Afgelopen maand heeft Koninklijke Jumbo (van het rode olifantje) de Cutie Stix Ontwerpstudio gelanceerd: het perfecte Sinterklaas- en Kerstcadeau voor creatieve meiden van 6-12 jaar. En wij mochten ‘m testen! Nu hoor ik je denken: maar jouw dochter is toch nog maar een kleuter? Dat klopt!

jumbo games, cutiestix, creatief bezig, knutselfeest, knutselinspiratie, knutselen, herfstvakantie, sinterklaas, verlanglijst, knutselplezier, kinderen, thathomepageVanwege mijn zenuwletsel is het voor mij lastig om samen buitenactiviteiten te ondernemen (dat doet ze met haar vader). Het indoorprogramma daarentegen is mijn afdeling. Omdat papa fulltime werkt, zijn mini-me en ik doordeweeks na school daarom vooral creatief bezig. Puzzelen en knutselen behoren tot onze favoriete activiteiten. En met gepaste trots kan ik zeggen dat onze kleuter er voor haar leeftijd best goed in is. Want ja, oefening baart kunst! De Cutie Stix Ontwerpstudio past dan ook helemaal in ons straatje. Lees mee en ontdek wat je er allemaal mee kunt maken. En pssst, onderaan deze blogpost vind je een te gekke giveaway!

Knutselpakket

koninklijke jumbo, jumbo games, knutselpakket, knutselfeest, knutselplezier, cutie stix, cutie stix ontwerpstudio, knutselen, kinderen, creatief bezig, creatief, creativiteit, creabea, knutselpret, inspiratie, speelgoed, thathomepageAllereerst rijst natuurlijk de vraag: wat is de Cutie Stix Ontwerpstudio eigenlijk? Om het heel kort te zeggen: het is een knutselpakket. De Ontwerpstudio bestaat uit een snijmachine, perforator en een rijgapparaat om met de drie verschillende formaten bijgeleverde Stix allerlei moois te maken.

Ook bevat het pakket stickers, elastisch draad, sluitingen voor sieraden en een handige bewaarbox.

Cutie Stix

jumbo games, cutie stix, creatief bezig, knutselfeest, knutselinspiratie, knutselen, herfstvakantie, sinterklaas, verlanglijst, knutselplezier, kinderen, thathomepage, knutselpakketMaar wat zijn Stix? Stix zijn staafjes die je met de snijmachine in kleine stukjes kunt snijden. Je kunt kiezen uit twee diktes: een dun “plakje” waarmee je vanalles kunt versieren (denk aan notitieboekjes, uitnodigingen en haarspeldjes) of een iets dikker “schijfje” dat je kunt perforeren om er bijvoorbeeld armbandjes of kettinkjes mee te maken. De snijmachine stel je met de handige draaiknop gemakkelijk af op de door jou gewenste dikte. De Stix zijn gemaakt van een materiaal dat zich het best laat vergelijken met gum. Het is dus een redelijk hufterproof materiaal: het gaat niet snel stuk en kan bijvoorbeeld ook tegen nat worden.

jumbo games, cutie stix, creatief bezig, knutselfeest, knutselinspiratie, knutselen, herfstvakantie, sinterklaas, verlanglijst, knutselplezier, kinderen, thathomepage, inspiratie, knutselpakketDe Stix hebben verschillende formaten. Er zijn Teeny Stix (de kleinste staafjes) voor het versieren van bijvoorbeeld je nagels met de bijgeleverde stickers, Cutie Stix (van gemiddeld formaat) en Mighty Stix (de grootste variant). Al deze Stix hebben verschillende kleuren en motiefjes. Zo zijn er hartjes, vlinders, kikkers, panda’s en zelfs drolletjes (jup, die zijn hip onder kinderen sinds de Emoji-film). Zijn je Stix op? No worries. Er zijn verschillende navulsets verkrijgbaar.

Review: wat vonden we van de Cutie Stix Ontwerpstudio?

cutie stix, cutie stix ontwerpstudio, jumbogames, creatief bezig, creatief, creativiteit, creabea, knutselen, knutselpret, knutselfeest, knutselplezier, kinderen, speelgoed, inspiratie, review, mamablogger, thathomepage, armbandjes, armbandjes maken, versierenWat vonden we van de Cutie Stix Ontwerpstudio? Echt heel leuk! We hebben meerdere middagen geknutseld met de set en zijn nog niet eens toegekomen aan de navulling. De set biedt alleen al om deze reden waar voor je geld. Mijn dochter heeft vaak genoeg een knutselpakket gekregen dat maar heel weinig inhoud bleek te hebben en waar na een uurtje de lol dan ook af was. Dat is bij de Cutie Stix Ontwerpstudio absoluut anders! We zijn alleen al een paar uur bezig geweest met het snijden van de Stix. Daarna moesten ze nog één voor één geperforeerd worden en dáárna konden we ze tot armbandjes rijgen. En toen hadden we nog maar één van de vele creaties gemaakt die mogelijk zijn met de Ontwerpstudio. Kortom: een ideaal pakket voor regenachtige dagen tijdens bijvoorbeeld de herfst- of kerstvakantie. Je kiddo’s zijn er gegarandeerd uren zoet mee.

Snijmachine?

Cutie Stix, ontwerpstudio, knutselen, knutselpakket, kinderen, speelgoed, creatief speelgoed, inspiratie, thathomepageTer geruststelling voor alle mama’s: “snijmachine” klinkt overigens enger dan het in werkelijkheid is. Het snijblad zit middenin de machine gebouwd en is onmogelijk om met bijvoorbeeld een vinger te bereiken. Bovendien bestaan de Stix uit een soort gum, dus we hebben het hier gelukkig ook niet over een snijblad met scherpte Samoerai zwaard. Je kunt je kinderen dus met een gerust hart laten knutselen!

Gebruiksaanwijzing

cutie stix, cutie stix ontwerpstudio, jumbogames, creatief bezig, creatief, creativiteit, creabea, knutselen, knutselpret, knutselfeest, knutselplezier, kinderen, speelgoed, inspiratie, review, mamablogger, thathomepage, gebruiksaanwijzingDe gebruiksaanwijzing van de Cutie Stix Ontwerpstudio legt stap voor stap uit wat je allemaal kunt maken en hoe je dat doet. Echter is het wel even zoeken welk plaatje waarbij hoort. De indeling van de gebruiksaanwijzing vond ik niet heel logisch en daarom was het telkens even zoeken of bijvoorbeeld nou wel of geen snijstaaf nodig was (wel bij de Teeny en Cutie Stix, niet bij de Mighty Stix). Mijn tip voor mama’s is dan ook om eerst zelf rustig de gebruiksaanwijzing te lezen voordat je het aan je kind uitlegt. Scheelt een hoop vragen. Uiteindelijk is het geen rocket science, dus na 1x alles uitproberen, kan je kind het gewoon zelf.

Lijm

cutie stix, cutie stix ontwerpstudio, jumbogames, creatief bezig, creatief, creativiteit, creabea, knutselen, knutselpret, knutselfeest, knutselplezier, kinderen, speelgoed, inspiratie, review, mamablogger, thathomepage, haarspeldjes, versieren, notitieboekje, armbandjes, armbandjes makenVoor het versieren van je nagels worden stickers bijgeleverd, maar wil je bijvoorbeeld een notitieboekje pimpen dan plakken deze stickers niet goed genoeg. Wij hebben daarom gewone kinderknutsellijm gebruikt.

Mocht je dit niet standaard in huis hebben, dan raad ik aan om dit even te kopen voordat je gaat knutselen met de Ontwerpstudio.

Winactie

cutie stix, cutie stix ontwerpstudio, jumbogames, creatief bezig, creatief, creativiteit, creabea, knutselen, knutselpret, knutselfeest, knutselplezier, kinderen, speelgoed, inspiratie, review, mamablogger, thathomepage, haarspeldjes, versieren, armbandjes, armbandjes makenBen je enthousiast geworden van óns enthousiasme? Dan heb ik leuk nieuws voor je! Ik mag van Koninklijke Jumbo een Cutie Stix Ontwerpstudio mét emoticon navulset weggeven ter waarde van €49,94. Dat is alvast een mooi kado om in huis te hebben voor Sinterklaas of Kerst! Hoe maak je kans? Volg Koninklijke Jumbo en (th)athomepage op Instagram en laat een reactie achter onder deze blogpost.

Update: Jolanda van @deburenvan68 is de gelukkige winnares geworden van dit te gekke knutselpakket! Gefeliciteerd Jolanda!

Deze review kwam tot stand in samenwerking met Koninklijke Jumbo en bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer reviews te plaatsen  Ook samenwerken? Leuk! Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda