Onlangs heb ik een video deurbel aangeschaft waarmee ik op mijn telefoon kan zien wie er voor de deur staat. Ik vind dit echt een geweldige uitvinding. Omdat ik er uit mijn directe omgeving (waaronder de postbode) veel vragen over kreeg, besloot ik er een blogpost aan te wijden. Lees gauw verder!

video deurbel, wifi deurbel, deurbel, smart home, draadloze deurbel, beveiliging, ring video deurbel, ring video deurbel 2, ring video doorbell 2, ring video doorbell, Ring deurbel, Ring, thathomepage, (th)athomepage, interieurinspiratie, beveiliging

Waarom een video deurbel?

Zoals jullie wellicht weten, heb ik zenuwschade opgelopen bij de geboorte van onze dochter. Hierdoor breng ik mijn dagen grotendeels liggend door. Mijn persoonlijke reden voor de aanschaf van een video deurbel is dan ook dat ik niet teveel onnodig wil opstaan. Zo wil ik wél de deur openen voor bezoekers en de pakketbezorger, maar niet voor energieverkopers, geloofsovertuigers of mensen die onze schoorsteen willen vegen terwijl we geen open haard hebben.

Linda Hummel, thathomepage, (th)athomepage, video deurbel, Ring video deurbel, interieur, interieurinspiratie, op je telefoon zien wie er voor de deur staat, deurbel camera

Terugspreekfunctie

Voor mij is de terugspreekfunctie van de deurbel ook erg handig. Dankzij deze functie hoef ik niet meer binnen 5 seconden bij de deur te zijn, omdat anders de pakketbezorger alweer weg is. Als ik bijvoorbeeld op de bovenverdieping of in de tuin ben, gebruik ik de terugspreekfunctie om te zeggen dat ik onderweg ben. En als ik net uit de douche kom, zeg ik dat hij/zij het pakket gewoon voor de deur mag zetten. I-de-aal!

Hoe werkt een video deurbel?

Ring video doorbell 2, Ring video doorbell, Ring video deurbel, Ring, Ring deurbel, Ring video deurbel 2, video deurbel, wifi deurbel, deurbel met camera, beveiliging, home security, smart home, woningbeveiliging, wonen, interieur, thathomepage, (th)athomepageOnze video deurbel werkt met een app die je kunt downloaden op je iPhone. De app is ook compatible met andere soorten smartphones, tablets, laptops of zelfs je Apple watch. Zelf heb ik de app alleen op mijn iPhone 7 gedownload. De app werkt – naar verluidt – uitstekend op alle soorten iPhones, inclusief de nieuwe iPhone X.

Het is ook mogelijk om meerdere telefoons te linken met de deurbel. Dit linken verloopt via je wifi netwerk. Je sluit de bel (draadloos of bedraad) aan op je router. Dit proces wordt heel simpel uitgelegd in de handleiding en duurt slechts een paar minuten.

Overigens is het niet zo dat je telefoon óók aangesloten moet zijn op de wifi waaraan je deurbel is gelinkt. Als je met je telefoon gebruikt maakt van 4G (bijvoorbeeld wanneer je niet thuis bent), werkt de deurbel ook gewoon. Zolang de deurbel zelf maar wél gelinkt is aan je wifi netwerk.

Someone’s at your Ring Video doorbell

Als iemand aanbelt, krijg je daar op je telefoon of ander gekozen device direct een melding van. Je kunt kiezen voor verschillende deurbelgeluiden of voor een rustig stemgeluid dat zegt: “Someone’s at your Ring Video doorbell“. Wanneer je op de melding tikt, krijg je het camerabeeld te zien en kun je ook de terugspreekfunctie gebruiken.

Veiligheid

Ring video doorbell 2, Ring doorbell, video doorbellHet beeld is zowel overdag als ’s avonds scherp, dus ook in het donker kun je met een gerust hart de deur opendoen. Een video deurbel biedt daarmee (een gevoel van) veiligheid en is daarom een aanrader voor oudere mensen of mensen die afgelegen wonen. De scherpte van het beeld is wel afhankelijk van de sterkte van je wifi. Het is daarom belangrijk om je router dichtbij je deurbel te hangen. Bij ons hangt de router direct achter de voordeur. Mocht dit voor jou niet werken, dan kun je eventueel een wifi versterker (of chime pro) aanschaffen.

Chime

Hoor je de bel alleen via je telefoon? Nee. De deurbel zelf gaat ook gewoon over. Dat geluid hoor ik – als ik op de bank lig in de woonkamer – meestal net een seconde eerder dan de melding op mijn telefoon. Als je altijd in de buurt van je telefoon bent, is het in principe niet nodig om een extra chime aan te schaffen. Een chime is een kleine luidspreker die – wederom via wifi – aan je deurbel is gelinkt en waarop je de deurbel hoort gaan. De chime is voor mij vooral handig rond etenstijd wanneer ik een pakketbezorger verwacht. Door de afzuigkap hoor ik anders de bel niet en doorgaans heb ik op dat moment mijn telefoon ook niet bij de hand.

Volledig draadloos

Ring Video doorbell, Ring doorbell, Ring, Ring deurbel, Ring video deurbel 2, video deurbel, wifi deurbel, woningbeveiliging, deurbel met camera, op je telefoon zien wie er voor de deur staatOnze video deurbel werkt volledig draadloos. Wij hebben in ons jaren ’30 huisje geen bestaande bedrading voor een deurbel (en ook geen zin om dit aan te leggen) en daarom zochten we een deurbel die via wifi en op een batterij werkt. Het is overigens wel mogelijk om de deurbel op bedrading aan te sluiten, maar daar hebben wij dus geen gebruik van gemaakt. De batterij gaat ongeveer 3 maanden mee voordat hij opnieuw moet worden opgeladen en het opladen duurt ongeveer 10 uur. Gedurende de oplaadtijd werkt de deurbel niet, maar dit is eventueel op te vangen door een extra batterij aan te schaffen. Een extra batterij om mee te rouleren, is eigenlijk bij alle draadloze apparaten handig. Zo doen wij dit ook bij onze draadloze stofzuiger.

Motion detection

motion detection, video doorbell, ring doorbell, Ring, ring video deurbel, ring video deurbel 2, wifi deurbel, deurbel met camera, op je telefoon zien wie er voor de deur staat, beveiliging, woningbeveiliging, huisbeveiliging, diefstalbeveiliging, inbraakpreventie, wonen, interieur, thathomepage, (th)athomepage, deurbelDe batterijduur hangt (uiteraard) af van het energieverbruik. Hoe vaker er wordt aangebeld, hoe meer energie er verbruikt zal worden. Maak je tevens gebruik van de motion detection functie, dan zal je batterij wat minder lang meegaan. Motion detection houdt in dat de deurbel opnames maakt van beweging in de buurt van de bel zonder dat er wordt aangebeld.

Je kunt zelf instellen hoe vaak de camera dergelijke “motion” opnames maakt én of je daar een alert van wilt ontvangen of niet. Ook als je geen motion alerts wilt ontvangen, worden de opnames bewaard en zijn dus achteraf terug te kijken. Áls je hier tenminste aan abonnement voor hebt afgesloten. Dit kost €30 per jaar.

Live view

Een andere functie die de batterij leeg slurpt, is de live view optie. Hiermee kun je live vanuit je deurbel naar buiten kijken. Dus zonder dat er wordt aangebeld of zonder dat er sprake is van motion detection. Ik heb zelf de noodzaak tot deze functie nog niet ontdekt. Wellicht dat als je een onbekend geluid in de tuin hoort ’s nachts, het handig kan zijn om via de camera van de deurbel even een kijkje te nemen.

Geweldige gadget

Al met al ben ik superbij met onze bel! Het is echt een geweldige gadget. Nu houd ik sowieso van slimme apparaten (zie bijvoorbeeld ook mijn blogpost over onze klustool die een waterpas laserlijn op de muur projecteert), maar een video deurbel is écht een fijne uitvinding.

Zelf koos ik voor de Ring video deurbel 2, maar er zijn vele soorten video deurbellen in omloop. Het is overigens niet de eerste video deurbel die ik bestelde. Eerder bestelde ik een (merkloze) wifi video deurbel bij XXL shop, maar deze werkte totaal niet. Ik heb zeker 6 keer gemaild naar de klantenservice, maar kreeg nooit een reactie terug. Aan de telefoon werd beloofd tot terugbellen, maar dit werd niet nagekomen. Daarom raad ik ten zeerste af om met deze shop in zee te gaan. Er zijn verschillende shops die de Ring video deurbel 2 verkopen en die een prima klantenservice hebben, zoals Bol.com.

NB:

Twijfel je nog welke versie van de Ring video deurbel je zal nemen? Via iCulture kun je verschillende modellen vergelijken, inclusief de nieuwe 3 versie (waarmee ik zelf niet bekend ben). Ook vind je er waarschuwingen mbt privacy. Zo mag je de video deurbel bijvoorbeeld geen continue opnames van de openbare weg laten maken.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met T-mobile en bevat affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Ook samenwerken? Ik werk graag samen met merken & bedrijven die bij mij passen. Mail naar linda@thathomepage.com. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen. 

Linda