Een nieuw jaar roept bij mij automatisch de behoefte aan verandering op. Als alle kerstversiering weer naar zolder is verdwenen, kan ik niet wachten om kleine (of grotere) aanpassingen aan het interieur door te voeren. Dit jaar was de eerste verandering in ons interieur het toevoegen van een kleine gallery wall naast de schouw. Ik hing er drie posters op van Desenio in eikenhouten lijsten. Desenio is een webshop met een hele ruime collectie aan prachtige posters. Zó ruim, dat het lastig kan zijn om te kiezen uit al dat moois. In deze blogpost laat ik je zien hoe je met een handige digitale truc de perfecte keuze maakt aan posters en lijsten. Enne, onderaan deze blogpost vind je een fijne kortingscode op posters van Desenio. Dat is mooi meegenomen!

Verkenningsfase

Als je de perfecte gallery wall wilt creëren (of je nou drie, tien of twintig posters ophangt), dan kost dat tijd. Stap één is dan ook bedenken wanneer je een ochtend, middag of avond vrijmaakt om de collectie van (bijvoorbeeld) Desenio eens goed onder de loep te nemen. Er is voor iedere smaak wel iets te vinden. Houd je van vintage, botanische of grafische posters? Je vindt het allemaal bij Desenio. Ook is er een grote kindercollectie. Zoals je misschien nog weet van mijn blogpost over IXXI, houd ik zelf erg van line art. In de categorie kunst vond ik een aantal prachtige, minimalistische line art posters. Ik koos voor posters “close“, “texture line curve” en “line poppy“.

Desenio, muurdecoratie, walldecor, gallery wall, posters, lijsten, inlijsten, houten lijsten, eikenhouten lijsten, moebe, moebe lijst, foto's inlijsten, fotolijst, wanddecoratie, interieurinspiratie, thathomepage

Past alles goed bij elkaar?

Toen ik deze keuze eenmaal had gemaakt, was het tijd voor het bepalen van het formaat waarin ik de posters ging bestellen. Je kunt bij Desenio overigens ook eerst op afmeting filteren. Zelf gebruik ik de volgende digitale “truc” om te bepalen of mijn keuzes a. goed bij elkaar passen, b. in welk formaat ze het mooist uitkomen en c. welke soort lijsten er het best bij zouden staan. Met de app Photogrid kun je collages maken van de door jou gekozen posters in verschillende formaten en lijsten om zo te bekijken welke optie(s) je het mooist vind uitkomen. Dit werkt als volgt.

Collage maken met Photogrid

Allereerst dien je de app Photogrid (gratis) te downloaden. Je kunt ook een andere app gebruiken om een collage te maken. Er zijn talloze apps in omloop, maar zelf vind ik Photogrid het fijnst. Vervolgens sla je afbeeldingen op van de posters en lijsten die je mooi vind. Zelf ben ik al fan van de eikenhouten lijsten van Desenio én de eikenhouten lijsten van Moebe. De mooie lijsten van Moebe kun je ook bij Desenio bestellen. De volgende stap is om de posters digitaal in de lijsten te plakken met Photogrid. Dit doe je als volgt.

Plakwerk

Bij het openen van de app kun je kiezen tussen het maken van een “raster”, het “bewerken” van een foto, de optie “plakboek” of het uitvoeren van een “premium upgrade”. Kies voor de optie “raster” (blauw).

Photogrid, Desenio, posters, lijsten, gallery wall, collage maken, app

Vervolgens selecteer je vanaf je filmrol één van de eerder opgeslagen afbeeldingen van een lijst. Klik op volgende. Verwijder het Photogrid logo door erop te drukken en het kruisje aan te klikken dat verschijnt.
Photogrid, watermerk verwijderen, app, collage maken, posters, lijsten, Desenio
Pas nu de grootte van de lijst aan door erop te drukken en je vingers naar elkaar toe te bewegen. Als de lijst mooi in het midden staat, swipe je in de onderste balk naar  “afbeelding” en klik je op deze functie.

photogrid, app, collage maken, posters, lijsten, desenio, collage maken, gallery wall, muurdecoratie, tips, thathomepage, interieurinspiratie

Nu opent je filmrol opnieuw. Selecteer één van de eerder opgeslagen afbeeldingen van een poster en maak deze passend in de lijst (wederom door erop te drukken en je vingers naar elkaar toe te bewegen). Sla de gemaakte afbeelding op door op “volgende” te klikken en vervolgens op “opslaan”.

Photogrid, app, collage maken, collage, posters, lijsten, Desenio, gallery wall, muurdecoratie, interieurinspiratie, thathomepage

Herhaal deze stappen met alle posters die je digitaal in een lijst wilt plakken. Vervolgens kun je met de gemaakte afbeeldingen een collage gaan vormen. Een collage maak je als volgt.

Collage maken

Kies na het openen van de app wederom voor de optie “raster”. Selecteer nu meerdere afbeeldingen van posters in lijsten die je zojuist hebt gemaakt. Met de button “layout” kun je de indeling veranderen. Schuif tot de layout naar je zin is!

Photogrid, collage, collage maken, gallery wall, posters, lijsten, Desenio, muurdecoratie, interieurinspiratie, thathomepageDesenio, photogrid, gallery wall, muurdecoratie, posters, lijsten, interieurinspiratie, thathomepage, wanddecoratie

Nu heb je een goede indruk van hoe je gallery wall er in het echt uit komt te zien. Ben je tevreden over je collage? Dan kun je gaan bestellen! Ik bestelde poster “close” in afmeting 21×30 met een 30×40 eikenhouten lijst en een 30×40 witte passe-partout. Poster “texture line curve” bestelde ik eveneens in afmeting 21×30 met een eikenhouten lijst in hetzelfde formaat. Poster “line poppy” bestelde ik in afmeting 13×18 met een eikenhouten Moebe lijst in A4 formaat.

Desenio, gallery wall, muurdecoratie, wanddecoratie, poster, posters, lijsten, houten lijsten, eikenhouten lijsten, inlijsten, fotolijsten, interieurinspiratie, thathomepage

Desenio kortingscode

Ben je enthousiast geworden om aan de slag te gaan met je eigen gallery wall? Dan word je vast blij van de kortingscode die ik namens Desenio mag aanbieden! Met de kortingscode THATHOMEPAGE krijg je 25% korting op posters van Desenio. Wees er snel bij, want de code is geldig t/m 10 januari 2019. Volg @desenio op Instagram voor meer inspiratie. De kortingcode geldt niet op lijsten of op posters uit de “handpicked” en “collaboration” collecties.

Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties! Laat een reactie achter onder deze blogpost of tag me op Instagram (@thathomepage) voor een repost!

Desenio, sponsored by Desenio

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Desenio. Ook samenwerken? Dat kan! Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Stuur een mailtje naar linda@thathomepage.com of vul het contactformulier in.

Linda