Vaste lezers zullen weten dat wij de afgelopen jaren bezig zijn geweest met het verbouwen van een slaapkamer naar een badkamer. Hierbij hebben wij een stukje van onze eigen slaapkamer afgesnoept om een ruimere badkamer te creëren. Nu de badkamer helemaal af is, gaven we de kleiner geworden slaapkamer een make-over. Kijken jullie mee?

Kleinere slaapkamer

Eerst even een stapje terug. Oorspronkelijk hadden we een nis in onze slaapkamer met daarin een DIY kledingrek en een ladekast. De nis had een diepte van ongeveer 50 cm. Dit is precies het stuk dat we bij de badkamer hebben getrokken. De muur is verplaatst tot vlak naast de deur. Eigenlijk exact tot waar de Ikea Hemnes kast kwam.

slaapkamer, verbouwen, kledingrek, DIY kledingrek, zelf kledingrek maken, doe het zelf, interieur, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageslaapkamer, verbouwen, verbouwing, jaren 30 huis verbouwen, bovenverdieping verbouwen, plattegrond jaren 30 huis, doe het zelf, renoveren, renovatie, jaren 30 huis, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageUiteindelijk is het de bedoeling dat de oude badkamer een inloopkast wordt, zodat er lekker veel kastruimte terugkomt. In de tussentijd maken we gebruik van een los kledingrek in de oude badkamer a.k.a. nieuwe inloopkast. In de slaapkamer kozen we voor Ikea Ivar kasten voor sokken, ondergoed en dergelijke. Omdat 50 cm van de slaapkamer is opgeofferd voor de badkamer, namen we Ivar’s van 30 cm diepte. Ze zijn ook verkrijgbaar met een diepte van 50 cm, maar daarbij zouden we onvoldoende loopruimte overhouden tussen het bed en de kastjes.

Ikea Ivar kasten

Ikea Ivar, Ikea Ivar hack, Ikea Ivar make-over, Ikea Ivar verven, Ivar kastjes, slaapkamer, slaapkamer make-over, Flexa, sandy beach, muurverf, interieurinspiratie, interwieurblog, thathomepage, (th)athomepageWe verfden zowel de muur als de Ikea Ivar kasten in de kleur Sandy Beach van Flexa. Voor de muur gebruikten we Flexa Creations Muurverf Extra Mat en voor de Ivar kasten Creations Lak Extra Mat. De muurverf dekte, ondanks een primer, behoorlijk slecht. Ik gebruik normaal altijd Histor muurverf (bijvoorbeeld voor onze hal make-over) en daar ben ik van gewend dat het in één keer dekt.

De extra matte lak voor de kastjes daarentegen dekte fantastisch. Ik heb de kasten niet geschuurd en ook niet voorbehandeld. Dus ik was heel blij met deze dekking in slechts één laag. Van tevoren had ik eigenlijk bedacht om de gleuf tussen de deurtjes dicht te maken, maar eenmaal geverfd, vond ik het niet langer storend.

Op de kastjes zette ik (naast de tv) een vaas van Cooee Design, een waxinelichthouder van House Raccoon, een sieradenhouder van H&M Home, een make-up spiegel van Blomus en twee eikenhouten lijsten van Gallerix. De kleine lijst bevat een kaart van onze woonplaats, gemaakt via Gallerix. De wanddecoratie in de grote lijst was een huwelijksgeschenk.

make-up spiegel, handspiegel, Blomus SONO, Blomus, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Slaapkamer make-over

Na het verven van de Ikea Ivar kastjes gaven we de rest van de slaapkamer ook een kleine make-over. Voorheen zag de andere kant van de slaapkamer er zo uit:

Elay, Light & Living, Directlampen, directlampen.nl, lampen, slaapkamer, inspiratie, inrichting, interieurinspiratie, interieur, thathomepage, (th)athomepage, schlafzimmer, woondecoratie

En nu ziet het er zo uit:

slaapkamer, make-over, slaapkamerinspiratie, interieurinspiratie, slaapkamer inrichting, Gallerix, lijsten, wanddecoratie, beddengoed, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage, slaapkamer make-over

Ik vond de oude situatie vrij kil. Daarom koos ik bij deze slaapkamer make-over voor warmere tinten. Ook zocht ik grote lijsten met posters uit bij Gallerix. Door voor grotere formaten te kiezen, oogt de ruimte ook groter. En dat is – gezien de 50 cm krimp van de slaapkamer – erg fijn!

Wanddecoratie van Gallerix

De middelste lijst met de Travel Poster is 70×100 cm en de twee lijsten ernaast zijn elk 50×70 cm. Voor beide koos ik een afbeelding van Sevilla, een prachtige stad die we bezochten tijdens onze eerste vakantie samen. Links is Plaza de Espana No. 1 en rechts Plaza de Espana No. 2. Ik hing de lijsten waterpas op met mijn Bosch Atino Line Laser. Zie voor meer informatie over deze superhandige lasertool die je op de muur kunt plakken, mijn blogpost over onze hal make-over.

wanddecoratie, posters, lijsten, grote lijsten, muurdecoratie, houten lijsten, slaapkamerinspiratie, slaapkamerdecoratie, interieurinspiratie, slaapkamer, slaapkamer make-over, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage, Gallerix

Beddengoed

Nadat ik een aantal foto’s van onze slaapkamer make-over op Instagram (@thathomepage) plaatste, kreeg ik meerdere vragen over ons beddengoed. De zandkleurige kussenslopen en de witte dekbedovertrekset (met slopen) zijn van Hema. De 100% biologisch katoenen sprei is van het merk Kayori.

slaapkamer, slaapkamer inrichten, slaapkamerinspiratie, slaapkamer decoratie, interieur, interieurblog, interieurinspiratie, slaapakamer make-over, thathomepage, (th)athomepage

Het zwarte dienblad op bed is van Cooee Design, de kandelaar is van House Doctor. Ook hier gebruikte ik een waxinelichthouder van House Raccoon en de sojakaars in glas is van Mijn Stijl. De witte leunende spiegel in de hoek is van Zuiver en heb ik al jaren. Hij is nog steeds te koop en blijft mooi!

PS. Wil je meer weten over onze badkamer(verbouwing)? Lees dan ook eens mijn blogpost over onze gietvloer met elektrische vloerverwarming, mijn blogpost over ons zwarte sanitair of mijn blogpost over onze badkameraccessoires van Blomus.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Gallerix. Ook samenwerken? Dat kan! Ik ben bereikbaar via linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda