Spaanse series op Netflix. Ik vind ze héérlijk. Ik kan de warme zon bijna door mijn beeldscherm heen voelen. In combinatie met de zwoele taal, geven Spaanse series mij een echt vakantiegevoel. Ik heb er dan ook al heel wat gekeken. In deze blogpost zet ik mijn favoriete Spaanse series op een rijtje. Dus kun jij wel wat Netflixtips gebruiken? Lees dan gauw verder!

1. La Casa de Papel

Spaanse series, Spaanse serie, serie, Netflix, Netflixserie, Netflixtips, Netflixtip, kijktip, kijktips, Casa de Papel, La Casa de Papel, El Profesor, Berlin, Bella CiaoLa Casa de Papel is de best bekeken niet-Engelstalige serie op Netflix. Ik vraag me dan ook af of er überhaupt nog mensen zijn die de drie seizoenen van deze psychologische actieserie niet hebben gezien. Maar mocht je ‘m nog moeten kijken: doen! Vooral de eerste twee seizoenen zijn erg goed. La Casa de Papel draait om een overval op de Koninklijke Munt (het Spaanse equivalent van De Nederlandsche Bank) welke minutieus door ‘El Profesor’ is uitgedacht én onderwezen aan een team van criminelen die ieder om zijn of haar specifieke specialisme voor deze klus is geselecteerd.

Er staan vier seizoenen van La Casa de Papel op Netflix. Het vijfde seizoen wordt opgesplitst in twee delen van vijf afleveringen. Het eerste deel verschijnt op 3 september 2021. Het tweede deel volgt op 3 december 2021.

Bekijk hier de tailer van seizoen 1.

2. Vis a Vis

Spaanse series, Spaanse serie, Spaanse series op Netflix, Netflix, Netflixtip, Netflixtips, kijktip, kijktips, Netflixseries, Vis a Vis, Macarena, Zulema, gevangenisserieHeads up: deze serie over het zware leven in een vrouwengevangenis is niet voor tere zieltjes. De serie is harder, maar nóg beter dan het Amerikaanse Orange Is The New Black. Actrices Alba Flores en Najwa Nimri zetten sterke rollen neer als Saray en Zulema. Beide actrices speelden ook samen in La Casa de Papel.

Eigenlijk zou het vierde seizoen het laatste seizoen van de serie zijn, maar wegens enorme populariteit zijn de makers gezwicht voor een vijfde – finale – seizoen.

Bekijk hier de trailer van seizoen 1.

3. Las Chicas del Cable

las chicas del cable, Spaanse serie, Spaanse series, Spaanse series op Netflix, Netflix, netflixtip, netflixtips, kijktip, thathomepage, (th)athomepageLas Chicas del Cable is één van de vele Spaanse series die zich afspeelt in de vorige eeuw. De serie speelt zich af in de jaren ’20 en behandelt thema’s als vrouwen- en transgenderemancipatie binnen een welhaast soap-achtige setting. De romances vliegen je om de oren! Het blijft intrigeren wie Alba/Lidia toch zal kiezen: knappe Carlos of knappe Francisco?

Kijkers van Vis a Vis zullen Macarena herkennen als cable girl Ángeles. Las Chicas del Cable kent vijf seizoenen.

Bekijk hier de trailer van seizoen 1.

4. Alta Mar

Alta Mar, Spaanse serie, Spaanse series, Netflix, Spaanse series op Netflix, Netflixserie, Netflixtip, Netflixtips, kijktip, kijktips, cruise, cruiseschip, bingewatchen, bingewatchingToegegeven: ik ging deze serie voorafgaand aan onze cruise naar Noorwegen kijken, enkel omdat het zich op een cruiseschip afspeelt. Weliswaar in de jaren ’40 van de vorige eeuw, waardoor de grandeur van een cruise in de serie romantischer is dan de (huidige) werkelijkheid. Desalniettemin is Alta Mar een fijne detectiveserie mét liefdesverhaal dat lekker wegkijkt.

Er staan er drie seizoenen Alta Mar op Netflix.

Bekijk hier de trailer van seizoen 1.

5. Élite

Elite, Spaanse series op Netflix, Spaanse serie, Spaanse series, Netflixserie, Netflixseries, Netflix, Netflixtip, Netflixtips, kijktip, kijktips, bingewatching, bingewatchenIn deze serie spelen een hoop bekenden. Alison, Rio en Denver uit La Casa de Papel en Tere uit Vis a Vis. Het verhaal volgt drie tieners uit het arbeidersmilieu die de kans krijgen om hun onderwijs te vervolgen aan de meest exclusieve privéschool van Spanje. Al snel raken ze verwikkeld in de intriges van hun elitaire klasgenoten. Er staan vier seizoenen Élite op Netflix.

Bekijk hier de trailer van deze Élite (seizoen 1).

6. Velvet

Velvet, spaanse serie, spaanse series, Netflix, netflixtip, netflixseries, series op Netflix, spaanse series op Netflix, kijktip, kijktips, thathomepage, (th)athomepageDeze Spaanse serie, die zich net als Alta Mar en Las Chicas del Cable in de vorige eeuw afspeelt, draait om het luxueuze modehuis Velvet. Het verhaal volgt eigenaar Alberto Marquez en coupeuse Ana Ribera. Ana is Alberto’s grote liefde (en andersom), maar familiebezwaren en omstandigheden rond het modehuis verhinderen hun samenzijn.

Er zijn vier reguliere seizoenen Velvet gemaakt (die allemaal op Netflix staan). Daarnaast is er een spin-off geproduceerd, genaamd Velvet Colección. Ik vond Velvet een hele fijne serie om mijn Spaanse luistervaardigheid te oefenen. Van alle series is deze wat dat betreft het makkelijkst te volgen. De spin-off heb ik nog niet gekeken.

Bekijk hier de trailer van Velvet.

7. El inocente

El inocente, The Innocent, Harlan Coben, spaanse serie, spaanse series op Netflix, spaanse series, netflix, netflixserie, netflixtip, netflixtips, kijktip, kijktips, thathomepage, (th)athomepageEn ten slotte: El inocente. In tegenstelling tot de hiervoor genoemde Spaanse series, is El inocente een miniserie. Maar wel eentje met acht afleveringen van maar liefst een uur. Lang genoeg dus voor meerdere avonden kijkplezier. En kijkplezier, dat zul je hebben! Sterker nog, je zult op het puntje van de bank zitten, want de serie is echt heel erg spannend. El inocente is een verfilming van het boek The Innocent van Harlan Coben, de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef.

Bekijk hier de trailer van El inocente.

Ik ben benieuwd wat jullie favoriet onder deze Spaanse series is!

Ben jij een echte Netflix-fan? Misschien zijn mijn blogposts over de 5 leukste interieurseries op Netflix en mijn 10 favo guilty pleasure films op Netflix ook iets voor jou!

Linda