Toen wij drie jaar geleden naar ons jaren ’30 klushuis verhuisden, hebben we de bovenverdieping – op een schilderbeurt en nieuwe vloer na – gelaten voor wat hij is. We wilden eerst beneden verbouwen voordat we aan de bovenverdieping begonnen. Inmiddels zijn we toe aan de volgende verbouwingsfase. We gaan een badkamer op een nieuwe plek in huis bouwen. Om dit te realiseren trekken we een stukje van onze slaapkamer bij de nieuwe badkamer. Om precies te zijn het stuk waar nu ons DIY kledingrek hangt. Voordat alles gesloopt wordt, geef ik jullie graag een kijkje in onze huidige slaapkamer met DIY kledingrek!

slaapkamer, verbouwen, kledingrek, DIY kledingrek, zelf kledingrek maken, doe het zelf, interieur, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Verbouwingsplannen

Zoals gezegd gaan we een halve meter van de slaapkamer afsnoepen. Deze halve meter trekken we bij de badkamer. Qua indeling ziet dit er als volgt uit:

slaapkamer, verbouwen, verbouwing, jaren 30 huis verbouwen, bovenverdieping verbouwen, plattegrond jaren 30 huis, doe het zelf, renoveren, renovatie, jaren 30 huis, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Toen we ons huis kochten zaten er in de slaapkamer geel geworden schuifdeuren die ik maar wat graag wilde verwijderen. We hebben even getwijfeld om er nieuwe schuifdeurkasten in te zetten, maar vonden dit zonde in verband met de tijdelijke situatie. En dus kozen we voor een budgetoplossing!

oude slaapkamer, schuifdeuren

diy kledingrek, slaapkamer, jaren '30 huis, slaapkamer inspiratie, slaapkamerinspiratie, kledingrek, diy, diy kledingrek, DIY, garderobe, kledingkast, interieurinspiratie, interieur, thathomepage, (th)athomepage

DIY kledingrek

Onze budgetoplossing was een DIY kledingrek van een gordijnroede die we nog hadden liggen van ons oude appartement. We hadden enkel twee houten latten nodig en bevestigingen. We gebruikten twee roedesteunen om de roede in te leggen en vier versterkingshoeken om de latten aan de vloer en het plafond te bevestigen. In de middelste lat boorden we een gat zodat de roede er doorheen kon. En dat was het! Súpersimpel, maar zó praktisch! Al met al waren we slechts €24,08 kwijt. Houd jij wel van besparen? Lees dan ook eens mijn blogpost met 15 tips om te besparen op je interieur aankopen.

kledingrek, diy kledingrek, diy, DIY, zelfmaken, doe het zelf, klussen, budget, budgethome, budgetoplossing, interieur, interieurinspiratie, slaapkamer, garderobe, kleding ophangen, kleding opbergen, thathomepage, (th)athomepage

Styling slaapkamer

slaapkamer met diy kledingrek, slaapkamer, jaren 30 huis, jaren '30, bedroom, slaapkamer inspiratie, slaapkamer inrichting, wooninspiratie, interieurinspiratie, schlafzimmer, Scandinavische slaapkamerToen we eenmaal een plekje voor onze kleding hadden, was het tijd voor de styling van de rest van de slaapkamer. Zowel ons houten bedframe als de ladekast naast het DIY kledingrek zijn van Ikea.

De grijze sprei op het bed is van H&M Home en de drie grijze kussens zijn van het merk Bloomingville. Knoopkussens zoals onze witte zijn overal verkrijgbaar. Kijk bijvoorbeeld eens bij Bol.com. De metalen fotoplank aan de muur shopte ik bij Fonq.

Aan weerszijden van het bed hangen betonnen stekkerlampen van Kikkerland. De metalen woonladder is van Zuiver. Uit dezelfde serie hebben we een leunende spiegel. Die is zo ideaal dat ik ‘m zelfs meenam bij het aankleden op onze bruiloft.

spiegel, leunende spiegel, Zuiver, slaapkamer, decoratie, woondecoratie, inrichting, interieurinspiratie, inspiratie, bedroom, inspo, Scandinavisch, schlafzimmer, thathomepage, (th)athomepage

Aan het plafond hebben we tweelichts lamp Elay van directlampen.nl hangen. Het fijne aan deze lamp is dat de kappen kunnen draaien en kantelen waardoor je niet in het licht hoeft te kijken wanneer je in bed ligt te lezen of je favoriete interieurserie op Netflix kijkt. We hebben dezelfde lamp ook in onze werkkamer hangen.

Elay, Light & Living, Directlampen, directlampen.nl, lampen, slaapkamer, inspiratie, inrichting, interieurinspiratie, interieur, thathomepage, (th)athomepage, schlafzimmer, woondecoratie

Ik kijk ontzettend uit naar onze nieuwe badkamer, maar vraag me wel lichtelijk af waar we onze kleding gaan laten als het DIY-kledingrek weg is en we nog geen nieuwe ruimte voor kledingkasten hebben. Maar, ongetwijfeld verzinnen we dan wel weer iets anders!

Update: benieuwd naar onze badkamerverbouwing? Lees dan ook eens mijn blogpost over het verbouwen van een slaapkamer naar badkamer, onze keuze voor zwart sanitair en mijn blogpost over onze gietvloer met elektrische vloerverwarming in de badkamer.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Directlamen.nl en Slaapkamerweb en bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda