Onlangs werd onze kleine meid alweer 6 jaar! Vorig jaar was ze nog helemaal into panda’s (zie ook mijn blogposts over ons pandafeestje en ons bezoek aan Ouwehands Dierenpark), maar inmiddels hebben dino’s ons huis overgenomen. En dus werd haar 6e verjaardag een dinofeestje! Is jouw kiddo ook een dinofan? Lees dan gauw verder!

Dinotaart

dinofeestje, dinotaart, diepvriestaart, taart decoreren, kinderfeestje, dino, diepvriestaart decoreren, taart, taartdecoratie, feestje, kinderverjaardag, inspiratie, thathomepage, (th)athomepageOmdat wij in ons ‘jaren 30 huisje niet genoeg ruimte hebben om 1.5 meter afstand te houden met veel mensen, hebben we ons dinofeestje over een aantal dagen verspreid. En dat betekende: meerdere dinotaartjes maken!

De eerste taart die ik “maakte” was een klassieke Linda-taart. Namelijk een gepimpt diepvriestaartje uit de supermarkt, zie ook mijn blogpost over picture perfect taarten in 20 minuten. Met wat macarons, meringues, een speelgoeddino en ballonnen op een satéprikker ziet een diepvriestaart er heel anders uit! Ik gebruikte witte mini ballonnen. De houten vlaggetjes met letters scoorde ik bij Action.

Cupcakes

Voor het kinderfeestje (zie verder hieronder) bakte ik cupcakes. Ik gebruikte wit glazuur dat ik groen kleurde door blauwe en gele kleurstof te mengen. De dino caketoppers maakte ik zelf door speelgoeddino’s op een cocktailprikker te drukken (eerst even een gaatje voorprikken met een prikpen of een naald). Voor slechts €1,99 maakte ik 12 prikkers. Een stuk goedkoper dan kant-en-klare dino caketoppers. Wil je niet zo’n kleurrijke collectie dino’s, dan kun je ze eventueel goud verven met eetbare verf (aangezien kinderen alles in hun mond stoppen, lijkt dat me beter dan gewone verf).

dino, dinofeestje, dino cupcakes, dino caketopper, dinoprikker, taarttopper, caketopper, dinosaurus, kinderfeestje, verjaardag, dino party, inspiratie, feestinspiratie, thathomepage, (th)athomepage, mamablog, kids blog

Kwarktaart

dinotaart, dinofeestje, dino, dinosaurus, dino party, dino cake, kwarktaart, verjaardag, kinderfeestje, feestinspiratie, inspiratie, mamablog, kids blog, kids party, partydecor, feestdecoratie, thathomepage, (th)athomepageKwarktaart vind ik lekker en makkelijk. Vooral op hete dagen is het fijn dat deze taart niet in de oven hoeft. Én kwarktaart laat zich makkelijk decoreren.

Je kunt er alles op gooien wat je maar in huis hebt. Ik gebruikte smarties, dinomix, meringues, macarons, nootjesmix en natuurlijk speelgoeddino’s. Zo kost decoreren hooguit 3 minuten!

Dino traktatie

traktatie, trakteren, dino, dinosaurus, Lotus, dinokoekjes, dinostickers, dinotraktatie, kinderfeestje, inspiratie, coronaproof traktatie, coronaproof trakteren, voorverpakt trakteren, voorverpakte traktatie, feestinspiratie, mamablog, thathomepage, (th)athomepageIn verband met de coronamaatregelen mocht er enkel getrakteerd worden op voorverpakt eten. Ook moest de traktatie licht genoeg zijn voor de mini om zelf te dragen, want ouders mogen niet in de school of op het schoolplein komen. Met dit in het achterhoofd kozen wij voor dinokoekjes van Lotus (nog meergranen ook) met een velletje dinostickers eraan vastgeniet. Leuk, lichtgewicht en zo klaar! Lotus dinokoekjes zijn o.a. te koop bij Jumbo.

Ben je op zoek naar meer traktatieinspiratie? Lees dan ook eens mijn blogpost over juffenkado’s en uitdeelkadootjes!

Dinofeestje

Wij hadden de mazzel dat mini-me dit jaar op een vrije dag jarig was. Daardoor konden we het dinofeestje in de ochtend houden. Heel fijn in verband met de hitte, maar ook omdat we hierdoor – de andere scholen in de omgeving hadden geen vrije dag – de feestlocatie (een speelboerderij) nagenoeg voor onszelf hadden. Afstand houden was daarom geen probleem. Ik geef jullie de meest succesvolle items op de feestagenda graag als tip!

Ballonnenspel

Voor het kadootjes uitpakken had ik de namen van de kinderen op een briefje geschreven en die in verschillende dinoballonnen gestopt. De jarige koos een kindje uit dat als eerste een ballon mocht doorprikken. Degene wiens naam uit de ballon kwam vallen, mocht een kadootje geven. Vervolgens mocht dat kindje ook een ballon doorprikken en zo verder totdat iedereen aan de beurt was geweest. De kids waren echt superenthousiast over dit spel!

dino, dinosaurus, dinofeestje, dino party, dino ballonnen, feestdecoratie, party decor, kinderfeestje, dino balloons, inspiratie, thathomepage, (th)athomepage, mamablog, kids party

Dinobingo

Via Kom je ook op mijn feestje bestelde ik een PDF met dinobingo. Voor €1,50 krijg je 10 bingokaarten en een afroepkaart toegestuurd. De afroepkaart knip je in stukjes en stop je in een zak/hoed/bak. De kids kregen allemaal een doosje smarties en legden een smartie op de afgeroepen dino wanneer ze deze op hun kaart hadden staan. We gingen door tot iedereen (een rij) bingo had en een prijs won. Bij Lobbes bestelde ik voor iedereen een dinokadootje voor de bingo. O.a. setjes glow-in-the-dark dino’s voor slechts €1,69. Niet duur en een groot succes!

dino, dinosaurus, dinobingo, bingo, kinderfeestje, kom je ook op mijn feestje, verjaardag, kids blog, mamablog, feestinspiratie, kids party, inspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Goodiebag

Bij Lobbes bestelde ik dino draagtassen die de kids zelf in konden kleuren. Zo fungeerde de goodiebag gelijk als rustige activiteit voor sommige kindjes die vermoeid waren van al het spelen. Ik vulde de tas met een paar budget kadootjes zoals een dinomasker en een fossiel bikken setje. En natuurlijk konden ze hun bingoprijs ook in hun draagtas meenemen!

goodiebag, dino tas, dino draagtas, draagtas, katoenen draagtas, dinofeestje, dinosaurus, dino, kinderfeestje, tas inkleuren, feestdecoratie, feestinspiratie, kinderfeestje tips, kinderfeestje corona, inspiratie, mamablog, thathomepage, (th)athomepage

Al met al wat het een geslaagd dinofeestje! Ik ben benieuwd welk thema mini-me volgend jaar zal kiezen!

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een percentage vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om mijn website te onderhouden. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats nooit voorgeschreven teksten. Mail naar linda@thathomepage.com of vul het contactformulier in.

Linda