Één van de eerste dingen die we verbouwden toen we ons huis kochten, was het toilet. Voorheen was het toilet vrij krap en vooral erg gedateerd. Inmiddels ben ik er erg tevreden mee! Kijken jullie mee naar de styling van het toilet in ons jaren ’30 klushuisje?

toilet, jaren 30 huis, jaren 30, klushuis, toilet verbouwing, toilet makeover, verbouwen, klussen, interieur, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Verbouwing

toilet, klushuis, verbouwen, verbouwing, toilet vergroten, toilet uitbreiden, doe het zelf, klussen, klusblog, verbouwblog, interieur, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageBij de eerste verbouwing van ons huis hebben we het toilet iets vergroot. De oorspronkelijke afmeting was 80×103 cm en nu is hij 80×130 cm. Dat klinkt misschien niet als veel, maar is toch een verruiming van zo’n 25%. In de praktijk betekent dit het verschil tussen nagenoeg met je knieën tegen de muur zitten of niet.

Wil je ook een klushuis kopen en opknappen? Lees dan vooral mijn blogpost met tips over het kopen van een oud huis zodat je niet voor dezelfde (prijzige) uitdagingen/verrassingen komt te staan als wij!

Na de eerste verbouwing heeft het maar liefst een jaar geduurd voordat we het toilet hebben geverfd. Er waren gewoon nog zoveel andere klussen! We kozen voor een matte, reinigbare muurverf in het wit (RAL 9010). Ik houd niet van tegels op de muur, maar wilde de muren wel met een doekje af kunnen nemen. Voor mij de perfecte oplossing!

jaren 30 huis, jaren 30, klushuis, zwartwit tegelvloer, zwartwit vloer, tegelvloer, jaren 30 vloer, hal, toilet, interieur, verbouwen, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageNog een jaar later hebben we een zwartwit tegelvloer in de hal en het toilet laten leggen. Een dergelijke tegelvloer was een grote wens van mij toen we ons huis kochten, maar het duurde een tijd voordat we én de perfecte tegels vonden én budget hadden.

Omdat we maar een smalle hal (en toilet) hebben, zochten we een klein formaat tegels zodat we minimaal vier tegels naast elkaar konden leggen. Uiteindelijk kozen we voor tegels van 14,2 bij 14,2 cm.

Zowel de zwarte als de witte tegels kochten we bij Wout’s Tegelhandel in Amsterdam.

Steigerhouten planken van Bij Lien!

Toen de muren waren gewit en de vloer was gelegd, kon ik eindelijk aan de styling van het toilet beginnen. In de nis boven het toilet kozen we voor stoere steigerhouten planken van Bij Lien! die je op maat kunt bestellen. Deze planken zijn ook met mooie leren plankdragers verkrijgbaar.

toilet, nis, houten planken, steigerhouten planken, planken in nis, blinde bevestiging, wandplanken, verbouwen, verbouwing, interieur, interieurinspiratie, thathomepage, interieurblog, (th)athomepageOp Instagram kreeg ik een hoop vragen over hoe we de planken hebben bevestigd.

De onderste plank rust aan beide uiteinden op een kleine witte steun, zie de foto hiernaast. En de bovenste twee planken hangen “los” in de nis. Mijn wederhelft duwde de planken erin zodat ik kon kijken op welke hoogte ze moesten hangen en toen kwamen ze niet meer los! Gelukkig hingen ze wel ongeveer waar ik ze wilde hebben.

Omdat er niet veel gewicht op ligt, blijven de planken prima hangen.Er bestaan overigens allerlei systemen om je wandplanken “blind” op te hangen. Kijk bijvoorbeeld eens hier of hier.

Styling van het toilet

wandplanken, nis, planken in nis, steigerhouten planken, toilet, decoratie, styling, styling van het toilet, interieurstyling, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageToen de planken eenmaal hingen, was ik al een heel eind met de styling van het toilet.

Styling steigerhouten planken

Bij Søstrene Grene kocht ik een ronde opbergdoos die ik zelf bekleedde met ribstof. Bij Jysk kocht ik kleine messing doosjes die ik vulde met droogbloemen. Een ander leuk idee is om ze te vullen met schelpen, zie ook mijn blogpost over schelpen in het interieur. Ik plakte ook wat droogbloemen op een tweeluik fotolijst met zwarte rand.

Mijn toilettas is van het merk Nobodinoz. Hij is gemaakt van biologisch katoen, want aan niet-biologisch katoen doe ik niet meer. Zie ook mijn blogpost over 10 dingen die ik niet meer koop. De waxinelichthouder is van het merk Bloomingville.

Spiegel, wandplank, toiletrolhouder

spiegel, ronde spiegel, zwarte ronde spiegel, zwarte spiegel, spiegel met leren riem, toilet, toilet spiegel, toiletinspiratie, interieurinspiratie, interieur, thathomepage, interieurblog, (th)athomepageEen toilet kan natuurlijk niet zonder spiegel. Ik koos voor een zwarte ronde spiegel met leren hanger van Søstrene Grene. Op zoek naar een groter exemplaar? Lees dan ook eens mijn blogpost over ronde spiegels van 60 cm of groter

Wandplank Meert van Woood (50x8x16cm) vond ik perfect bij de spiegel passen. Het leuke aan dit plankje is dat je hem telkens opnieuw kunt stylen. Momenteel heb ik de wandplank gestyled met een houten vogeltje dat ik tijdens onze camperreis door Denemarken kocht, mijn Relaxsound Zwitscherbox in de vorm van een vogelhuisje (zie ook mijn blogpost over huisjes in het interieur), een wandbordje van IB Laursen en mijn Belle Epoque Havane parfumverspreider van Maison Berger Paris (zie ook mijn blogpost over de fijnste katoengeuren).

Woood, Meert, wandplank, metalen wandplank, metalen plank, toilet, toilet styling, styling van het toilet, toilet makeover, toiletinspiratie, interieurinspiratie, interieur, interieurstyling, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

 

toiletrolhouder, telefoonhouder, toiletrolhouder met plankje, toiletrolhouder plankje, toiletrolhouder plank, telefoonplankje toiletrolhouder, zwarte toiletrolhouder, toilet, toiletstyling, toilet styling, styling van het toilet, toiletinspiratie, interieurinspiratie, interieur, thathomepage, (th)athomepage, interieurblogWat ik nog miste in het toilet was iets om mijn telefoon op te leggen. Want let’s face it: als moeder is dit vaak de enige plek waar je even ongestoord je berichten kunt checken! Ik bestelde een zwarte toiletrolhouder met plankje: ideaal!

zeephouder, Meraki, zeep, Meraki zeephouder, Meraki zeep, messing zeephouder, zeephouder aan de muur, muurhouder zeep, muurbeugel zeep, toilet, toiletstyling, styling van het toilet, handzeep, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageEn ten slotte bestelde ik een messing zeephouder voor aan de muur. Zo valt de flacon niet meer telkens van het fonteintje af én wordt er minder mee geknoeid door de mini.

Mocht je nog vragen hebben over de styling van ons toilet, laat het me vooral weten in een reactie hieronder. En misschien vind je het ook leuk om de makeover van onze hal te bekijken met o.a. een DIY lattenwand!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Bij Lien en bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Ook samenwerken? Leuk! Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Mail naar linda@thathomepage.com. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda