Geld geven. Ik vind het altijd weer lastig om iets origineels te verzinnen wanneer ik nét iets meer wil geven dan de standaard kaart met envelop. In deze blogpost geef ik een aantal voorbeelden van geldgeschenken die ik in het verleden heb gemaakt, vaak op heel simpele wijze. Ook vertel ik over een nieuwe digitale manier van geld geven. Lees je mee?

Geld geven

Wist je dat 2 op de 5 mensen liegen over het feit dat ze een cadeau leuk vinden? Jaarlijks wisselen we voor 20 miljard euro aan ongewenste cadeau’s uit. Wat een verspilling! Niet zo gek dus dat 61% van de ontvangers liever geld krijgt voor iets dat ze nodig hebben, dan een willekeurig fysiek cadeau.

cadeau, cadeauinspiratie, kadoinspiratie, bruiloft cadeau, bruiloft kado, thathomepage, (th)athomepage

Een optie om een ongewenst cadeau te voorkomen, is een cadeaubon. Maarrrr, wist je dat een derde van alle cadeaubonnen nooit wordt ingewisseld?! De reden: verloren, vergeten of verlopen. Dit levert jaarlijks een schokkende waardeverspilling op van maar liefst 120 miljard euro. Zo ontzettend zonde!

Geld geven is dus eigenlijk hartstikke duurzaam, want je ondervangt een zeer aanwezige kans op verspilling. Maar eerlijk is eerlijk, geld geven wordt wel als een beetje saai gezien. Hoe maak je het geven van een geldgeschenk nou leuker?

Digitaal geldgeschenk

Op die vraag hebben de makers van de app Boon & Bliss een antwoord gevonden. Met deze app kun je heel eenvoudig je eigen droom(cadeau) aanmaken of een droom voor een ander starten. Familie en vrienden kunnen ieder een bedrag naar keuze schenken om die droom werkelijkheid te laten worden. Ik dacht meteen aan onze bruiloft, hoe handig was het geweest als deze app toen al had bestaan!

Boon, Bliss, e-giftcard, elektronische giftcard, elektronische cadeaubon, app, digitale manier van geld geven, app geld geven, app geldgeschenk, geld geven, geldgeschenk, Boon en Bliss, cadeau inspiratie, kadoinspiratie, thathomepage, (th)athomepage

In feite is Boon & Bliss (Instagram: @boon.and.bliss) een elektronische giftcard, maar dan net dat beetje meer! In tegenstelling tot traditionele cadeaukaarten die geld vastzetten bij een geselecteerde winkel of aanbieder, kun je met de Boon & Bliss app een cadeaubon maken voor alles. Denk aan een reis of zelfs een sabbatical! Vaak dromen mensen ook van een nieuwe badkamer of keuken, maar is dat lang sparen. En alle beetjes helpen!

Boon, Bliss, e-giftcard, elektronische giftcard, elektronische cadeaubon, app, digitale manier van geld geven, app geld geven, app geldgeschenk, geld geven, geldgeschenk, Boon en Bliss, cadeau inspiratie, kadoinspiratie, thathomepage, (th)athomepageVia de app kun je vrienden uitnodigen om ook bij te dragen én iedereen kan daarbij leuke video sturen. Het resultaat: een betekenisvol geldgeschenk met een memorabele video van alle bijdragers. Zoveel beter dan een stapel ongewenste cadeaus en cadeaubonnen! Oh enne, het is mogelijk om een QR-code naar het geldgeschenk en de video te verwerken in/op een fysiek cadeau, zoals een kaart. Zo kun je dit digitale geldgeschenk indien gewenst, tastbaar maken.

De ontvanger kan het geld naar eigen keuze uitgeven, dus het hoeft niet persé het aangemaakte droomcadeau te zijn. Want tsja, stel dat je een droomcadeau aanmaakt voor een bruidspaar om te gaan skydiven op de huwelijksreis en de bruid blijkt zwanger! Verrassing! Het ideale van de app is dan ook: geen beperkingen, geen deadlines en het geld kan gemakkelijk op de bankrekening worden gestort.

Ik ben heel benieuwd wat er bovenaan jullie bucket list staat! Download nu de Boon & Bliss app en maak alvast je eigen wenslijst aan!

Fysiek geldgeschenk

Voor wie een fysiek geldgeschenk wil geven, hoop ik te inspireren met onderstaande creaties! Bij het maken van een geldgeschenk denk je al snel aan het vouwen van geld. Ondanks dat ik geen origami queen ben (en bij briefgeld bovendien altijd bang ben dat het scheurt), heb ik toch een aantal keer geld gevouwen voor een geldgeschenk.

Geld vouwen

Zo maakte ik voor de verjaardag van mijn zus het geldgeschenk hieronder door een vlinder te vouwen van twee briefjes van tien euro. Ik plakte de vlinder op een sjaalhanger (gekocht bij Kwantum) en decoreerde deze met wat zelfgemaakte blaadjes en bloemen van papier. Simpel, maar leuk!

geld geven, geldgeschenk, geld vouwen, geldkado, geldcadeau, creatief, inspiratie, thathomepage, (th)athomepage, geldvlinder, vlinder van geld

Een ander idee is om een geldvlinder op een papieren bloem of zelfs (snoep)boeket te plakken. In mijn blogpost over papieren woonaccessoires vind je o.a. een link naar papieren bloemen. Ook zou je zelfgemaakte papieren palmbladeren kunnen toevoegen aan jouw boeket. Opties genoeg!

geld geven, geldgeschenk, geld geven bruiloft, geldhart vouwen, hartjes geld vouwen, cadeaudoos, ronde cadeaudoos, geldkado, geldcadeau, inspiratie, thathomepage, (th)athomepageEen ander geldgeschenk met gevouwen geld, was de doos hiernaast met hartjes van briefgeld voor een bruiloft. Klik om de foto te vergroten. Ik plakte de hartjes met nylondraad vast aan het deksel van de ronde doos.

Ik kocht de doos bij TEDi in Duitsland (wij wonen vlakbij de grens). In Nederland vind je o.a. mooie ronde dozen bij Ikea en Xenos. Ook leuk voor een bruiloft: een doos in hartvorm. Natuurlijk kun je ook geldvlinders gebruiken in plaats van hartjes. Daarvoor is deze ronde bloemendoos dan weer heel geschikt!

Rollin’

Mocht je nou geen zin hebben in/tijd hebben voor al dat gefröbel, dan is onderstaand idee om geld te geven misschien iets voor jou. Je rolt het briefgeld simpelweg op en bindt dit aan een fysiek kado zoals ik deed met een wanddoek van Lemonwise. Ik kocht het doek met de lovebirds voor een bruiloft, maar er zijn ook ontwerpen die bij een verjaardag passen, zoals eentje met een ballon en congrats erop.

geld geven, geldgeschenk, geldcadeau, geldkado, cadeau idee, kadoidee, geldidee, inspiratie, thathomepage, (th)athomepage, geld geven bruiloft

Muntgeld

geld geven, geldgeschenk, muntgeld, geldcadeau, geldkado, geld cadeau kind, kinderfeestje geld geven, inspiratie, snoepcadeau, snoepkado, kitkat, uitkat schatkist, thathomepage, (th)athomepageVoor kinderen is het leuk om een geldgeschenk te verwerken in iets met snoep. Zelf maakte ik ooit het schatkistje hiernaast van KitKat, chocolademunten en snoepkettingen.

In plaats van chocoladegeld zou je echte munten kunnen gebruiken. Of verstop het muntgeld tussen het snoepgeld! Ik maakte de schatkist door KitKats tegen een klein kartonnen doosje aan te plakken met eetbare lijm.

Ik ben benieuwd naar jullie ideeën om geld op een originele manier te geven. Wellicht kunnen we elkaar in de reacties hieronder inspireren. En vergeet ook niet de Boon & Bliss app te downloaden voor een geheel nieuwe manier van geld geven!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Boon&Bliss en bevat affiliate links. Indien je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een percentage vergoeding over. Dit kost jou niets extra, maar helpt mij wel om meer artikelen te plaatsen. Bedankt dus! Interesse in een samenwerking? Ik werk graag samen met bedrijven & merken die bij mij passen. Mail naar linda@thathomepage.com. Ik plaats geen voorgeschreven teksten of gastblogs, enkel mijn eigen ervaringen. 

Linda