Onlangs was ik op zoek naar een mooie peper en zoutmolen en kwam ik verschillende prachtige exemplaren tegen. Maar, de prijzen daarvan waren nogal… gepeperd. Gelukkig wist ik uiteindelijk een toffe budgetoptie te vinden. Een snufje inspiratie nodig? Lees dan gauw verder!

Prachtige peper en zoutmolens

peper en zoutmolen, peper en zoutset, kruidenmolen, labelmaker, Skagerak Norr tray, keukeninspiratie, thathomepage, thathomepage, interieurblog, interieurinspiratieIn de keuken van ons vorige huis gebruikte ik simpele glazen peper en zoutmolens waarvan ik de originele labels verving door zelfgemaakte labels. (Klik op de foto hiernaast om te vergroten). Een echte set heb ik nog nooit gehad. Nu we verhuisd zijn, vond ik dat een goed excuus om op zoek te gaan naar een spicy stel.

Keramieken molens

Ikea Mosslanda, Ikea plank, walnoot plank, walnoten plankjes, kruidenplankjes, keukeninspiratie, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageMijn oog viel in eerste instantie op een keramieken peper en zoutmolen van Menu. Met haar walnoten dopjes zou deze set goed passen bij de Ikea Mosslanda plankjes die ik recentelijk in onze keuken heb opgehangen.

De plankjes zijn lekker budgetvriendelijk: €6,99 per stuk en de kruidenpotjes (eveneens van Ikea) zijn €2,99 per 4 stuks. De regenboog onderzetter is van Kwantum en kost slechts €1.

De peper en zoutmolen van Menu daarentegen viel zwaar buiten budget: de set kost maar liefst €160. Een andere schitterende, volledig keramieken set vind je bij Iris Hantverk. Deze set kost €128.

Vlekgevoelige molens

peper en zoutmolens, peper en zout, peper en zoutset, kruidenmolen, keukenaccessoires, keukeninspiratie, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageEr zijn ook peper en zoutmolens van Menu (met walnoten dop) die minder duur zijn. Deze zijn echter niet volledig van keramiek gemaakt. Het binnenwerk is wel van keramiek, maar de buitenkant is gemaakt van kunststof. Veelgehoorde klacht hierbij is dat je snel (vinger)vlekken ziet die er niet af te poetsen zijn. Om deze reden vielen voor mij zowel de kunststof molens van Menu af, als ook een prachtige set van Blomus. Met een prijs van €66 was deze set weliswaar betaalbaar, maar ivm de kunststof buitenkant (vinger)vlekgevoelig.

Houten peper en zoutmolens

Om niet constant op vlekken te moeten letten, leek een houten peper en zoutmolen mij de beste optie. En wat een schitterende houten exemplaren zijn er verkrijgbaar! Helaas moet je er vaak wel diep voor in de buidel tasten. Zo kost de Pebble set van Ferm Living €130. Als je op de voorgaande link hebt geklikt, lijkt het alsof de set “slechts” €69 kost. Maar, dit is de prijs voor één molen en niet voor de set. Dit is het geval bij vele setjes, dus dat is even opletten geblazen!

peper en zoutmolens, peper en zout, peper en zoutset, kruidenmolen, keukenaccessoires, keukeninspiratie, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageWie denkt dat €130 het maximum is, heeft het mis. Voor kruidenmolens Pit van Bolia krijg je een nóg gepeperde rekening: €188 voor een set. Ook erg mooi (maar duur) is houten set Ro van Blomus: €149.90 en voor peper en zoutmolen Hammer van Skagerak betaal je €140. Eveneens prachtig is het setje (letterlijk en figuurlijk) van Spring Copenhagen: mr. pepper en mrs. salt. De reguliere prijs is €138. Voor €120 koop je houten kruidenmolens Hoop van Oyoy, maar als je geluk hebt zijn ze afgeprijsd en shop je ze samen voor ongeveer €90.

Duizelt het je van al deze prijzen? Er zijn ook zeker (wat) goedkopere houten opties. Houten set Sabri van Bloomingville kost bijvoorbeeld €67,99. Nagenoeg dezelfde prijs heeft peper en zoutset Ras van Nordal. Een setje kost €67,90.

AdHoc, peper en zoutmolen, peper en zoutset, AdHoc Textura, AdHoc Yono, keukenaccessoires, keukeninspiratie, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageNog iets goedkoper is peper en zoutmolen Textura van het Duitse merk AdHoc. Deze set is in verschillende soorten en kleuren hout verkrijgbaar en is momenteel geprijsd op €46,99.

Ook schitterend is Peper en zoutmolen Yono. De Yono is net als de Textura in verschillende soorten en kleuren hout verkrijgbaar, maar is helaas wat duurder.

Budgetoptie

peper en zout, pepermolen, zoutmolen, Ikea, Halvtom, peper en zoutmolens, peper en zoutset, keukenaccessoires, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageZelf koos ik uiteindelijk voor een budgetoptie. Bij Ikea spotte ik kruidenmolens HALVTOM. Aanvankelijk was ik van plan om ze te hacken door de bruine flesjes te vervangen voor doorzichtige, maar eenmaal in mijn keuken bleken ze prachtig te staan! Zeker in combinatie met het houten dienblaadje van Jysk.

En het mooiste is: de set kostte me slechts €12,99!

peper en zout, pepermolen, zoutmolen, Ikea, Halvtom, peper en zoutmolens, peper en zoutset, keukenaccessoires, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links ontvang ik daar een vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om artikelen te blijven plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen. 

Linda