Pas recentelijk ontdekte ik ukje.nl. Een webshop die prachtige hoezen (en boxkleden) verkoopt voor elk denkbare soort kinderstoel en autostoel. Van voetenzak tot zonnekap, van Maxi-Cosi hoes tot Stokke Tripp Trapp set. Had ik dit hoezenwalhalla maar eerder ontdekt!

Musthave Maxi-Cosi hoes

Toen wij 4,5 jaar geleden onze eerste Maxi-Cosi aanschaften (de Pebble), kochten we daar geen hoes bij. Nouuu, daar kwamen we snel genoeg van terug! Voor de new born mama’s onder jullie: het is een stuk makkelijker om de boel schoon te houden als je de hoes (zo hoppa!) van de Maxi-Cosi afhaalt, dan wanneer je telkens de gehele bekleding eraf moet pellen. Ik bestelde destijds een simpele (en helemaal niet hippe) badstoffen hoes bij een random aanbieder. En dat herhaalde ik anderhalf jaar later toen we overgingen op de Maxi-Cosi Tobi. Maar, nét op tijd voor de volgende maat autostoel, kwam Ukje op mijn pad. Want kijk eens hoe mooi onze nieuwe Maxi-Cosi Rodifix Air Protect er dankzij Ukje uitziet!

Ukje, Maxi Cosi, Rodifix, Rodifix Airprotect, Maxi Cose Rodifix Airprotect, stoelkussenhoes, kussenhoes, autostoelhoes, stoelbeschermer, inspiratie, interieurinspiratie, mamablog, thathomepage, (th)athomepage

Van een saaie, zandkleurige stoel naar een zitje dat gezien mag worden! En de kleine? Die voelt zich een ware prinses op haar nieuwe troon! De hoes is gemaakt van 95% katoen en 5% elasthan, waardoor hij goed ademt en soepel over de stoel is te krijgen. Hij houdt zich bovendien prima in de was. Dit in tegenstelling tot de badstoffen hoezen die ik vroeger kocht. Die lubberden uit en werden vaal en stug. Kortom: ik ben fan! Daarom vind ik het ook heel leuk dat ik Ukje en haar eigenaresse nader aan jullie mag voorstellen.

Wat een bende!

Eigenaresse Sifra Douma (34) vertelt hoe ze ruim zeven jaar geleden met Ukje is begonnen:

Toen we ons eerste kindje kregen, tikten we een handige Babybjörn wipstoel op de kop. Alleen was deze verwassen en had daardoor een lelijke donkerblauwe, vale kleur. Het huis werd bovendien rommelig met allerlei verschillende meubeltjes. Ook zat de wipstoel om de haverklap onder de smurrie. Wat een bende! Dit kon zo niet langer en ik bedacht… een wipstoelhoes! Het resultaat mocht er zijn. Het werd een zuurstokroze canvas hoes die bij het interieur paste. De hoes ging makkelijk in de was, waardoor onze kleine op haar gemak leerde eten en ik het knoeien niet meer zo erg vond. Na de wipstoelhoes volgden ook een boxkleed, de newbornhoes voor de Tripp Trapp en de autostoelhoezen. Inmiddels is Ukje uitgegroeid tot het hoezenwalhalla voor babymeubilair. Ik heb echt een passie voor ondernemen en daarom is mijn bedrijf uitgegroeid tot een Europees merk. We maken jaarlijks tienduizenden ouders blij met een mooie Ukje hoes!

Ukje, ukje.nl., hoezen, autostoelhoes, wipstoelhoes, voetenzak, maxi-cosi hoes, maxi cosi, Stokke Tripp Trapp, Tripp Trapp, kinderstoel, kinderstoelhoes, wipstoel

Bezoekbaby’s

Het doel van Ukje is om het leven van ouders en kinderen makkelijker en mooier te maken. Het krijgen van een kleintje is niet altijd makkelijk en hoe fijn is het dan om producten in huis te hebben die nét dat beetje extra gemak bieden. Zo hebben wij voor bezoekbaby’s standaard een Ikea Antilop kinderstoel in huis. Niet de mooiste stoel, maar wel superhandig. Je klikt de poten er zo aan en af en bergt hem na het bezoek gemakkelijk op. Voor kleintjes die nog maar pas kunnen zitten, vind ik het fijn om een stoelverkleiner te gebruiken die comfortabel en goed schoon te houden is. Bij Ukje vind je een stijlvolle én afneembare collectie. En met zo’n toffe stoelverkleiner ziet de Ikea Antilop er ineens wél fancy uit!

ukje, ukje.nl, ikea, ikea kinderstoel, Ikea Antilop, Ikea stoelverkleiner, stoelverleider, kussenset, afneembare stoelverkleiner, wasbare stoelverkleiner, stoelhoes, stoelhoezen, thathomepage

ukje, ukje.nl, ukje hoes, hoes, stoelhoes, stoelverkleiner, kinderstoel, ikea kinderstoel, ikea, Ikea Antilop, afneembare stoelverkleiner, wasbare stoelverkleiner, kussenset, thathomepage, stoelhoezen, hoezen

Hollandse landschap

Ukje heeft niet alleen een enorm uitgebreide collectie hoezen, ook zijn er talloze verschillende printjes te krijgen. Sifra, uitgeroepen tot Flevolandse zakenvrouw van 2018, laat zich daarbij inspireren door het Hollandse landschap:

Ik ben graag buiten. Van een mooie herfstboom kan ik genieten, maar ook van een wolkenpartij of zonlicht. Ik probeer de Nederlandse kleuren terug te laten komen in onze collectie. Verder laat ik me inspireren door onze klanten. Zij vragen ons van alles en ik probeer hun wensen om te zetten in mooie hoezen. Ik ben het meest trots op de ingewikkelde hoezen. Ontworpen alsof het maatpakken zijn, maar dan voor kindermeubeltjes! Mijn favoriete producten zijn de voetenzakken. Die zien er zo heerlijk uit dat je er zelf wel in wilt kruipen…

Ukje, autostoelhoes, stoelverkleiner, Tripp Trapp, Stokke, maxi-cosi, Maxi-Cosi, zonnekapje. voetenzak, stoelhoes, stoelhoezen, thathomepage

Ukje groeit momenteel hard en werkt aan teamuitbreiding. Daardoor kan straks ook ’s avonds de telefoon worden opgenomen én kunnen er (nog) meer soorten hoezen worden ontworpen. Momenteel vind je bij Ukje naast de hoezen voor de al genoemde stoeltjes van Maxi-Cosi, Stokke, Babybjörn en Ikea, ook hoezen voor stoeltjes van Cybex, Römer, Nuna en Besafe. Heb jij een favoriete stoel waar je een hoes voor nodig hebt? Laat het weten via service@ukje.nl.

Winactie

Kan jij wel zo’n toffe Ukje hoes gebruiken? Dan heb ik goed nieuws voor je! Namens Ukje mag ik een hoes naar keuze weggeven! Je mag dus kiezen of je een hoes wilt voor een autostoel, Tripp Trapp of een ander zitje. Dat wordt nog lastig, want de keuze is reuze! Gelukkig hoef je pas bij winst op te geven welke je wilt hebben, dus je mag er nog even over nadenken. Hoe doe je mee? Volg Ukje en mij op Instagram en tag twee vrienden onder de post met de winactie. Voor een extra winkans laat je een reactie achter onder deze blogpost. Veel succes allemaal!

Update: Irene de Groot is de winnares geworden van een mooie Ukje hoes. Gefeliciteerd Irene!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Ukje. Ook samenwerken? Dat kan! Ik werk graag samen met merken & bedrijven die bij mij passen. Mail naar linda@thathomepage.com of vul het contactformulier in.

Linda