Spaanse series op Netflix. Ik vind ze héérlijk. Ik kan de warme zon bijna door mijn beeldscherm heen voelen. In combinatie met de zwoele taal, geven Spaanse series mij een echt vakantiegevoel. Ik heb er dan ook al heel wat gekeken. In deze blogpost zet ik mijn favoriete Spaanse series op een rijtje. Dus kun jij wel wat Netflixtips gebruiken? Lees dan gauw verder!

1. La Casa de Papel

Spaanse series, Spaanse serie, serie, Netflix, Netflixserie, Netflixtips, Netflixtip, kijktip, kijktips, Casa de Papel, La Casa de Papel, El Profesor, Berlin, Bella CiaoLa Casa de Papel is de best bekeken niet-Engelstalige serie op Netflix. Ik vraag me dan ook af of er überhaupt nog mensen zijn die de drie seizoenen van deze psychologische actieserie niet hebben gezien. Maar mocht je ‘m nog moeten kijken: doen! Vooral de eerste twee seizoenen zijn erg goed. Casa de Papel draait om een overval op de Koninklijke Munt (het Spaanse equivalent van De Nederlandsche Bank) welke minutieus door ‘El Profesor’ is uitgedacht én onderwezen aan een team van criminelen die ieder om zijn of haar specifieke specialisme voor deze klus is geselecteerd.

Het vierde seizoen van La Casa de Papel verschijnt op 3 april 2020.

Bekijk hier de tailer van seizoen 1.

2. Vis a Vis

Spaanse series, Spaanse serie, Spaanse series op Netflix, Netflix, Netflixtip, Netflixtips, kijktip, kijktips, Netflixseries, Vis a Vis, Macarena, Zulema, gevangenisserieHeads up: deze serie over het zware leven in een vrouwengevangenis is niet voor tere zieltjes. Harder, maar nóg beter dan het Amerikaanse Orange Is The New Black. Alba Flores en Najwa Nimri zetten sterke rollen neer als Saray en Zulema. Beide actrices speelden ook samen in La Casa de Papel. Eigenlijk zou het vierde seizoen tevens het laatste seizoen van de serie zijn, maar wegens enorme populariteit zijn de makers gezwicht voor een vijfde – finale – seizoen. Onder de naam El Oasis worden momenteel opnames gemaakt. Het is de bedoeling dat El Oasis dit jaar nog op het Spaanse Fox wordt uitgezonden. Wanneer de serie op Netflix verschijnt, is helaas nog niet bekend.

Bekijk hier de trailer van seizoen 1.

3. Las Chicas del Cable

Las Chicas del Cable, Cable Girls, cable girls, Spaanse serie, Spaanse series, Spaanse series op Netflix, Netflixseries, Netflixtip, Netflixtips, Netflix, bingewatching, bingewatchen, kijktip, kijktipsLas Chicas del Cable is één van de drie hier genoemde Spaanse series die zich afspeelt in de vorige eeuw. De serie speelt zich af in de jaren ’20 en behandelt thema’s als vrouwen- en transgenderemancipatie binnen een welhaast soap-achtige setting. De romances vliegen je om de oren! Het blijft intrigeren wie Alba/Lidia toch zal kiezen: knappe Carlos of knappe Francisco? Kijkers van Vis a Vis zullen hoofdrolspeelster Macarena herkennen als cable girl Ángeles. Las Chicas del Cable kent inmiddels vijf seizoenen, waarvan het vijfde deel recentelijk (14 februari 2020) op Netflix is verschenen.

Bekijk hier de trailer van seizoen 1.

4. Gran Hotel

Gran Hotel, Netflix, Spaanse series op Netflix, Netflixserie, Netflixseries, Spaanse serie, Spaanse series, kijktip, kijktips, bingewatchen, bingewatchingHeb je na Las Chicas del Cable je dosis Francisco nóg niet gehad, no worries. Ook in Gran Hotel speelt hij de mannelijke hoofdrol. In deze romantische detectiveserie die – niet verrassend – over een luxueus hotel gaat, spelen overigens nog meer bekenden: Doña Carmen uit Las Chicas del Cable, Berlin uit La Casa de Papel en Anabel uit Vis a Vis. Gran Hotel speelt zich af rond het jaar 1905 en toont zowel de gebeurtenissen in het leven van de upper class, als dat van de bedienden. Liefhebbers van de Britse serie Downton Abbey zal Gran Hotel daarom naar verwachting eveneens bevallen.

Gran Hotel heeft in het derde seizoen een definitief einde gekregen. Alle seizoenen staan op Netflix.

Bekijk hier de trailer van seizoen 1.

5. Alta Mar

Alta Mar, Spaanse serie, Spaanse series, Netflix, Spaanse series op Netflix, Netflixserie, Netflixtip, Netflixtips, kijktip, kijktips, cruise, cruiseschip, bingewatchen, bingewatchingToegegeven: ik ging deze serie voorafgaand aan onze cruise naar Noorwegen kijken, enkel omdat het zich op een cruiseschip afspeelt. Weliswaar in de jaren ’40 van de vorige eeuw, waardoor de grandeur van een cruise in de serie romantischer wordt weergegeven dan de (huidige) werkelijkheid is. Desalniettemin is Alta Mar net als Gran Hotel een detectiveserie mét liefdesverhaal dat lekker wegkijkt. Kijkers van Gran Hotel zullen Javier Alarcón herkennen als eigenaar van het door moord- en doodslag geplaagde schip.

Vooralsnog staan er twee seizoenen Alta Mar op Netflix. Een derde en vierde seizoen zijn reeds besteld, maar wanneer deze gaan verschijnen is nog niet bekendgemaakt.

Bekijk hier de trailer van seizoen 1.

6. Élite

Elite, Spaanse series op Netflix, Spaanse serie, Spaanse series, Netflixserie, Netflixseries, Netflix, Netflixtip, Netflixtips, kijktip, kijktips, bingewatching, bingewatchenEn ten slotte: Élite. In deze serie over een exclusieve privéschool in Spanje spelen wederom een hoop bekenden. Alison, Rio en Denver uit La Casa de Papel en Tere uit Vis a Vis. Momenteel staan er twee seizoenen Élite op Netflix, maar het derde seizoen verschijnt al snel! En dat is maar goed ook, want het tweede seizoen eindigde met een behoorlijke cliffhanger. De dader van de moord op Marina werd opgepakt, maar bleek in de laatste aflevering alweer op vrije voeten. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint in maart!

Bekijk hier de trailer van deze Élite (seizoen 1).

Een andere Spaanse serie met goede recensies is Velvet. Helaas zal deze serie echter per 29 februari 2020 van Netflix verdwijnen. De spin-off van Velvet – Velvet Colección – blijft voorlopig wel beschikbaar. Update: op 4 maart 2020 zijn alle seizoenen van Velvet weer op Netflix verschenen. Ik ga deze serie gauw kijken (hopen die ‘ie zolang beschikbaar blijft!) en laat jullie weten wat ik ervan vind!

Ik ben benieuwd wat jullie favoriet onder deze Spaanse series is!

Ben jij een echte Netflix-fan? Misschien zijn mijn blogposts over de 5 leukste interieurseries op Netflix en mijn 10 favo guilty pleasure films op Netflix ook iets voor jou!

Spaanse series op Netflix, Spaanse series, Spaanse serie, Netflix, tv kijken, tv, dressoir, Zuiver, bingewatchen, bingewatching, kijktip, kijktips, Netflixserie, Netflixseries, Netflixtip, Netflixtip, La Casa de Papel

Linda