Nadat ik eerder al een blogpost schreef over het maken van een luierboeket, kreeg ik veel verzoeken om ook uit te leggen hoe je een snoepboeket maakt. Welnu, dit is nóg makkelijker dan het maken van een luierboeket. Een snoepboeket maken? Zo doe je dat!
Benodigdheden snoepboeket
Wat heb je nodig voor het maken van een snoepboeket?
- voorverpakt snoep
- prikkers
- kraft inpakpapier
- eventueel: groen of bloemen ter decoratie
Snoep rijgen
Eerst iets over het te gebruiken snoep. Voorverpakte snoeprepen (denk aan mini Bros, mini Milky Way, mini Mars etc.) laten zich goed aan prikkers rijgen en blijven ook (lang) eetbaar ondanks het geprikte gaatje in de verpakking. Dit is helaas niet bij elk soort snoep het geval. Spekjes (ook voorverpakt) zullen bijvoorbeeld snel uitdrogen. Houd hier rekening mee bij de beslissing welk soort snoep je gaat gebruiken.
Een ander punt om rekening mee te houden, is het soort prikkers dat je gaat gebruiken. Voor een luierboeket gebruik ik standaard satéprikkers (doorgaans zo’n 17 cm lang). Bij een snoepboeket daarentegen zijn prikkers van 45 cm handiger. Met deze lengte kun je gemakkelijk meerdere mini’s aan één prikker rijgen. Dit geeft het volste effect. Bovendien laten langere prikkers zich makkelijker bijeen binden als een bos.
Je rijgt het voorverpakte snoep aan een prikker door “achterlangs” te prikken. Zo blijft de prikker aan de voorkant zoveel mogelijk uit beeld. Ik gebruik in onderstaand voorbeeld een mini Milky Way. In stappen:
- (1) Prik een gaatje in de Milky Way aan de onderzijde van de achterkant
- (2) Duw de prikker door de Milky Way heen
- (3) Zorg dat de prikker aan de bovenzijde van de achterkant weer uit de Milky Way komt
- (4) Rijg de volgende Milky Way op dezelfde wijze aan de prikker
- (5) Bij de laatste Milky Way aan één prikker (het bovenste snoepje van de prikker dus) sla je stap (3) en (4) over. De prikker blijft in de Milky Way zitten.
Snoepboeket
Als je genoeg snoepjes naar wens aan prikkers hebt geregen, wikkel je de bos in inpakpapier. Dit is dus anders dan bij het luierboeket, waar je juist éérst het inpakpapier vouwt en daarna de prikkers (in vloeipapier) in het boeket prikt. De reden hiervoor is dat je bij een snoepboeket de prikkant van de prikkers hebt gebruikt voor het snoep en deze dus niet meer in vloeipapier, piepschuim of oase kunt prikken. Om te zorgen dat het boeket stevig bijeen blijft, wikkel je daarom als laatste stap het inpakpapier strak om de bos met snoepjes heen.
Eventueel kun je het boeket decoreren met wat groen of (nep)bloemen. Zelf gebruikte ik takjes van onze olijfboom. Ga je ook een snoepboeket maken? Stuur een foto naar linda@thathomepage.com of tag me op Instagram (@thathomepage). Ik ben benieuwd naar jullie creaties!
Interesse in een samenwerking? Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij passen. Stuur een mail naar linda@thathomepage.com of vul het contactformulier in. Ik plaats geen voorgeschreven teksten.
