Het is juni en dat betekent… tijd voor tuinonderhoud! Sinds we zijn verhuisd naar het groenste stukje Groningen, hebben we een echte tuin. Geen postzegel meer, maar een tuin met hoofdletter T! We genieten er zó enorm van dat het geen straf is om het nodige onderhoud te moeten plegen. Maar eerlijk is eerlijk, je hebt er wel het juiste tuingereedschap voor nodig. Graag neem ik jullie mee op toer door onze tuin, waarbij ik laat zien welke tools wij gebruiken voor ons tuinonderhoud.

tuin, tuinaanleg, tuinonderhoud, tuininspiratie, tuinblog, thathomepage, (th)athomepage, tuingereedschap, voortuin

Achtertuin

Onze achtertuin is eigenlijk één groot rechthoek dat grofweg voor 1/4 uit terras bestaat en voor 3/4 uit grasveld. In het grasveld staan vier bomen en het speeltoestel van onze dochter. We gebruiken voor het onderhoud van onze achtertuin eigenlijk enkel een grasmaaier, grastrimmer en kantenmaaier.

tuin, achtertuin, tuinieren, tuinonderhoud, landhuis, tuininspiratie, tuinblog, thathomepage, (th)athomepage

tuin, tuinonderhoud, tuingereedschap, terras, tuininspiratie, tuinblog, loungeplek, loungebank, thathomepage, (th)athomepage

Grastrimmer

Wij gebruiken de EasyGrassCut 18V-26 van Bosch Home & Garden als grastrimmer en kantenmaaier. Ik liet een eerdere versie al zien in mijn blogpost over de loungeplek makeover van ons vorige huis. Destijds hadden we slechts een klein strookje gras en toen vonden we deze tool al megahandig, maar nu is hij gewoon onmisbaar! Vooral rond het speeltoestel, want met een reguliere grasmaaier kom je niet goed onder de glijbaan en rond alle palen.

tuin, tuinonderhoud, tuininspiratie, speeltoestel, schommel, speelhuis, tuinieren, buitenleven, tuinblog, thathomepage, (th)athomepage, tuingereedschap

Bosch, Bosch EasyGrassCut, grastrimmer, kantenmaaier, gazon, gazononderhoud, tuinonderhoud, tuingereedschap, grasmaaier, tuininspiratie, tuinblog, thathomepage, (th)athomepage

Kantenmaaier

kantenmaaier, grastrimmer, Bosch, Bosch EasyGrassCut, gazononderrhoud, gras maaien, gras trimmen, tuinonderhoud, tuin, tuinblog, tuininspiratie, tuinieren, thathomepage, (th)athomepageDe EasyGrassCut 18V-26 is zowel een grastrimmer als een kantenmaaier, 2-in-1 tuingereedschap dus! Via de handgreep switch je simpel tussen de functies. Je hoeft daarom nooit te bukken bij het gebruik van deze tool! Dit aspect en het feit dat het een lichtgewicht apparaat is (slechts 1,9 kilo), maakt dat ik hem ondanks mijn zenuwletsel kan hanteren. Heel blij mee dus!

En had ik al gezegd dat de EasyGrassCut snoerloos is? Hij werkt op een accu en met één accuduur kun je zes tennisbanen trimmen. Dit weet ik overigens niet uit eigen ervaring, want zó groot is onze tuin nou ook weer niet!

De accu wordt niet standaard geleverd bij de EasyGrassCut 18-26V, maar dien je los aan te schaffen. Of je gebruikt – net als ik – de accu van één van je andere Power For All Alliance apparaten.

Power For All

Bosch, accu, Power For All, Power For All Alliance, tuingereedschap, tuinonderhoud, accuoplader, thathomepage, (th)athomepageHet ideale aan de apparaten van Bosch Home & Garden vind ik het Power For All-systeem. Dit betekent dat de accu’s van alle apparaten die onder de Power For All Alliance vallen, met elkaar uitwisselbaar zijn. Ik heb bijvoorbeeld ook een Bosch Unlimited draadloze stofzuiger en de accu daarvan past op ook de EasyGrassCut 18V-26 en andersom. Zo is er altijd wel een opgeladen accu in huis!

Voortuin

Zelf gebruik ik voor al ons Bosch Home & Garden tuingereedschap doorgaans de accu van onze UniversalHedgeCut 18V-50. Deze heggenschaar wordt mét accu en oplader geleverd, dus als je deze tool hebt, ben je dankzij het Power For All systeem gelijk voorzien voor al je andere Alliance-apparaten. De UniversalHedgeCut 18V-50 is ook absoluut onmisbaar voor ons tuinonderhoud!

Heggenschaar

UniversalHedgeCut, accuheggenschaar, heggenschaar, Bosch, tuingereedschap, tuinonderhoud, tuin, tuinieren, tuinblog, tuininspiratie, thathomepage, (th)athomepageWe gebruiken de UniversalHedgeCut voor al onze hagen. In de voor- en zijtuin hebben we een beukenhaag, waarvan de haag in de zijtuin in een boog is aangeplant.

tuin, accuheggenschaar, tuinonderhoud, tuingereedschap, heggenschaar, Bosch, Bosch UniversalHedgeCut, haag snoeien, beukenhaag, tuin, tuininspiratie, tuinblog, thathomepage, (th)athomepageTip: beukenhagen heb je in het groen en in het rood en het is verstandig om bij aanplant goed te checken of al je plantjes dezelfde kleur hebben. Anders krijg je namelijk wat wij ook hebben… Spot jij het foutje?

Wij zijn erg tevreden met onze heggenschaar, niet alleen omdat hij op een accu werkt (no more angst dat je door het snoer heen snoeit..), maar ook omdat hij lekker lang meegaat. Je kunt 75 minuten achter elkaar bezig zijn voordat de accu opnieuw moet worden opgeladen. En dat is meestal ook wel de tijd dat je toe bent aan een pauze.

Gras- en buxusschaar

Voor brede en hoge hagen is de UniversalHedgeCut 18V-50 absoluut de beste tool. Dankzij het formaat van dit tuingereedschap kun je in korte tijd heel veel haag snoeien. Maar voor het overige tuinonderhoud gebruik ik het liefst onze AdvancedShear 18V-10. Met deze handzame accubuxus- en grasschaar trim ik onze lage heggen en hagen, maar bijvoorbeeld ook de coniferen om ze in kegelvorm te houden.

tuin, tuinonderhoud, tuinaanleg, tuininspiratie, tuinieren, conifeer, snoeien,

Mijn favoriete plant om te trimmen met de accubuxusschaar, is hedera. Ook wel bekend als klimop. Alle waterpunten in onze voortuin zijn bedekt door hedera en als we dit niet regelmatig onderhouden, ziet zo’n waterpunt er al snel uit als Cousin It uit de Adams Family. Gelukkig is het met de AdvancedShear 18V-10 een klusje van slechts enkele seconden.

Bosch, AdvancedShear, accubuxusschaar, buxusschaar, snoeien, snoeigereedschap, tuingereedschap, tuinonderhoud, tuinieren, tuin, tuinblog, tuinaanleg, tuininspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Bosch, AdvancedShear, accubuxusschaar, buxusschaar, snoeien, snoeigereedschap, tuingereedschap, tuinonderhoud, tuinieren, tuin, tuinblog, tuinaanleg, tuininspiratie, thathomepage, (th)athomepage

Het switchen tussen de buxus- en grasschaarfunctie gaat via het wisselen van het opzetstuk. Zelf heb ik de grasschaarfunctie nog niet nodig gehad, omdat wij de EasyGrassCut 18V-26 gebruiken als kantenmaaier en die tot nu toe afdoende is voor ons.

De AdvancedShear wordt net als de EasyGrassCut geleverd zonder accu. Dus ook voor deze tool gebruik ik de accu van één van mijn andere Power For All-apparaten.

Plant protection

Bosch, EasyGrassCut, grastrimmer, kantenmaaier, tuingereedschap, tuinonderhoud, tuin, tuinieren, tuinblog, tuininspiratie, thathomepage, (th)athomepageJe vraagt je na voorgaande foto’s wellicht af: hebben deze mensen geen bloemen in de tuin? Anders dan pelargoniums in potten op het terras, hebben we in de achtertuin inderdaad (nog) geen bloemen. Maarrrr, des te meer in de zij- en voortuin.

In de zijtuin hebben we o.a. stamrozen, struikrozen, hortensia’s en verschillende soorten geraniums staan. Vooral de geraniums staan dicht op de graskanten. Is er bij gebruik van de kantenmaaier dan geen risico dat al die mooie bloemen mee worden gemaaid? Nope! De EasyGrassCut 18-26V heeft namelijk plant protection. De ijzeren beugel aan de voorkant voorkomt het onverhoopt meemaaien van planten en bloemen!

tuin, tuinonderhoud, tuinaanleg, tuininspiratie, tuinblog, tuingereedschap, thathomepage, (th)athomepage

tuin, tuinonderhoud, tuinaanleg, tuininspiratie, tuinblog, tuingereedschap, thathomepage, (th)athomepage

tuin, tuinieren, tuinaanleg, tuinonderhoud, tuinblog, tuininspiratie, roos, rozen, stamroos, thathomepage, (th)athomepage

Ik ben benieuwd welke tools jullie gebruiken voor het tuinonderhoud. Zelf zijn we nog op zoek naar het ideale apparaat om onkruid te verwijderen tussen de tegels en vooral ook het grind. Je mag altijd een tip achterlaten in een reactie onder deze blogpost!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Bosch Home & Garden. Ook interesse in een samenwerking? Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten en/of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda