Schelpen in het interieur zijn hot! Alleen in de zomer? Nee hoor! Het hele jaar door kun je schelp- en strandgerelateerde woonaccessoires shoppen. In deze blogpost laat ik jullie mijn favorieten zien en geef ik DIY inspiratie voor je eigen schelpenverzameling.

Schelpen in het interieur

Zoals je wellicht hebt gelezen in mijn blogpost over coronaproof reizen met een camper, bezochten wij in de zomer van 2020 de Deense stranden. En wat een hoop schelpen hebben we daar gevonden!

Schelpen bewaren

schelpen, schelpen in het interieur, schelpen zoeken, schelpen bewaren, glazen box, display box, Jysk, sieradendoos, schelpenkaars, inspiratie, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageDe makkelijkste manier om je schelpenverzameling te bewaren is in een mooie display box. Dergelijke glazen doosjes zijn bij talloze shops verkrijgbaar. Zelf heb ik een budgetset van Jysk en een glazen box van Xenos (officieel een theedoos).

Lichtsnoer van schelpen

lichtsnoer schelpen, schelpenlampjes, schelpen, schelpen in het interieur, interieurinspiratie, thathomepage, creatief met schelpen, knutselen met schelpen, (th)athomepage, interieurblogOp zolder had ik nog een ongebruikt lichtsnoer liggen van de kerst. Ik zocht voor elk lampje twee kokkels uit die ongeveer even groot waren en plakte deze met mijn Bosch gluey lijmpen om het lampje heen tegen elkaar aan. Ook een leuke accessoire voor in de tuin!

Schelpenkaarsjes

schelp, schelpen, schelpen in het interieur, schelpkaars, schelpkaarsje, schelpkaarsjes, kaarsen maken, zelf kaarsen maken, kaarsjes maken, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageHeb je wat grotere schelpen weten te vinden? Lucky you! In grote exemplaren kun je je eigen kaarsjes maken. Ik maakte zelf kaarsjes van restjes kaarsvet. Zie voor een DIY stappenplan mijn blogpost over zelf kaarsen maken. In plaats van in een mal/kaarsvaasje, giet je het gesmolten kaarsvet in de schelp.

Liever een kant-en-klare schelpkaars? Schelpkaarsjes zijn ontzettend populair, dus je kunt ze overal shoppen. Kijk bijvoorbeeld eens in de winkels van Action, Kruidvat, Xenos of Kwantum. Online vind je ze oa bij Bol.com.

Schelpvazen

schelpen in het interieur, schelpvaas, schelpkaars, schelp kaars, schelp vaas, schelp bloempot, ferm living vaas lookalike, ferm living shell, ferm living shell lookalike, ferm living shell dupe, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageOok schelpvazen kom je overal tegen. De bekendste schelpvaas is waarschijnlijk die van Ferm Living. Zelf heb ik een lookalike gehad van Tedi uit Duitsland. Andere alternatieven vind je bij Maisons du Monde, Nordal, Dekoria en Bol.com.

Ook de H&M schelpvaas is vrij bekend. Ik heb zelf de lookalike van Blokker. De schelpvaas van Jotex vind ik ook heel erg mooi.

Ten slotte heb ik nog een schelpvaas van Jysk, die helaas niet meer verkrijgbaar is. Een wat grotere lookalike in melkglas vind je bij Fonq. Zoek je een gekleurde? Dan zijn de schelpvazen van HK Living misschien iets voor jou. Bij Blokker vind je een witte.

Schelplampen

schelpen in het interieur, schelpvaas, schelpen, schelp vaas, ferm living dupe, HM schelpvaas, HM shell vaze, Blokker schelpvaas, schelplamp, schelp lamp, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageHK Living heeft naast schelpvazen ook prachtige schelplampen uitgebracht. De metalen schelplamp van het Deens merk Konges Sløjd vind ik ook schitterend. Liever een zachter materiaal? Je vindt een katoenen schelplamp bij hetzelfde merk. Ook gaaf is de houten schelplamp van Toddie. Zelf heb ik een klein tafellampje in schelpvorm van Kwantum.

Nog meer schelpen

En dan zijn er nog talloze andere items om schelpen in je interieur te verwerken. Van fauteuil tot placemat, van kussen tot saladecouvert! Hopelijk heeft deze blogpost met mijn liefde voor schelpen in het interieur je kunnen inspireren!

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om artikelen te blijven plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Mail naar linda@thathomepage.com. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda