Toen we ons nieuwe huis voor het eerst gingen bezichtigen, wist ik meteen dat ik de schuur tot studio wou omtoveren. De handen zouden flink uit de mouwen moeten, maar ik zag de styling al helemaal voor me. Inmiddels is de ruimte nagenoeg volledig ingericht en bied ik jullie graag een kijkje in de styling van schuur naar studio!

Van schuur naar studio

Sinds ik (Th)athomepage ben gestart, was het een grote wens om een eigen studio te hebben waar ik naar hartelust content kon maken. Voor productfotografie is een white screen bijvoorbeeld noodzakelijk en in ons oude huis moest ik dit telkens op- en afbouwen. Een heel gedoe en in verband met mijn zenuwletsel fysiek te zwaar. Hoe anders is dat nu! In de studio staat een enorm scherm dat gewoon kan blijven staan. Ook heb ik nu eindelijk al mijn fotoapparatuur op één plek, ideaal.

studio, white screen, fotoscherm, fotostudio, achtergronddoek, thathomepage, productfotografie, sfeerfotografie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Mocht je interesse hebben in product- en/of sfeerfotografie door mij, mail dan naar linda@thathomepage.com. Na een pauze in verband met de verhuizing, neem ik inmiddels weer opdrachten aan.

Styling

Onze tuinschuur is opgedeeld in twee gedeeltes. In het linkerdeel naast de kas staat al ons tuingereedschap. Het rechterdeel van de schuur, met de twee grotere ramen, is waar de studio zich bevindt.

tuin, tuinschuur, schuur, van schuur naar studio, styling, interieurblog, tuinblog, thathomepage, (th)athomepage, interieurinspiratie

Before

van schuur naar studio, schuur verbouwen, schuur opknappen, woonruimte in schuur, doe het zelf, interieurblog, interieurinspiratie, thathomepage, (th)athomepageEven een throwback naar hoe de ruimte was voordat we er een studio van maakten. De ruimte was helemaal betimmerd met meerdere kleuren/soorten hout. De balken, planken, plinten en latjes verschilden allemaal van elkaar.

De eerste klus was dan ook het schilderen van al het hout. Alle houten delen kregen een frisse RAL 9010 laag, wat de ruimte gelijk een stuk groter en – heel belangrijk voor fotografie – lichter maakte!

De pvc vloer was er al en heb ik lekker laten liggen.

Zithoek

Ik heb de studio opgedeeld in twee delen. De ene helft is uitsluitend voor fotografie, de andere helft is gemeubileerd, zodat ik daar content kan bewerken en blogs kan schrijven. Omdat ik vanwege mijn zenuwletsel veel moet liggen, was een bank onmisbaar. Ik koos voor 3-zitsbank LINANÄS in de kleur Vissle beige. Deze bank is 197 cm breed, dus ruim voldoende voor mijn korte beentjes!

studio, meubilair, Ikea Linanas, interieurinspiratie, Japandi, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage, van schuur naar studio, bibliotheektrap

Natuurlijk mocht ook een fijn vloerkleed niet ontbreken. Mijn keuze viel op vloerkleed Mars. Officieel is het een in- & outdoorkleed, maar persoonlijk zou ik ‘m niet buiten neerleggen. Hij heeft een stoffen laagje en is dus niet (enkel) van kunststof, zoals de meeste buitenkleden. Vloerkleed Mars is in verschillende maten verkrijgbaar.

verlichting, lamp, opaalglas, hanglamp, lamp opaalglas, Menu TR Bulb, Menu Bulb, Menu opaalglas lamp, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepageZie voor linkjes naar het Japanse kamerscherm en de bloesemtakken mijn blogpost over bloesem in het interieur. Bijzettafel Cosio van Kwantum is alleen (nog) in de fysieke winkels te koop.

Qua verlichting koos ik voor Menu TR Bulb hanglampen in het zwart met een matte bol. Wellicht weten jullie nog van mijn blogpost over 15x lampen met opaalglas dat deze al heel lang op mijn verlanglijstje stonden. Ze zijn puur decoratief (ze functioneren wel uiteraard), want voor fotografie gebruik ik studiolampen.

Bibliotheektrap

Het gaafste item in de studio vind ik de bibliotheektrap van Houtenladders.nl. Hij is niet alleen qua styling megatof, maar ook gewoon ontzettend handig. Ik kan de planken (op 2 meter hoogte) zonder trap namelijk niet bereiken! Ik koos voor een massief eiken bibliotheektrap met een zwarte bevestigingsstang. De stang is 125 cm breed, waardoor ik de trap nog verder naar links kan verplaatsen zodat ik bij mijn opbergboxen kan. Het eiken van de bibliotheektrap is onbehandeld, waardoor hij eventueel nog naar wens te oliën of af te lakken is. Voor nu vind ik de onbehandelde look goed passen bij de Japandi sfeer van de studio styling.

bibliotheektrap, houtenladders.nl, van schuur naar studio, schuur verbouwen, woonruimte in schuur, studio in schuur, doe het zelf, interieurstyling, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage

Ikea hack

Ikea, Ikea Billy, Ikea Billy hack, Billy hack, Ikea hack, interieurstyling, interieurinspiratie, interieurblog, thathomepage, (th)athomepage, kast behangen, Billy behangenDe twee kasten tegen de rechterwand zijn BILLY boekenkasten in de nieuwe variant met metalliceffect. Afhankelijk van hoe het licht valt, lijken ze soms beige, soms iets meer taupe.

Ik heb de kasten binnenin behangen met een wood wall behangetje. Aanvankelijk probeerde ik de losse achterwand te behangen om deze daarna in de kast te schuiven (zoals dat met deze kasten moet), maar dat werkte niet. Door het behang was de achterwand te dik geworden voor de gleuf. Mocht je jouw BILLY ook willen behangen, dan zul je dit dus moeten doen nadat de kast in elkaar is gezet. Zelf heb ik geen behanglijm gebruikt, enkel Tesa plakstrips langs de randen. De planken die je in de kast bevestigd, houden het behang in combinatie met de tape voldoende strak tegen de achterwand. Samenvattend is de volgorde: kast in elkaar zetten minus de planken, achterwand behangen, planken erin.

Ik ben benieuwd wat jullie van de styling van de studio vinden! Mocht je nog vragen hebben, laat het me weten in een reactie!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Houtenladders.nl en bevat affiliate links. Indien je iets koopt via één van deze links, krijg ik hier een percentage vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om (Th)athomepage in de lucht te houden. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Mail naar linda@thathomepage.com. Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen.

Linda