze keer geen extra slagroom. Ik zette twee takjes rozemarijn op z’n kop, drapeerde wat rozemarijn langs de taart en plaatste een huisje van karton met een theelichtje (op batterijen uiteraard) in het huisje. Al met al was ik maar tien minuten met deze taart bezig! Het huisje van karton was onderdeel van een adventskalender die ik kocht bij Leuk voor een Feest (seizoensassortiment).

kersttaart, kerst, taart, kerst taart, Christmas cake, taart versieren, taart decoreren, diepvriestaart, snelle taart, naked cake, stapeltaart, taart maken, snelle taart, inspiratie, thathomepage, (th)athomepage, taart decoreren, taartdecoratie

Champagnetaart

Voor oud & nieuw stapelde ik twee salted caramel diepvriestaarten van Lidl (seizoensassortiment) en zette er een champagne coupe in van Ikea ter decoratie. Deze blijft stevig staan als je eerst een dun streepje uit de bovenste taart snijdt (zoals de gleuf van een spaarpot) en het glas er schuin insteekt. Met een koekjesuitsteker stak ik twee sterren uit stroopwafels en prikte deze met lange satéprikkers in de taart. Verder gebruikte ik meringues, witte chocolade- en karamelpinda’s en strooimix van Cake Angels ter decoratie.

champagnetaart, oud en nieuw taart, nieuwjaarstaart, taart maken, taart, taart decoreren, taartdecoratie, snelle taart, makkelijke taart, diepvriestaart, Lidl taart, salted caramel, inspiratie, thathomepage, (th)athomepage

GefeliciTAART

Zie je het zelf pimpen van een taart toch niet zo zitten? Geen nood, je kunt tegenwoordig ook gewoon een picture perfect taart bestellen. Bij gefeliciTAART vind je schitterende opties, van Oreo Chocolate Layer Dripcake tot Regenboog Layer Cake. Ook zijn er vegan, gluten- en lactosevrije opties te vinden. Zelf heb ik er ook al eens besteld en eerlijk is eerlijk, de smaak is wel echt beter dan een diepvriestaart. Wil je wél de smaak, maar toch óók aan de knutsel? Je kunt bij gefeliciTAART ook verschillende thuispakketten bestellen. Bij de zogenaamde knutZELFtaarten krijg je de cakebodems aangeleverd plus alle overige ingrediënten (zoals verse slagroom) om je eigen laagjestaart op te bouwen. Superleuk!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met gefeliciTAART en bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik hier een vergoeding voor. Bedankt dus! Geïnteresseerd in een samenwerking? Leuk! Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda